Yaklaşık 1 buçuk sene önce bir mouse aldım. Laptop için. Modeli: Logitech m280. Şunun siyahı. 1 buçuk senedir pili dahi bitmeden, arızalanmadan kullandım epey de memnunum. Ama şu an farkettim, fare tekerleği midir nedir o orta optiğin altından devam eden bir çizgi var ya, hıh onun bittiği yerde kırmızı bir ışık yanıp sönüyor..
ama hiçbir arıza falan yok. aynen devam kullanıyorum. acaba pili mi bitecek dedim, ki çok normaldir uzun süredir kullanıyorum pc'nın mouseunu sabah akşam. ama pili de bitmedi 2 saattir. kullandığım pil de şu:
anlayan birileri varsa, bir şey yapsınlar ya. merak ettim durduk yere :D
teşekkürler. iyi sabahlar^^
Mouse'umun üstünde bir ışık yanıyor. Ey işin ehli olanlar! :) Yardım edebilir misiniz?
1.5 senedir nasıl kullanıyorsun hiç bitmeden gerçekten öyleyse bende alayım bu pillerden... Ayrıca yeni pil takıp aynı tepkimenin olup olmadığını gözlemleyerek bunu kendinde çok kolay bir şekilde öğrenebilirsin. Gene fışkırıyor zeka :D https://i.hizliresim.com/bbgjXd.gif
Mause hareketlerin bahsettiğin kırmızı LED ışık sayesinde sensöre ulaşarak algılanabiliyor. Yani kullandığın bir laser mause olduğu için LED sistemiyle çalışıyor, o ışık yanmazsa mause çalışmaz 😁
bravo aynştayn ama sürekli yanan değil. bu daha farklı bir ışık. 5 yaşımdan beri masaüstü dizüstü bilgisayarlar kullandım. mouse'un yabancısı değilim. ama kablosuz olanı çözemedim. pili biticekmiş zaten çözdük. sağol.
Bu devirde ve bu yaşta bilgisayara yabancı olmak büyük bir başarı olurdu zaten. bu kadar bilgili bir insan için boşuna uğraşmışsın o zaman. sorununu çözdüysen ne mutlu sana.
Pil bitme uyarısı olabilir. Sen yeni bir pil al ayrıca mouse kullanırken takılma kayma problemi oluyorsa pilin bitiyor. Yok bu cozmediyse mousenin altında küçük bir tuş var ataç ile basılı tut pc deki optikle yeniden eşleşsin, orada yoksa bilgisayara takılı usb yerinde de bazen olabiliyor ona basıp mause reset atabilirsin. Ama bence büyük ihtimalle pil yüzünden ayrıca alkalin pil al yoksa hiç verim alamazsın:)
kızım sen nekadar atarlisin bende sana alkalin pilin yok demedim ya ayrıca bir GP marka piller bende hiç gitmiyor o yüzden kullanmıyorum. Herşey için kendine bir ekşın yapma :)
aynı mouse bende de var o haraket sensörü belli bir süre sonra söner altındaki optiğe parmağınla hareket ettirir gibi yap sonra elini çek az bekle söner yani :) Güzel mousedir alt katta unuttuğumda evdeki televizyonada bağlı aynı mouse var evdekiler üst kattaki laptobumu yönlendiriyor yanlışlıkla hatta :D
Yavaş yanıp sönen kırmızı: Pil düzeyi düşük ve değiştirilmesi gerekiyor. Benim notebook'ta da aynı mouse var, hatta inanır mısın bugün yandı söndü, baktım siteden böyle yazıyor. Bir sorun olmaz sanırım pili bitiyor.
Dalga seviyorsun sanirim. Yok ya dalga geçiyor:) mağarada yasiyon, tekerlekli mauslar var? O sekil kullanıyordun sonra bu sistem? Yok ya yok sorun bende ya yanlis okudum sanirim
Eskiden o alt kısımda bir top olurdu sen bilemezsin soran çıkartır zıplayan top gibi duvarda sektirir yerine takar devam ederdim kullanmaya lazer nerde :)
Benim mouse dursa bir fotoğraf atacaktım sürekli renk değiştiren saydam mouselardan vardı vatandan indirime aldım hediye gitti her yandan farklı ışık veriyor aynı soran gibi :)
yavrum bak bu mouse devresi. O ışık çok doğal kimi mouse da süs için kiminde pil göstergesi kiminde dpi belirtisi için Led olur. Senin ki büyük ihtimalle pil ya da sensör ledi. encrypted-tbn3.gstatic.com/images
yahu ben normalde yanandan bahsetmiyorum kardeşim. niye anlamıyosunnnn :( yeşil ve kırmızı normalde de ara ara yanar bu o değil. çok hızlı yanıp sönüyor.
En İyi Cevaplar