Müzik dinleyip, video izleyince bazen de facebook, ks takilinca pc de mavi ekran çıkıyor hemen fişi çekip kasadaki su iki kabloyu çıkarıp takiyorum düzeliyor.. bazen hiç sorun olmadan isim bitene kadar gidiyor bazen yine aynı sorunla karşılaşıyorum ne yapmalıyım..
Bilgisayarimda sürekli mavi ekran çıkıyor ya da bios falan filan siyah ekranda bir yazı çıkıyor ne yapmalıyım?
bu tip hdd ler aşırı kullanma olsun, uzun süreçler olsun bir süre sonra ölüyolar, hdd lerin içi en basit tanımla cd yüzeyi gibidir ve devamlı üzerine bişeyler yazılıp siline siline artık çiziklerden dolayı deformasyona uğrar.
Buradan ihtiyacına göre yeni bir hdd bakabilirsin, ama ücret sorunun yoksa ssd almanı tavsiye ederim.
Tutup cikardigin kablo hard diskin ıde baglanti kablosu pek oynamamani oneririm o cikan siyah ekran onemli degil mavi ekran hatasi ise genelde fiziksel hafiza cokusunden kaynaklaniyor yani ramlerden ramlerin omru doluyor olabilir soket yuvalarini bir temizle derim
Mavi ekran çıkıyorsa oradaki kodları söyleyebilirsen nedenini söyler oradaki kodlar neden kaynaklandığını söyleyebilirsen yardımcı olurum. Sata kablolarını çıkarıp geri taktığında düzelme oluyorsa bana ya HDD de ya da Sata kablolarına bir sorun varmış gibi geldi.
Acilin ben doktorum😀 harddisk kablolarini sok yeniden tak harddiski görmüyor bilgisayar. Harddiskte titreme var mi? Eğer varsa calisiyodur. İde kablosunu kontrol et. Eğer calismassa harddisk Yanmis olabilir
Bilgisayarın fişini çıkar. Çıkardıktan sonra bir kere açma tuşuna bas ki tüm elektirk boşalsın. Sonra bios pilini çıkar. Yaklaşık bir dakika sonra yerine geri tak. Hata kayıtları silinecektir muhtemelen bir daha hata vermez. Ayrıca ramlari de yuvasından çıkatıp yeniden takmanı öneriririm. Ramler yerine oturmadığından da olabilir.
Aşağıdaki gibi bir ekran çıkıyosa bu bilgisayarının bir hdd bulamadığında kaynaklı. Hdd yuvasını ve söketi temizle tekrar tak yerine tam olarak oturduğundan emin ol sonra aç pc'yi eğer hata devam ederse sökette veya hdd sorunlu olabilir.
hard disk bağlanı kablosunu sürekli takıp çıkarmak zarar vermiş olmalı. hard disk kullanılamaz hale gelmiş bile olabilir. bakmadan birşey diyemem. kolay gelsin.
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Bilgisayarimda sürekli mavi ekran çıkıyor ya da bios falan filan siyah ekranda bir yazı çıkıyor ne yapmalıyım?
En İyi Cevaplar