Arkadaşlar sorunum soruda belirttiğim gibi. Aslında bazen sırf bu yüzden linux gibi değişik sistemler denemek istiyorum ama cesaretim yok malesef. Çünkü bluestacks kullanıyorum sanırım linuxta çalışmayacak ve linux hakkında en ufak bilgim de yok. Windows 10 dan kurtulup 8 e veya 7ye dönmek de bir çözüm olabilir sanırım. Eskiden bu kadar ısınmazdı eski de değil bilgisayarım. Bilgili olan arkadaşlarımdan acil destek bekliyorum teşekkürler.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİşte Bir Windows 10 Daha Mağduru Öncelikle Tek Değilsiniz Cihazınız Ne Marka Bilmiyorum Ama Bazı Isınan Markalar Var Zaten Hp Casper Vs. Öncelikle Bilgisayarınız Nekadardır Kullanıyorsunuz? Eyer 8 Ayı Geçtiyse Ve Bakım Hala Yapılmadıysa Tozdan Kaynaklanabilir Veya İşlemcinizin Üzerinde Yer Alan Termal Macun İletkenliğini Yitirip Aşırı Isınıp Soğumadan İşlevini Yitirmiş Olabilir Bazı Markaların Windows 10 Sürücüleri Hala Yok Sürücülerinizin Eksiksiz Bir Şekilde Güncel Olup Olmadığını Üretici Sitesinden Kontrol Edin Gelelim Biosa Biosunuz Mutlaka Güncel Olmalı Performans Açısından Ayrıca Güncel Bir Bios Arayüzüne Sahipseniz Fan Kontrol Ayarlarından Fan Hızlarını Kontrol Edebilirsiniz Windows 10 Geç Açılıp Kapanma %100 Ram Kullanımı Pil Sorunu Çeşitli Takılmalar Yaşıyorsanız Temiz Sıfırdan Bir Kurulum Önerebilirim Yok Bunlarla Uğraşamam Uzun İşler Deyip Bilgisayar Bilginiz Yoksa Yol Yakınken Eski Sürümünüze Geri Dönün 1 Ay İçinde Eyer 1 Ayı Doldurduysanız Sıfırdan Eski Sürümünüzü Yüklemek Gerekir İyi Günler. @papatya0058
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBluestack windows uygulamasıdır ve Linux üzerinde stabil verim alamazsın. Cihazının Win10'da kasmasının sebebi tamamen işletim sistemi kaynaklıdır. Zira hala daha tam optimize olamamış bir işletim sistemidir. Tavsiyem Win8.1 yüklemen. Bunun yanında kurmuş olduğun driverlar çakışma yaptığından ısınma sorunu olabilir, tabiki BIOS sürümünü de göz önünde bulundurmak gerek.
03 Yorumla- +1 yıl
Bütün driverleri güncelledim
- +1 yıl
Cihazın marka ve modeli nedir?
- +1 yıl
Asus X553m
windows 10 pc cok yordugu icin isinma yapiyor. arka planda calisan cok program var o yüzden. sana tavsiyem en güzeli windows 7 hizli ve sistemi yormayan buzaman kadar cikan sistemlerin arasinda en iyisi.
Not: Altta arkadasin birisi windows7 geri yüklersen #driver sorunu yasarsin demis alakasi yok formattan sonra güncellemede bütün #driverler otomatik yükleniyor116 Yorumla- +1 yıl
Win 7 ye nasıl geçecem peki tekrar format mı atmam gerek?
- +1 yıl
1 aydan sonra kapatıyor doğru. Çünkü geri dönemedim. Ama temiz kurulum yapmak zorunda kalmıştım virüs bulaştığı için. Şimdi fabrika ayarlarına dön diye bir seçenek var. Ona bassam win 10 başa mı döner yoksa bilgisayar ilk geldiğindeki haline mi döner sizce?
- +1 yıl
https://i.hizliresim.com/YkgzWl.png
kırmızı işaretlediğim seçenek fabrika ayarlarına dönmek için. - +1 yıl
Sizce temiz kurulumdan sonra eski sistemime geri dönebilirmiyim?
- +1 yıl
https://i.hizliresim.com/YkgzVA.png
Denetim Masasında bu seçenek var. - +1 yıl
Yedek almadım malesef
- +1 yıl
Engelliyormuymuş bide. Valla önce yeni işletim sistemlerini stabilize etsinler sonra karışırlar. Şeytan diyo git linux kur. Nasıl kullanılcağını yapılcağını filan bilsem katlanmam yani
- +1 yıl
Formattan sonra etkinleştirme anahtarını istemeyecek mi?
- +1 yıl
Geri dönemiyorum mecburen format atmak zorunda kalıcam
- İnternet & Teknoloji konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılbu win 10 nun herkeste görülen sorunu, ya driver güncellemesini alamıyor ya da güç yönetiminde sıkıntısı var, bu arada markası ne pc nin, laptop mu veya
118 Yorumla- +1 yıl
Laptop ve asus markası
- +1 yıl
al işte tahmin ettiğim gibi :) asus un sorunu bu, driverlarını bir güncelle önce asusun sitesinden, sonra asus power4gear hybrid programını kur, eğer program uyumsuz der açılmazsa, asusun güç seçeneklerinde bir yazılımı var, onu kaldır sorun düzelir
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim driver güncelleme işini nasıl yapıcam bilmiyorum. Bana ufak bir tarif yaparmısınız? Aslında bilgisayar konusunda zır cahil değilim ama driver konusundan anlamıyorum pek.
- +1 yıl
asusun sitesine girceksin, driver menüsünden kendi laptop markanı bulacaksın ve o dosyaları indirip kuracaksın, windows 10 a uyumsuz gözüküyor sistemin, tabi asusta umarım win 10 driverlarını yayınlamıştır
- +1 yıl
Söylediklerinizi yapıp sonucu size haber vericem teşekkür ederim
- +1 yıl
rica ederim
- +1 yıl
asus power4gear hybrid programını bulamadım hep win 8 var win 10 uyumlu yok
- +1 yıl
program ekle kaldıra bakar mısın, asus hybrid programı kurulu mu
- +1 yıl
Baktım kurulu değil.
- +1 yıl
driverları günceleldin mi bak burdan yapacaksın
https://www.asus.com/tr/support/ - +1 yıl
evet ordan yaptım dediğin gibi. Biraz azaldı ısınması ama eskiden ılık oluyordu şimdi sıcak oluyor. Driverleri güncellemeden evvel kaynar oluyordu sanki ama şimdi bugünki kadar çok değil. O dediğin programa ulaşamadım ama
- +1 yıl
ya pc işi çok bilinmeyenli denklem :) bu sorunun birçok nedeni olabiliyor, hepsini tek tek denemek lazım, uzaktanda anca bu kadar yardımcı olabiliyorum, elimde olsa o halletmiştim şimdi :)
- +1 yıl
Bir yerde okudum win 10 uyumlu değilmiş filan diye. Asus hybrid le
- +1 yıl
evet değil bütün sorun bundan kaynaklı zaten, güncelleme yayınlamaları lazım
- +1 yıl
Sorun şimdi asus kaynaklımı yani
- +1 yıl
evet
- +1 yıl
Sence Win 7 kurmalımıyım?
- +1 yıl
8.1 kur
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
13Cevap
+1 yıloncelikle soru
bilgisayarinizin windows 8 den 10 mi yukselttiniz yoksa sifirdanmi
eger sifirdan windows 10 yuklemediysesniz problemler olabilir cunku eski bir sistemin kalici dosyalari ariza ya da isinmaya sebeb olabiliyordur
isinma problemi grafik kartina bagli olarak olabilir bunu grafik kartinin sitesine gidip guncellemeniz gerekir
en son nokta bilgisayariniza altlik alin. fanli o sayede problemden kurtulursunuz...02 Yorumla- +1 yıl
grafik kartını nasıl güncelleyebilirim?
- +1 yıl
Ati ide ati sayfasindan
Nvidia ise nvidia sayfasindan
Intel ise laptop fabrika sayfasin dan
bende windows 10 kullanıyorum özellik olarak çok iyi ama bilgisayarım geç açılıyor ve arada ısınmalar başladı biraz ağır olduğundan dolayı oluyor bilgisayarcı arkadaşım da öyle söyledi.
06 Yorumla- +1 yıl
Çok fazla arka planda şey çalışıyor görev yöneticisinden kontrol ettim.
- +1 yıl
Driver filan diyorlar gözüm korktu win 7 ye geçmeye
- +1 yıl
Win 7 de driverleri yüklemek gerekmiş ayriyetten
Bendede aynı sorun var win home premium vardı yazın soğutucu olarak kullanıyordum şimdi 10 var kışın dizlerimi ısıtmaya yarıyor
08 Yorumla- +1 yıl
Zaten stabil olmayacağını biliyordum ama bu kadar sıkıntı çıkaracağını tahmin etmemiştim.
- +1 yıl
Nasıl döneceğim temiz kurulum yapmıştım :(
- +1 yıl
Cd işi kolay da ürün etkinleştirme zımbırtısı ne olacak onu düşünüyorum
- +1 yıl
www.itechgyan.com/.../...duct-key-for-windows.html
Buldum bile :)
+1 yılBende 10 kurduğumdan beri fazla ısınıyor fanlar fazla çalışıyor :) Oyunlar fps düşük :) Çözüm cpu performansını kısmak fazla ısınmaması için :) Başka çözüm yok :)
014 Yorumla- +1 yıl
Geri dönemezmiyim
- +1 yıl
Dönersen temiz format atmak zorunda kalırsın :) Her şey silinir baştan kurmak zorunda kalırsın :)
- +1 yıl
neden temiz format atmak zorundaymışım ki
- +1 yıl
Gerçi ücretsiz yükseltme yaptıysan şunu bir dene belki formata gerek kalmaz :)
www.chip.com.tr/.../...-8-1e-geri-donun_57239.html - +1 yıl
Old yoksa geri dönülemez mi?
- +1 yıl
Hayır :) eski işletim sistemi dosyaları orada :)
- +1 yıl
Fabrika ayarlarına dönersem geri eski haline gelir mi?
- +1 yıl
Fabrika ayarı? 😳 Bilgisayarda öyle bir seçenek mi var :D Format şart gibi o bilgisayara :D
- +1 yıl
Öyle bir seçenek cidden var. Ve ben Win 10 a temiz kurulum yaptım. İşe yarar mı bilmiyorum o yüzden
- +1 yıl
O seçenek nerede ya :D
- +1 yıl
Bu arada işe yaramaz yine 10 kalır
- +1 yıl
neden
- +1 yıl
Harddiskte eski işletim sisteminden bir kalıntı yok sadece 10 var çünkü
- +1 yıl
Haklısın galiba
+1 yılEger yukseltme yaparak w10 a gectiysen gayet normal
01 Yorumla- +1 yıl
Temiz kurulum yaptım
Fan temizliği iyi olur bilgisayara. Termal macun da bitmiş kurumuş olabilir.
01 Yorumla- +1 yıl
Laptop kullanıyorum ve alalı daha 1 yıl bile olmadı
Teknik Özellikleri Yetersizdir. ya da Kurduktan Sonra Driver Kısmını Kuramamışsındır.
05 Yorumla- +1 yıl
Driver ne ya? Ben yükseltme yaptım
- +1 yıl
Öylelerini engelliyorum zaten. Yardıma açığız ama başka şeylere kapalıyız
- +1 yıl
Ay tamam. Yardım et kafi
İnternet & Teknoloji konusunda 3,1b cevap paylaştı. Ekran kartı güncelleştirmeleri alamıyorsun bence sorun ondan olabilir 🙆
018 Yorumla- +1 yıl
Bütün güncellemeleri yüklüyorum aylardır. Ama ısınma sorunu bu ara daha beter arttı
- +1 yıl
Soğutucu kullanmıyorum
- +1 yıl
daha 1 yıl bile olmadı
- +1 yıl
Asus
- +1 yıl
İyi bilgisayar benden sana tavsiye en iyisi sen Windows 7 ye geç sorunsuz kafan da ağrımaz ama driver yani sürücülerini bulman gerekir bilmiyorsan da hiç uğraşma 8 i kur. Windows 10 fazla yer kaplıyor ve bilgisayar fazla yoruluyor ayrıca bir tane de soğutucu al bilgisayar ın ömrünü arttırır
- +1 yıl
Süper tavsiyelerin için teşekkürler. Bu driver meselesine gelince microsoft bunları yayınlamıyor mu? Nasıl bulurum?
- +1 yıl
7 de var mı o dert
- +1 yıl
oha bu işi yapacak bilgisayarcı filan yokmudur?
- +1 yıl
Geri dönme yerinde win 7 yazıyor ama ya :(
- +1 yıl
O zaman bilgisayar için gerekli olan sürücüleri bir yerden bul indir sonrasında Flash belleğe at ve yükle
Buradan bulabilirsin hepsini indir 64 ya da 32 bitse ona göre arat indir 7 yi yükleyince bunları da yüklersin
www.asus.com/.../ - +1 yıl
Oradakilerin hepsini tek tek indirip flash belleğe kaydedersem win 7 geri dönüş yaptıktan sonra flash bellekten yükleyebilirmiyim? 43 tanenin 43ünü de indirmem gerekir mi?
+1 yılwindows 10 bilgisayarına ağır gelmiş olabilir belki
00 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 3,7b cevap paylaştı. bilgisayarın kaldırmıyor olabilir.
17 Yorumla- +1 yıl
Geri dönsem düzelir mi
- +1 yıl
İçindeki programlar gider mi peki
- +1 yıl
Dönersen temiz format atmak zorunda kalırsın dedi bana biri olur mu öyle birşey
- +1 yıl
Bilmem bir arkadaş öyle dedi burdan
+1 yılWin 8.1 pro ideal bence
00 Yorumlakaldırmıyodur pc
02 Yorumla- +1 yıl
Geri dönsem programlarım filan gider mi?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBize değil 10' a sor
06 Yorumla- +1 yıl
B. k vardı geçtin diyorsun demi içinden.
Cevap sahibi+1 yılAynen ağzının tadını niye bozuyosun durduk yere
- +1 yıl
Kendime yeterince sövüyorum zaten bu ara. Dediğin iyi oldu
Cevap sahibi+1 yılAhah kıyamam acıdım kız bian :))
- +1 yıl
Çok fazla acıma bak
Cevap sahibi+1 yılO nedenmiş :)
+1 yılKaldiramiyodur
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Windows 10 Yüklediğimden beri pc fazla ısınıyor sizce neden?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne