Günaydın arkadaşlar iş istasyonu (workstation) nedir bilenini var mı?
Açıklayabilir misiniz?
Açıklayabilir misiniz?
workstation genelde server client mimarisinde kullanılan clien bilgisayarlarını belirten terimdir
günümüzde kişisel bilgisayar olarak kullandığımız cihazlarda zaten bu model cihazların mimarisiyle üretildiği ve client olarak kullanılabileceği için workstation adını alıyor
serverler se daha güçlü işlemcilere ve 7/24 çalışma mantığıyla üretilen bilgisayarlardır. bir server pcyi kişisel bilgisayar için kullanmak mantıksız olduğuna göre geriye tek bir seçenek kalıyor :)
Yanlis yani bu degil peki neden is istasyonu?
Hahahahaah yoook artik 😂😂 hem ven tarihçe istemedim is istasyonu nedir ve nedendir diye sordum
performans bilgisayarıdır kendileri. özel soğutma sistemleri olan, xeon dediğimiz çift işlemcisi olan. günümüz şartlarında minimum 16 gb ram'i olan özel yapım ekran kartları bulunan makinelerdir. çizimciler, render alanlar, tasarım yapanlar bu makineleri kullanırlar genelde. toplama diye tabir ettiğimiz bilgisayarlarda bu performanslara ulaşmaktadırlar fakat fiyat farkı çokda bulunmaz. o yüzden iş istasyonu her zaman daha iyidir. not: sistem mühendisiyim
Ama yine de cok iyi bilmuyorsun. 16 gb ram olmaz genel utibari 8 gb ramdir ve her modelde cift islemci ve cift islemci destegi yoktur
Cevap
2Cevap
arkadaşım eğer Ağır grafik çalışacaksanız veya 3 boyutlu çizimler yapcaksanız worksitation kullanmanız gerekmektedir çünkü diğer bilgisayarların işlem sayısı yetmekdiği için ağır işlem yapar.
Amacim is istasyonunu bilen kutleyi gormek ben zaten bu isi yapiyorum
ok.
detaylı bilgilere burdan ulaşabilirsiniz
arti1yazilim. com/isistasyonu-nedir/
arti1yazilim. com/workstation-is-istasyonu/
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar