Arkadaşlar win7 yüklemiştim ama bazı ekran kartı sorunlarindan dolayı xp format atmak istedim fakat win7 den xp ye geçmek çok zor. Çünkü mavi ekran hatası alıyorum SATA (bios) problemlerinden dolayı. Şimdi vista atmaya çalışıyorum fakat disk bölümleri görünmüyor. Xp de C : D: E: Bölümleri görünüyordu ama mavi ekran aldım bir sürü xp çeşidi denedim olmadı. Lütfeb yardım edin. Fotoları inceleyin (vista)
Mavi ekran hatasını görebilir miyim? Bundan başka bir bilgisayar varsa aşağıdaki iso dosyasını boş bir cd'ye yazacaksın. Bilgisayarı bu cd ile başlatıp harddiski formatlayacaksın. Ondan sonra ne yüklersen yükle. Windows Vista ve Windows 7 NTFS formatında çalıştığı için yükleyemiyor olabilirsin.
Onun içerisinde harddisk'i formatlayabileceğin programlar var. Bilgisayarı onunla başlatıp formatlayabilirsin. Eğer hangi programın işine yarayacağını bilmiyorsan programların listesi açıkken resim çekmen lazım.
O kapasiteler üretimden kalktı artık. Sen yazdığım şeyi dene. Eğer olmazsa harddisk alırsın. 500 gb işini görür. Fakat alır mısın bilmem. 160 lira falan. Hardisk çalışırken kulağını yaklaştır bakalım tıkırtı sesleri rahat duyuluyor mu.
Yok hardiskten ses gelmiyor ama bir 8 yillik falan var bu harddisk. Sata 80gb samsung. Butun sorun satadan buyuk ihtimal. Bu dediklerini hiren's boot ile yapip acabilir miyim pc yi? Ben formatin menusunj falan on dakika sonra cekip atabilirim bilgin var ise hirens boot hakkinda.
Yardimlarin icin tesekkur ederim kardesim insaallah cozerim bir sekilde. Bana sorun donanim uyusmazligi gibi geldi. Eski isletim sistemim win 7 idi win7 den xp ye mavi ekran hatasi normalmis. Ama vistada C/ D/ E/ yi gorememek sacma iste.
Bilgisayarın ilk işletim sistemi Windows XP değil miydi? Uyuşmazlık olacağını pek sanmıyorum. Windows XP yeni işlemcilerle bile çalışıyor. Bu hatalar formatlanmadığı zaman olur. Harddiskin bozuk olduğu için de yapabilir.
Yok win7 idi. Kucuk yegenim oyun kuralim demisti yazin. Ben pek pc kullanmiyorum yogunum. Oyun yukleyince oyun "opengl " istedi. Win 7 software biliyosun. Bende cocuk oyun oynasin diye xp kurayim dedim bir daha acamadim pc yi yaklasik 20 tane format cd si denedim
Hdd yi en uste aldim olmadi. Aynen o kisiyim ben kardesim. Ne yapsam duzelmiyor sorun. Mavi ekrandan kurtulamiyorum. Vista atmak istiyorum bu seferde disk bolumleri gorunmuyor.
kardeş sen yine win7 yükle, normal olarak sorunsuz yüklenmesi lazım, yükledikten sonra driver booster programı ile ekran kartı driverlerini güncelle, sorun yaşarsan sorunu yaz yardımcı olmaya çalışırım
kardeş, bilgisayarın fişini sök, pcnin kapağını aç, anakarttaki pili çıkar 10 saniye sonra tak, anakart sıfırlanmış olacak, harddiski sata girişi arızasına karşın başka bir sata girişine tak, sonra tekrar dene, bios üzerinden de bilgisayarın eski ise harddiski master yeni ise uefi moduna getir, sonra tekrar dene
En İyi Cevaplar