(-2)x(-2)=+4
Bana bunu sebepleriyle mümkünsede bir örnekle açıklayabilecek olan var mı?
Bana bunu sebepleriyle mümkünsede bir örnekle açıklayabilecek olan var mı?
İnternette en anlayabildiğim örnek şu: Bir eşitliğin başına '-2' yazdığınız zaman başlangıçta bu sizin sıfır noktasından iki kere geri sıçrayarak '-2' noktasına ulaşacağınız anlamına gelir. Ama siz yapacağınız bu hareketin tam tersini yani negatifini iki defa yapıyorsunuz. Sıfırdan '-2'ye sıçrama hareketini iki kere ters yönde (-2) yapıyorsunuz ve sonunda '+4' noktasına ulaşıyorsunuz. Ters bir kararın tersini yapınca doğruyu buluyorsunuz yani.
Kendi yorumumu katarsam: Mesala -1 ile -1 olsun (-1).(-1)=1 şimdi bunlar insan olarak düşünelim -1 olan karakteri pek de iyi olmayan biri olsun aynı şekilde başka bi' -1 i de bir araya getirdin mi ikisi anca 1 adam eder :)
Düşmanımın düşmanı benim dostumdur diye de bi' tabir var;)
Evet ordan kaptım zaten olayı;) Bu arada bu değişik soru için ve en iyi cevap için teşekkürler;)
Evet zaten - ile çarpmış olduk.Matematik de sorun yok da iş pratiğe gelince anlamak da zorluk çekiyor insan:)
Sayıları çarparken aynı zamanda işaretleri de çarpıyoruz. - ile - nin çarpımı + oluyor.Aynı işaretlilerin çarpımı pozitif, farklı olanlar ise negatif oluyor.
ispat konusu falan mı var derste ?
ispat etmek icin farklı örneklerle anlatmak gerekiyor sanırım kalsik - * - =+ demeden daha farklı örneklerle..
Uzay bir düzlemdir. Düzlemde koordinat sistemi üzerinie kurulmuş 4 farklı bölge vardır sol taraftakiler eksi bölgesi diger taraftakiler ise artı bölgesidir. apsis ve ordinata göre bölümlendirilmiş oldugu icin sag ve yukarı artı sol ve aşagı eksidir.
Yani o eşitlikte sen sol taraftakileri eşitleyebilmen icin sag taraftakiler ve solt araftakileri aynı anda carpman gerekiyor. Başka türlü eşitleyemezsin. Yani -*-= +*+ olabilmesi ic sadeleştirmek zorundasın
Cevap
5Cevap
diyelim 4 tane manitamız var,
önce ikisi terk ediyor (-2) sonra olayın şokunu atlatamadan diğerleri de öğrenip
Allah belanı versin diye söylenip gidiyorlar (-2 )
ve bunca bela okumadan çarpılıyoruz..
Demek ki buradan çıkacak sonuç (-2) X (-2 ) = 4 bu "daralus" un 4 manita denklemidir..
-2 tane -2'den +4 yaparsın sadece. 2 tane -2'den -4 olur.
-2 tane -2 den -4 yapabiliyorsan, tavsan içinde 62'yi değil, 69u kullanıyorsundur ve playboy tavşanı elde ediyorsundur.
:D
toplama işlmine dönüştür bu işlemi. Sonra topla olsun bitsin :))
Aynı işaretli sayıların çarpımı pozitiftir.
Ama iş açıklamaya gelince bende tıkandım :D
Her çıkarma bir toplama, her toplama da aynı zamanda bir çıkarmadır.
Ne alaka bilmiyorum ama belki vardır alakası.
sayı doğrusu üzerinede işaretleirde koyarak yaparsan anlarsın
+4 mü oluyomuş ? :D walla ben hiç anlamam
bana 2+2=5 teorisini açıklayabilirmisin
sinerji muhabbeti diyorsun verchiel10. (bu sefer doğru) :)
biz işletmecilerin uyduruğu şey bunlar. bütünün parçaların toplamından daha fazla değer ifade etmesi hikayesi:)
mesela ben 2şer 4 lük yazdım. bunlar birleşince harika bir şiir oluyor falan hikaye. bu arada asıl soruya cevap vermem lazımken, niye sana laf yetiştiriyorum ki ben?
geç ama doğru öğreniyorum:)
jlujljdıudoıu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar