İphone um kırıldı ne yapmam lazım?

Ekranı mürekkepli ve çizgi çizgi titriyordu sonra da tamamen sipsiyah oldu ve kapandı. ekran içten kırıldı.
bende içini tamamen açtım parça parça şu an . Tamirini sordum en az 150 tl. 2 hafta önce falan ekran çatladığı için 150tl tamire vermiştim ve tekrar veremem. Telefon 2 senelikti ve zaten yetmiyordu bana eksik kalıyordu iphone 4s. şimdi yeni bir tane almak istiyorum ama nasıl yapıcam? Ailemin durumu var ama yeni bir ev aldığımız için borca girdiler bu yüzden sıcak bakmıyorlar anneme söylediğimde güldü :D lgg4 alırmısınız 2000 tl dedim gerçekten güldü. bilmiyorum bende öğrenciyim ve daha üni de değilim çalışmıyorum zaten haftalık 30 tl falan alıyorum yeni bir telefon alamam. tek çarem onların alması ama nasıl yapıcam bilmiyorum. önerisi olan?
Güncellemeler
+1 yıl
Yeni bir telefon almak gerekiyor ama ailemi nasıl ikna edicem bilmiyorum. şakayla karışık babamla konuşuyordum iphone 6plus var onda senin telefonun da çok güzel baba gibi şeyler söylediğimde getir taktiri sana da alıyım diyo. zaten lisedeyim ve dersler gerçekten zor kalmamaya çalışıyorum bazı derslerden 50 ort. üstünde almaya çalışıyorum okulum da zor çünkü. bilmiyorum nasıl ikna edebilirim?
İphone um kırıldı ne yapmam lazım?