Laptopumda recovery kurtarma bölümü var hiç denemedim. D diski onunla dolu olduğundan kendi belgelerimi fotoğraflarımı oraya koyamıyorum C diskinde bulundurmak zorunda kalıyorum. Acaba recovery'yi silsem D diski boşalıp kendi dosyalarımı koysam bir sorun çıkar mı? Silinebiliyor mu?
Öncelikle Recovery kısmına dosya atamazsın, silme işlemini yapmanda biraz karmaşık. Zaten silmemelisin de. Her hangi bir problem olduğunda, diyelim ki pc açılmıyor, ve tek çare yeniden işletim sistemini yüklemek ise bu bölüm sayesinde pc ne sana ait olan lisanslı işletim sistemini, tüm sürücüleri geri yüklemeni sağlıyor. Ve bu işlem çocuk oyuncağı misali kolay bir şekilde yapmanı sağlar
Yapabileceğin şey, ya yedek hard disk alman ve kişisel medya dosyalarını burada muhafaza etmen ya da yedeklemen. ya da C sürüsününü bölerek yeni bir sürücü bölümü elde ederek medya ve kişisel dosyalarını buraya aktararak her hangi bir işletim sistemi hatası alıp format atman gerektiğinde dosyalarının zarar görmemesini sağlaman.
En iyisi ve kolay yolu harici bir hard disk. Mümkünse USB 3 desteğine sahip olanları tercih et. Daha hızlı bir şekilde kopyalama taşıma işlemleri yapabilirsin.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok teşekkür ediyorum hard disk almaktan başka çarem kalmadı. C sürücüsünü bölüp dosyaları oraya aktardığımda recovery ile sistemi yüklediğimde dosyaların silinmeyeceği kesin midir yoksa ayarlamalarla ilgili midir?
C sürücüsünü bölüp diyelim ki E sürücüsü oluşturdunuz ve kişisel dosyaları oraya aktardınız. Recovery den sistemi geri yüklediğiniz de E sürücüsüne aktarmış olduğunuz kişesel dosyalarınız silinmez. Recovery, C sürücüsünü siler ve sistemi yeniden kurar
recovery önemli bir bölüm sakın silme bilgisayarını formatlaman için gerekli zaten 16 gb git 16liraya flash disk al işini görür c sürücüsünde gereksiz çok dosyan var onları silebilirsin https://www.piriform.com/ccleaner/download bu program işini görür
Format Cd si (Orjinal ya da ''kürekli'') ya da bootlanmış bir flash bellek. Boot menüsünden açılışta ilk cd yi ya da bootlanmış flash belleği gösterme sonra kurulumu nereye yapacağını seçme (C:D) Sonra next next next. Sistem kuruldu. Laptobunun sitesine girip laptop bilgilerini eksiksiz yazarak model numarası dahil. Laptobun ekran, ses, ağ sürücülerini gerekirse anakartı sürücüsünü indirme ve kurma. İşte bitti artık format atabiliyorsunuz.
Cd ya orjinal olacak ya da sahte. Orjinaller 500 tl civarı sanırsam. Ama senin orjinal almana gerek yok korsan bir tane bulursun bilgisayarcıdan laptobun altında orjinal cd anahtarı var kurulumu yaptıktan sonra onu girersen bilgisayarın orjinal olur. Boot menüsü de başlatma menüsü demektir. Pc açıldığı zaman F2 ye basarsan bios a girersin orda sekmelerden birisi boot menüsüdür.
Orijinal cd anahtarını göremedim laptobun altında Korsan cd fiyatı ne kadar olur? Sadece 1 kullanımlık mıdır yoksa istediğim kadar format atabilir miyim?
Laptobun altında serial key diye yapıştırılmış kağıt gibi bir şey olması lazım. Şuna benzer bir şey yazıyor o Orjinal windows kodu YGSBH-EGNJY-5UGB4-24BCD Burdaki kafadan sallama tabiki. Ama onun gibi bir şey yazar. Dvd'nin işi bitene kadar kullanabilirsin.10 tl ye almıştım ben geçen sene heralde. Yalnız tek başına format atma yoksa sen TÜM BİLGİLERİNİ (altı çizili olarak söylüyorum ve bağırarak) SİLEBİLİRSİN. Bırak bilen bir erkek arkadaşın sana yardım etsin.
Evet yazıyı gördüm ama ne yapacağım onu anahtar gibi bir şey yok etrafında? Her şeyin silinip silinmemesi gibi ayar yok mu format yapılırken orda seçenekler çıkmaz mı?
bir şey değil ama tek başına yapmaya kalkışma en azından ilk sefer yanında biri olsun bilen biri. Öğrendikten sonra istediğin zaman yapabilirsin. Düşmeden yürüyemezsin.
Rica ederim ama şöyle bir yolda deneyebilirsin. zaten genelde mail hizmeti verenler yapıyor bunu birtane isim bul kendine şifreside aynı olsun sallıyorum gizlikullanici@yandex gizlikullanici@gmail gizlikullanici@hotmail gizlikullanici@mail. ru şeklinde al şifreleride aynı yap bir metin belgesinede bu isimleri yaz en kötü 25 gb den 100 küsürleri aşarsın onun haricinde harici disk alacaksın ama bence en sağlıklısı bu bulutlar ben herşeyimi harici diske atıp sonra bozulmuştu lanet olası :D
En İyi Cevaplar