Ön kamerada çok güzelim Yüzüm uzunlamasına çıkıyor arka kamerada Gözlerim bayık Yüzüm şiş çıkıyor. Ayna karşısında arka kameradan çekiyorum gayet güzel o da. Hangisi gerçek?
Cevabın nedir?
Size şimdi gerçekleri söyleyim. Bakın mesela güzel bir makyaj yaparsınız yahut saç. Aynya baktığınızda da ön kamerada da iyi görürsünüz çünkü en net onlar gösterir aynaya zaten kendi gözünle bakıyorsun kameralar insan gözüne yaklaşamaz. 2. Si ön kamerayı yakın çekersin her şeyin belli olur. Ama arka kamera da uzak mesafeden çektiğimiz için dolayısı ile ya gözümüz küçük ya da yaptığımız makyaj vs belli olmaz. Sebebi ışık ve çeken kişidir. Aslında arka kamera yanılıtıyor. ÖN kamera yakın mesafeden çekilir ve herşeyin belli olur ama arka kamerada bunun olması için iyi ışık vs bulman gerek ayrıca kameralar renkleri tam anlamıyla yansıtmaz. Canlı göstermez insan gözü gibi. Buda bir detay hafif loş ışıkta bile insan gözü seni net canlı görürken telefon kameraları bunu sağlayamaz. Ama ayna, kendi gözümüzle baktığımız be gerçeğe en yatkın olanda o
183 Yorumla
Soran+1 yılUmarım öyledir çünkü aynaya baktığımda çok güzelim ya da ön kameradan çektiğinde fakat arka kameradan beni biri çekse ağzım yüzüm yamuk gözlerim kısık ya da garip duruşum bir şekil çıkıyor kendimi tanıyamıyorum
En İyi Cevaplar
+1 yılÖn kamera daha iyi çıkıyor benim telde, arka kamera sanki zoom lu farklı bir kişi gösteriyor, hani çirkinleştirilmiş hali gibi
108 Yorumla
Soran+1 yılAynen benim de
- +1 yıl
İphone 6 mı senin ki de?
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Aynı tel o zaman. Ama iphone 4 de de öyleydi
Soran+1 yılHangisi gerçek arka kamera mı ön kamera mı
- +1 yıl
Bence ön kamera gibi
- +1 yıl
Bakın ben de bu durumdan müzdarip tim ancak birkaç deneme sonucunda doğruyu buldum.
Ön kameranız sizi olduğunuzdan daha iyi göstermek için kodlanmış ama aslında sizin düşündüğünüz kadar bi fark yok gerçekte
Arka kamera ön kameraya göre daha zoomludur
Bu yüzden arka kamerayı kendinizden 50 60 cm uzakta tutup kendinizi çekerseniz aslında ön kameradakine çok benzediğini anlarsınız
+1 yılaynısını bende yaşıyorum
ve şunun farkına vardım benim suratımın bir yarısıyla diğer yarısı aynı olmadığı için ön kamerada ve arka kamerada farklı çıkıyorum hangisi gerçek dersenizde arka kamera gerçek ve maalesef bende arka kamerada çirkin çıkıyorum ve biz çirkinler ölmemizi beklemeliyiz171 Yorumla
Ön kamerada istediğin açıyı yakalayabilyosun , istediğim şekilde poz verebilyosun , en güzel açıdan en güzel an'ını yakalayabilyosun... Ama arka kamerada kendini göremediğin için açıyı tutturma ihtimalin %10 'a kadar düşüyo... Doğru açıda çekilmeyen fotoğraflarda sana çirkin gelebilyo
70 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
17Cevap
+1 yılCanim bu konu bende de büyük sorun oldu hic bir zaman arka kamerayla fotograf cekemedim istedim ama çekemedim gibi bisey kendimi aynadaki görüntümden cok farkli buldum kabullenemedim ama aslinda biz aynada tek tarafimiza odakli bakiyoruz arka kamera da yuzun tamamen cikinca farkli geliyor arkadasima fotoğrafımı attım arka kameradan ben seni boyle goruyorum dedi kabullensek bu konuyu iyi olucak eger kötü hissediyorsan ozelden yaz bana karşılıklı birbirimizin fotosunu inceleyelim bende cirkin bir kiz gibi goruyorum kendimi 😂😂😂
102 Yorumla- +1 yıl
Tm gel Instagram mert_bulut0642 aynısını bende yaşıyorum valla
arka kameranın açısnı yakalıyamıyosn bence. ya da görmedğin için yüzünüü pozunu bilmeden çekiyosn çirkin poz vermişsen yanlışlıkla öyle çekmiş oluyosn
22 Yorumla
Soran+1 yılBen çekmiyorum Arkadaşlarım çekiyor
+1 yılçenemdeki sorundan dolayı çenesi yamuk olan biri olarak cevaplıyorum hep arka kameradaki gibi göründüğümü düşünerek özgüvensiz bi şekilde asla fotoğraf çekinmezdim aynaya bakınca gayet güzel gözükürken arka kamerada çenem aşırı fazla yamuk çıkıyordu doktora da gidip bunu söylediğimde hayır çenende bu fotoğraftaki gibi gözle görülür bi yamukluk yok demişti arka kamera asla doğruyu göstermiyor ışık ve simetriden dolayı arka kamerada olduğumuz gibi çıkmamız çok zor tabiki ön kameradaki ya da aynadaki gibi de görünmüyoruz ama gerçek görüntümüze en yakın görüntüyü ayna verir içiniz rahat olsun ki zaten birine sorarsnız karşılaştırma yaparak zaten ön kamera olduğunu söylerler
90 Yorumla
+1 yılEğer snapchat'i indirirseniz ön kamerada aynada gördüğünüz yüzü görürsünüz ama snapchat'in de arka kamerası çarpık çekiyor ben iki fotoğrafı karşılaştırıp yakınlarıma sordum ön kamerada olduğun gibisin dediler bence arka kamera görüntüyü biraz çarpıtıyor, ciddi manada asimetrik bir yüzüm var ama ön kamerada o kadar belirgin değil dikkatli bakarsanız anca bir tuhaflık farkedebilirsiniz ama arka kamerada burnum sola doğru kayık ve dudağımın bir tarafı aşağı biri yukarı gözlerimin biri aşağıda biri yukarıda, eğer simetrik düzgün bir yüzünüz varsa arka kamera ile ön kamera hiç farketmez. uzun lafın kısası aynada gördüğümüz gibiyiz
200 YorumlaBen bunu hep düşündüm önce kendimi videoya ön kamera ile çektim sonra arka kamera ile videoya aldım. Çenem falan yamuk çıktı ve dudağımdaki sivilce solda ise arka kamerada sağda çıktı yani bana göre ama benim her açım güzel değil ön kamerada kuzenim gayet normal çıkıyor yani ona baktığım gibi normalde nasıl ise öyle ama ben öyle değilim arka kamerada daha garibim ve ters döndürülmüş fotografta çenem yamuktu onu kuzenime attım hayır öyle gözükmüyorsun dedi, benimde bu yüzden kafam karıştı bazıları da aynadaki görüntün doğru dedi çene görüntümden rahatsızım çok yamuk duruyor çünkü.
21 Yorumla- +1 yıl
bazı fotoğraflar yanıltıyor çünkü bazılarında ya şişman çıkıyosun ya da yamuk çıkıyosun ama biz böyle görmüyoruz ben bunu iyi bilen kişiden dinlemiştim ön kamera nın lensi ve ışığı daha fazlaymış arka kameranın ışığı ve lensi daha azmış bunu fotoğraf çekenlede alakası var kötü çektiyse kötü çıkmıssındır ben arka kamerada çok fotoğraf çekmiyorum ama yinede güzel çıkıyo ne şişman çıkıyo ne yamuk onu çeken kişiyede bağlı sonuçta herkes profesyönel fotoğrafçı degil arka kamera gerçek dememişti sadece açı ve ışıktan öyle çıkılıyomuş dediğim gibi arka kamerada ışık ve lens daha azdır
bu konu hakkında az çok bilgim var resim öğrencisi olduğumuz için bu konuları fotoğraf dersleri vs alıyoruz aynada iki göz arasından kendimizi görüyoruz ve asla yüzümüze tam odaklanamayız ama güzel görürüz. Ön kamera da yüzünü kameraya göre orandılar perspektif durumu göz önünde bulundurursak ön kamera arka kamera kadar net değil ve asla kamera gerçek görünüşüdür ama bunun acısını yakalayabilen birisi olmalı o zaman güzel gözükebilirsin kendine alışık olmadığın içinde olabilir bilemiyorum ama moralini bozma ne aynadaki ne kameradaki gibiyiz sadece 2 boyutlu bir fotoğraf olarak kalıyor insan gözüyle kamera bir değil sonuçta biz daha çoklu görüyoruz ışığın vurduğu yöne ve ve kime göre farklı sonuçlar görebilirsin tabi ama insanlar seni kameradakinden daha iyi gördüğüne emin olabilirsin her hafta bunu gozlemliyoruz rahat ol yani
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende öyle on kamerada çok güzelim bana aşık oluyorlar lan hatta ama arka kamerada berbat ötesi iğrenç doğal duramıyorum kendimi görüp poz vermeden yapamıyorum aile selfielerinin hepsinden kaçıyorum ve güzel bı yere gitmeye de korkuyorum fotoğraf çekilmemek için. evlenmek istemiyorum korkuyorum fotoğraf cekilmekten
210 Yorumla
+1 yıllensler farklı. ön kamera yakın çekim için uygun ama arka kamera daha uzak mesafe için hem çözünürlüğüde daha fazla. arka kamerayı kullanırken biraz daha uzaklaş kameradan ya da selfi çubuğunu daha uzat bence. DD
41 Yorumla
Soran+1 yılHayır ben ön kamerada aynada çok iyiyim arka kamerada şişko ve Gözlerim bayık
Aynı problem bende var ön kamerada yakısıklıyım arka kamerada cok cirkinim sırf bu yüzden psikolejim bozuldu 19 yasındayım öz güvenimi kaybettim ön kamerada yüz hatlarım güzel arkada sanki hastaymısım gibi suratım kaymıs saclarım berbat kafayı yedim bu yüzden insanlar beni bu sekilde görüyorlarsa gercekten kendimden utanc duyuyorum 😞😟
151 Yorumla- +1 yıl
Oylemisin peki yoksa
+1 yılArka kameraların çözünürlüğü aslında her zaman daha fazla olur.
Retrica kullanabilirsin61 Yorumla
Soran+1 yılGerek yok retricaya sevmiyorum
arka kamera da simetri sorunu var nette gördüğünüz bilgilere aldanmayın :) fotoğraf makinasıyla isterseniz de kendinizi çekin ön kamerada ki gibi görüntü çıkıyor. Arka kameranın simetri ayarı olmadığı için her zaman ağız burun yamuk gösterir kısaca ön kamera gerçeğe daha yakın zoomla veya ışıkla alakası yok bunun.
70 YorumlaBen de arka kameradan iğrenç çıkıyorum. Aslında ön kamerayla fazla bir farkı yok arka kameranın. Ön kamerada kendini görüp nasıl poz verirsen güzel olcağına karar verebiliyorsun amaarka kamerada öyle şansın yok. Takma kafaya güzellik göreceli bir kavram.
00 YorumlaVay be kafaya takilan seye bak :) aynaya bak gercek yuz hat olculerin orda. aynada guzel goruyosan sıkıntı yok ;)
116 Yorumla
Soran+1 yılAynada harikayım
Soran+1 yıl😓 ön kamerada da iyiyim ama arka kamerada o kadar iyi değil
Soran+1 yılBu çektiklerim retrica değil zaten normal kamera retrica felan kullanmıyorum ben
Soran+1 yılEvet ama şöyle de bir şey var ki her çirkini güzel yapmıyor
Soran+1 yılMoralim çok bozuk
Soran+1 yılArkadaşıma sordum hangisi benim gerçek görüntüm diye arka kamera dedi ya ben çirkinsem neden çirkinler de ön kamerada kötü çıkıyor güzel çıkamıyor
Soran+1 yılBeğeniyorlar zaten sokakta bile bakıyorlar ama işte :( neyse teşekkür ederim
- +1 yıl
insanların mutluluğu başkalarının beğentisi ile beklenti içine girerse hiç bir zaman mutlu olamaz
+1 yılArka kamera asıl yüzümüzü gösterir. Ön kamera aynada gördüğümüz , yani asıl yüzümüzün aksidir. Biz aynada hep aksimizi gördüğümüz için ön kamerayla çekilmiş fotolarımız daha çok hoşumuza gider. Ama aslında başkaları bizi arka kamerada çekdiğimiz fotolardaki gibi görür. Karışık durum😕
22 Yorumla- +1 yıl
İkiside
+1 yılHiç. bir telefonda ön kamera arka kameradan daha iyi değil.
Ön kameranın amacı öz çekim oldupu için belli başlı kendine has edektlerle ve lensle donatılmış.
Bendede note 4 var mn kamera pürüzsüz ve gayet düzgün çekiyor.
Arka kamerada efekt kullanmazsan daha net ve çektiğin açıya bağlı olarak seni farklı çekebilir. Genelde normalde neysen arka kamera onu yakalıyor...110 Yorumla
Soran+1 yılBen ön kamerada efekt kullanmasam da güzel çıkıyorum.
- +1 yıl
Orjinali efektli ön kameraların çoğu. Fabrika çıkışı öyle.
Öz çekim için özellikle yapılıyor.
Soran+1 yılHe yav he tamam
- +1 yıl
Kısacası çirkinsin kız malzeme kötü telefon ne yapsın 😈
Soran+1 yılGüzel olmasam ön kamerada manken gibi çıkmazdım
- +1 yıl
Efektler boşuna icad edilmedi 😉
Soran+1 yılEfekt yapmadan çekiyorum. Neyse ya seninle uğraşamam
- +1 yıl
l*n mal kardeşim.
Efekti kameranın orjinal yazılımına koymuşlar.
Sen istesende istemedende efekti kendi kullanıyor. Engel olamıyorsun...
Anlamamakta neden bu kadar ısrar ediyorsun.
Soran+1 yılArka kameraya niye koymamışlar her şeye bahanen var.
Çirkinim dememle mutlu olacaksan çirkinim- +1 yıl
Arka kamerada bağımsızsın. Mgpxeli yüksek olduğu için ön kameradan.
Efektlerini ışık ayarlarını ve bir çok özelliğini kendin ayarlayabiliyorsun ya da
Efekt kullanmadan kaliteli ve orjinal kareler yakalamanı sağlaması için.
Sana öyle geliodur sen görmek istediğin gbi goruosundur
00 Yorumlaön kamera yüzünü ters çevirip senin simetrik halini veriyor aynada öyle ama ön kamera öyle degil
00 Yorumla
+1 yılAslında tam da arka kamera da olduğumuz kadar çirkin değiliz benimde arka kamera da yüzüm kayık gözlerim değişik çıkıyo ama bunu bir sürü arkadasıma gösterdim ve alakan yok yamuk değilsin dediler :)
50 Yorumlaİnternet & Teknoloji konusunda 3b cevap paylaştı. Ön kameranın çözünürlüğü düşük herşey belirgin çıkmıyor ama arka da net oluyor genelde herşey
07 Yorumla
Soran+1 yılÖn Kamera arkadan daha net telefonum iphone
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılBunun neyi ilginç
Soran+1 yıliPhone 6
Ön kamera ile aynada gördüğümuz gibi görürüz kendimizi acıdan kaynakli. Arka kamera ise insanlarin gordugunu yansitir. Biz buna aşina olmadgmzdan begenmeyiz.
42 Yorumla
Soran+1 yılSanmıyorum ben herkesi yine ön kameradaki gibi görüyorum
Ön kamera arka kamera uzak yakin ipone samsung duz kamere retrika video hepsinde cok guzel cikiyorum zaten sokaktada herkez bakiyo 😛
01 Yorumla- +1 yıl
egoya bak tipe bak allah aşkına jfsjgfsdghfsdgufsdhfsdfsdf
Arka kamera daha net ayrıntıya kadar cekiyo ondandir
01 Yorumla
Soran+1 yılArka kameram daha kötü çekiyor gibi
Gerçekten çok psikolojimi bozuyor bu kaç yıldır böyle
00 Yorumla
+1 yılKulaklarım yamuk çıkıyor arka kameradan çekince sadece bendemi öyle oluyor kulaklar
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBendede selfie de çok güzelim arkada kötü malesef :(
10 YorumlaBence arka kameradan arkadaşların çekemiyor.
11 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir çünkü şişko ve bayık bakıyorum
- İnternet & Teknoloji konusunda 672 cevap paylaştı.
+1 yılBu gençliği bıçaklamak istiyorum.:@@@@
00 Yorumla Bende anlamıyom arka kamera daha iyi çekiyo
02 Yorumla
Soran+1 yılBende tam tersi
Arka kamera daha detaylı çekiyor da ondan.
00 YorumlaPixeli düşük lensleri düşük ondan herhalde.
00 Yorumla
+1 yılÖn kamera ve ayna yüzü toparlar
07 Yorumla
Soran+1 yılYüzü toparlar derken? Şişman mı gösterir Zayıf mı
- +1 yıl
Simetrik yapar
Soran+1 yılHangisi gerçek
- +1 yıl
Aynadaki gercek degil maalesef. mesela kitap tut aynaya yazıları ters cevirir ayni sekilde yüzümüz de yer degisiyor :)
Soran+1 yılYüzümüz daha şişman değil sonuçta. Aynada güzelsek yine de güzelizdir
- +1 yıl
Sizin kendinizi güzel bulmanız yeterlidir
+1 yılBu hem çözünürlükle hem de açıyla alâkalı bir şey.
00 Yorumla
+1 yılÖn kamerada kendin ayarlıyorsun çıkacağın açıyı
00 Yorumlasen çekemiyon demekki
00 YorumlaArka kamera daha net çünkü. Yani çirkinsin
00 Yorumla
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!