Sosyal ağların popüler olması, suçların da dijitalleşmesine neden oldu. Bu popülerliği fırsat bilen dolandırıcılar ve kötü niyetli kişiler sosyal medya hesaplarını ele geçiriyor ve en yakınlarımızı bizim aracılığımızla dolandırıyor. Peki siz sosyal medya üzerinden hiç dolandırıldınız mı?
allah akıl vermiş kullanmayı bilmiyorsan hiç taşıma okafaı derim :-) adamlar internetten yayınlamış 2.000 tl degerindeki telefonu 100 tl ye satıyor buna kanmak için acayip deli olmak lazım adamlar zayıflama hapları satıyor, beyin inanmasa bile kalp al diyor akılvar mantık var zayıflamak için tk yol yol var oda spor başka yolu yok televizyonlarda haberlerde görüyoruz kaç kişi bu haplardan dolayı öldüler veya bitkisel hayata geçtiler. adamlar 5 kg bal 1 kg polen ve yanında hediyeler gönderiyorlar herrepsi 100 tl? why? hakiki balın kilosunu iz siitten alıyoruz dayımların arıları felan var bize gönderirler, kilosunu 150 tl den rahat bir şekilde satıyorlar, peki 5 kg bal nasıl 100 tl ye satıyorlar hiç düşünmedinizmi içindekileri size syayım birincisi glikoz ikincisi renklendirici üçüncüsü tatlandırıcı ve birkaç malzeme daha var. adamlar cinsel performans arttırıcı ilaçlar satıyorlar bunu kullanan var mı bilmiyorum ama bence hiçbie faydası olmaz istegi arttırmak için dogal yollarvar birincisi baklava kadayıf tatlı çeşitleri ikincisi meyve çeşitleri muz kivi ananas gibi üçüncüsü kuruyemişler bunlar fıstık fındır gibi kuru yemişlerdir. adamlar sıgara bırakmak için türlü türlü ürünler satıyorlar bence bunların herrepsi yalan, birincisi kendin içtenlikle bırakmak istemen bu konuyu kimse kolay kolay bilmez onuda söyleyeyim canınz sigara çektiğinde en etkili yol çiğ patlican evet pazardan manavdan aldığımız patlican pişirmeden yediğin zaman sigara içme istegin azalıyor içsende sigaranın tanı çok kötü geliyor o yüzden patlican diyorum çünkü patlicanın içinde nikotin tiksindiren bir madde var ben kendim şahsen denedim ve olumlu sonuçlar gördüm. UMARIM BU YAZDIKLARIM BİR TEŞEKKÜRÜ HAKKEDER. HERKESE mutlu günler dilerim.
2003 yılında yeni yetme bir çocukken, internet çakalı bir birey olma yolunda ilerlerken, mirc yani IRCD'de kelebek, undernet, dalnet derken, takılıyorduk. nickim "ironmaiden"di. evet biraz ergence. bunun müzik grubu olduğunu bilmeden türkçe meali ile "demirbakire" adı altında görüp, kadınım sanıp "öff yavrum memeni öpim mi" tarzında cümleler yazan 8-10 kişiyi, sahte web cam ile dolandırdığım doğrudur.
karşınızda bir genç kız olduğunu düşünün. Kız size 16 yaşında olduğunu söylüyor, siz 40 yaşlarındasınız. ve o kızı camera karşısında soymaya çalışıyorsunuz. lakin o bir erkek ve bundan haberiniz yok. ve sizden 250 kontör alıp, bir kalıp peynir ve 2 litrelik kolayla, konya kadın bilmem ne derneğine gönderiyor.
evet, yaptığım şeyler hoş değildi. kendim şeyler değildi. ama yinede pişman olmadım hiç. aldığım kontörlerin tümünü arkadaşlarıma karşılıksız dağıtıyordum. kontör kart şifresini yani.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben değilde bir arkadaşıma faceden bir Amerikan bey sürekli yazıp duruyordu işte cevirmenliginide ablam yapıyordu bunların, neyse işte efenim bunlar evliliğe kadar konuşurken meğer bizim adam demezmi buna sana para gonderecegim 100 milyar ama sen parayi almak için kargoya 20 milyar vermek zorundasın diye. Bende bir tehlike çanları çaldı salak arkadaşım güveniyor buna. Hemen araştırdım meğer ünlü bir dolandırıcı pisliğin tekiymis. Yazdık buna polise gidiyorum diye hemen engeli bastı gavurun tohumu. Buda böyle bir anımdır işte
Mesela dün Istanbuldan aradılar bilerek kapatmadım hediye akıllı telefon kazandınız vs diye bir bayan bağlandı cihazı almak için en yakın banka ya da ptt şubesine 208 TL yaptırmanız gerekiyor dedi e hani ben kazanmıştım bu telefonu siz öyle demediniz mi dedim bayan nasıl kıvıracağını sapıttı. Yani demem o ki bazıları kendilerini gerçekten akıllı sanıyor ama nafile , fakat bizim halkımız da çok bilinçsiz bu konularda. Çabuk kanabiliyor eski toprak diye tabir ettiğimiz insanlarımız..
Gerçek yaşanmış bir olayı anlatayım abimin başına geldi. Facebookta öğretmeniyle konuşmuş aradan 1-2 gün geçmiş öğretmeniyle tekrar görüşüyomuş internet üzerinden öğretmeni abime demiş ki kenan telefon numaranı versene sana şifre göndercem o şifreyi bana söyle facebooktan oyun oynuyorum demiş. Peki hocam yollayın yardımcı olayım demiş. Abimin telefonuna cp gibi bişey gelmiş onu söylemiş hocasına ve telefondan 50 tl kesildi. Hocasını buldu konuştu hesap çalınmış mahkemeye verildi filan uğraşıldı sonuç ne oldu bilmiyorum ama çok sağlam bir numaraymış bu ben onu anlamıştım o gün.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
16 yaşlarındayken başıma bir olay gelmişti. telefonumu biri aradı. aramızdaki diyalog şu şekilde gelişti. O- ALOO Ben- efendim? O- Kimsiniz? Ben- Osman ben, kimi aradınız? O- Ulan Ali Osman. nihayet buldum seni. benim altınları aldın gittin şerefsiz herif. polise gidicem şimdi. çabuk buraya gel. Ben- Ne diyorsun sen ya? O- Oğlum parayı getireceksin bana mahvederim seni. annene babana ulaşırım hapislerde süründürürüm seni. Ben- abi... bişey dicem sana... O-söyle? Ben- karınla yarım saat geçirirsem alırsın parayı tamam? tel kapandı
Hiç yaşamadım. Ana dolandırılanları duymuştum. Adam ıphone almış kutu içinde elma göndermişlerdi. Marka elma diye küfreder gibi :D Bu arada benide aradı +30'lar hiç açmadım direk engelledim hatta o numaraları. Bir keresinde de polis diye kendini tanıtan biri aramıştı bilmediğim bir isim söylemişti senmisin diye sormuştu. Bende yok demiştim kesin para için aramıştır, gerçi ismi bilse bile yine yemezdim :)
İnternet & Teknoloji konusunda 668 cevap paylaştı.
Beni biri aradı ben polisim hesaplarınız teroist tarafinda ele gecirildi derdi. Ben o sırada ikinci telefonda 155 aradım ve ilk telefonu hopörlerini açtım salak farkında degildi 155 polis imdat hattındaki kişi konuşmaları duydu bana 50bin tl isterdi bende bavul içine biraz taş biraz gazete kağıdı istenilen yere bıraktım kaçtım. salaklar para var diye geldiler ama polis onları yakalamıştı.
Okumuyorsundur belki. Ama neyse. Yinede cevap vereyim..
Bir ara iddaa konusunda dolandırıldım. Adliyeden tanıdığa mesaj attım. Abi şimdi dolandırılacam büyük ihtimal bir şey yapabilir miyim falan diye sordum :D
Adam bulaşma demişti. Yinede dolandırılacağımı bile bile içimde kalmasın diye adama para yollamıştım..
3 maç vermişti sanırım 3'ü de yatmıştı :D Tc kimlik numarası falan elimdeydi. G. te giren şemsiye açılmaz deyip boşverdim.
Ah be kardeşim :) Resimler inandırıcı geldi sanırım. Hepsi yalan dolan onların :) Tabi olmuş bir kere yapacak birşey yok. Maç istiyorsan söyle ben sana bedavaya her gün maç söyleyeyim burdan :D
Hiç dolandırılmadım. Ancak internet üzerinden hack gibi olayların ne kadar sinsi işlediğini bildiğim için "Beni Kimse Kandıramaz" demedim. Webcam'ına bile girip adamı çekenler var. Her gördüğünüzü indirmeyin. Her gördüğünüz cinsellik dolu linklere tıklamayın. İşte Kıvanç Tatlıtuğ ölmüş gibi saçma sapan linklere tıklamayın. Çoğunun altından bilgisayarınıza sızmak yatıyor.
dolandırılmadım fakat birkaç kez fake hesaplar tarafından rahatsız edildim diyelim elemanlar görünen resimi gif haline getirip bana eğer bize para yollamassan bununla fake hesap açarız, çevrendileri rahatsız ederiz gibi mailler geldi ama sonunda bişe olmadı
Dayım okeyde bir gencle tanismis. Cocuk oyun sifresini vermis dayima dayim da bunun çipleri harcamis. Cocuk gelmis sen nasil bitirirsin falan diye çıkmış dayim da özür amacyla para yollamis hesabina :D bu da istemeye devam etmis tabi. Haberimiz olunca hemen engelledik ah dayi ah
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Türkiyedeki cinsel açlığı fırsat bilen yurtdışı merkezli telekız mafyasının bu işten büyük paralar kazandığı malum. Dolandırılmak denince herkesin aklına ilk olarak balkan ülkelerinden gelen aramalar ve cevapsız çağrılara karşılık vermek geliyor. Maalesef bu tuzağa bile bir ümitle düşenler var, bile bile düşüyorlar.
Kızlar filan para istiyordu ama yemezler ben diğer erkekler gibi sazan değilim bir kız sulandı mı kendimi kaybetmem sadece ilerde evleneceğim kadının beni kandırmasına izin veriyorum diğer kadınlar havasını alır
Hesabıma virüs vs bulaşmıştı ama hallettim maddi olarak da henüz olmadı güvenlik sertifikası olan https kullanamadığı zaman parasal işlem yapmam ve bankalar ile 3D securi ile devam ediyorum simdilik sorun yok umarım olmaz 😊
Hayır başıma böyle bir olay gelmedi çok şükür ve iddia ediyorum beni kimse kandıramaz. Kandırılacağımı sezdiğim an küfürü basar iletişimi keserim hemen. Ailemi ve çevremde ki insanlarıda uyarırım.
evet önceleri seviyorum dedi sonra bir ay sonrada başladı para istemeye kendini bir acındırmaya başladıki tam 11 000 yuroyu parca parca gönderdim sonrada dolandırıcı oldugunu konsuluşlugundan ögrendim bir daha da kimseye para veriyorum ihtiyacı olan gercek insanlara bile bu yüzden insan ogluna ölüyorum dese yok bir çöp dahi vermem dersimi aldım o bana versin
Büyük konuşmamak gerek ancak bilişim hukuku llm olan birini kandırmak zor diye düşünüyorum. Daha dolandırılmadım, kimsenin dolandırabileceğine de inanmıyorum.
Dolandırılmadım ama söyle bir şey oldu sayılır mı bilmiyorum. 2011 yılıydı sanırım Samsung star telefonum vardı demo oyun oynarken yanlışlıkla satın ala tıklamıştım 20 lirayı benden saat başı 2 lira keserek almıştı. Çok koymuştu :/ Korkudan satın aldığım oyunu bile silmiştim :(
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Malesef sosyal mühendislik hayli bir artış gösteriyor. Digital platform akıl almaz bir hal aldı. Önlem olarak kişisel bilgilerinizi sanalda kullanmamak. Ve hesap güvenligini maximum seviyede yapmak, bilgisayarınız ve telefonlarınızın güvenliği bu yönde rol oynar elbette. Tesekkür ederim.
Kalp calan oldu ama birsey demek istiyorum beni kimse kandiramaz diyenler kendilerini bigaz koprusunden atsin lutfen Allah haric herkes birsekilde kandirilablilir hayvanlarda dahil
bir gün oturuyorum öyle bir mesaj geldi neymiş diye bakayım dedim açar açmaz mobil ödeme benden ödeme yapıp çöpçatan sitesine abone ettiler şikayetvar. coma şikayet ettim geri ödediler paramı :))
çok denedilerde yemez *m paparaları yiyor o tür şeyleri bulgaristan mağduru çok ülkemizde :D insan yurt dışındaki kaşara 2 bin dolar gönderir mi hiç görmeden :D hahaha gülmeyecem başıma gelmesin hahaahahah :D zıuahahahasfdhabsfö
İnternet & Teknoloji konusunda 11,7b cevap paylaştı.
sosyal medyadan dolandırılmayı, sosyal medyadan aşk arayanlar gibi düşünebiliriz, çoğu insan mutsuz oluyor sosyal medya ile sevgili bulunca. O yüzden dolandırıcılık şüphesi doğuran hiç birşeye inanmıyorum
geçen aylarda şirketi hacklediler şifreler karşılığında 3000 dolar istediler yedekler olmasaydı 3000 değil 13000 de deseler s... s... vermek zorundaydım ucuz yırttık anlayacağın
bir miktar para ve bilgisayarımı ellerimle vermiştim adamlar sağlam dolandırmıştı ilk çok sinirlendim sonra dedim neyse ders olsun, muhakkak ben bir hata yapmışımdır buda onun karşılığıdır
beni kimse kandıramaz diyenler ileride evet dolandırıldım diyecekler. güvenin fazlası iyi değil. bu da gösteriyor ki dolandırılmaya müsait çok kişi var.
İdda maçları satıyorlardı %100 tutacak diye aptallık edip aldım 300 lira param gitti hemde iki defa ne safmışım ya adamın elinde banko maç olsa benim paramı napsın diye düşünemedim o zamanlar
Ben çok kişiyi dolandirdim fake kız hesabı ile face üzerinden kontör karşılığı cam show yaparım diyodum kontör gelince engel tabi 16 17 yaşındaydım o zemenler
En İyi Cevaplar