Boya konusunda bilgisi olan arkadaşlar, elimde Loreal'in bir boyası var. Daha önce yarısını kullanmıştım, şişelerde karışmadan duruyor açılmış boya bozulmuş mudur yoksa kullanabilir miyim tekrar?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Boya konusunda bilgisi olan arkadaşlar, elimde Loreal'in bir boyası var. Daha önce yarısını kullanmıştım, şişelerde karışmadan duruyor açılmış boya bozulmuş mudur yoksa kullanabilir miyim tekrar?

Saçlarımızı evde boyamak her zaman daha ekonomiktir. Zamanla zaten bu işi profesyonel olarak yapmaya başlıyoruz :) Nasıl bir renk elde edeceğimizi, ne kadar saç boyasının yeteceğini önceden tahmin eder hale geliyoruz. Kaldı ki saç boyamız arttı, bunu ne yapacağız?

Her üründe olduğu gibi saç boyalarında da son kullanma tarihi bulunuyor. Son kullanma tarihi bazı markalarda kutu üzerinde yazıyor bazılarında ise yazmıyor. Eğer yazmıyorsa kozmetik ürünlerinin ömrünü baz alabiliriz. Bu da ortalama 3 yıldır. Yani 3 yıllık bir saç boyasını tercih etmemek gerekiyor her ihtimale karşı.
Elbette kullanılabilir ancak süreye dikkat etmek gerekiyor. Saç boyasını açtıktan yıllar sonra kullanacaksanız hiç açmayın derim :D Ben bazen saçlarıma bir tutam renk atıyorum ya da bazı durumlarda saç boyasının yarısını kullanmak gerekebiliyor. Böyle durumlarda boyanın yarısını kaba boşaltıyorum, kalan kısmını da saklıyorum.

Açtığınız saç boyasını uygun koşullarda saklarsanız, uzun süre dayanıklı olacaktır. Zaten özellikle dipler 2 ayda gelmeye başlıyor. Uçlarınıza ya da saçlarınızın aralarılarına renk atıyorsanız da 2-3 ayda bir yenilemek gerektiriyor. Sonuç olarak saç boyasını 6 aydan fazla saklamayacaksanız, bu da saç boyasının bozulmaması için uygun bir süredir. Kalan saç boyası kullanılır mı diye merak edenler eğer 5-6 ay geçmediyse rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Saçlarınıza 1 kutu boya çok geldiyse yarısını saklayıp daha sonra kullanabilirsiniz. Ancak öncelikle kapağını sıkıca kapattığınızdan emin olmanız gerekiyor. Ayrıca; saç boyaları doğrudan güneş alacak yerlere koyulmamalıdır. Oda sıcaklığında tutmanız gerekmektedir. Çocukların ulaşamayacağı bir yerde olduğundan da emin olun mutlaka :) Bekletip kullandığınız saç boyası da aynı performansı gösterecektir, ben bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım.
Bişey olmaz, kullanabilirsin. annem sürekli boyaları karıştırarak kullanıyor, yarım yarım oluyo yani hep, açık oluyor. sorun olmaz. ama alerjin olur mu diye ölç önce
eminsin yani şu anda aynı rengi bulmam zor o yüzden soru açtım
eminim, ama önce kulak arkasına çok az hazaırladığın karışımdan bir damla koyup yarım saat bekle, aiırı tepki olursa cildinde kullanma
tamam teşekkür ederim
ne kadar zamandır duruyor ... ? benimkiler 20 gün duruyor ben kullanıyorum .
bence kullanma yani çok pahalı bir şey mi de onu tekrardan kullanma gereği duydun aynısından bir tane daha al. Yani sağlığını riske atma derim ben
Cevap
2Cevap
Saç boyası, birçok kişi için saç rengini değiştirme ya da beyazları kapatma konusunda vazgeçilmez bir ürün. Ancak, saç boyasını açtıktan sonra uzun süre saklamak isteyenlerin aklında bazı sorular olabilir.

"Acaba saç boyası bozulur mu?" veya "Açılmış bir saç boyası ne kadar süre kullanılabilir?" gibi sorular kafaları karıştırabiliyor. Bu sorulara net bir yanıt bulmak önemli, çünkü bozulmuş bir ürün kullanmak hem istenmeyen sonuçlara yol açabilir hem de saç sağlığını olumsuz etkileyebilir. Şimdi gel, bu konuyla ilgili en sık sorulan sorulara birlikte göz atalım.
Açılmış bir saç boyasının dayanma süresi, ürünün formülüne ve nasıl saklandığına bağlı olarak değişir. Genel olarak, oksidan ve boya karıştıktan sonra hemen kullanılmalıdır. Boya ve oksidan karışımını saklamak önerilmez çünkü oksidanın etkisi zamanla azalır ve boya okside olarak bozulabilir.
Saç boyası açıldıktan sonra doğru bir şekilde saklanmazsa hızla bozulabilir. Boya tüpünün ağzını sıkıca kapatarak hava almasını önlemek önemlidir.
Bozulmuş bir saç boyasını anlamak oldukça basittir. Öncelikle, boyanın rengi ve kıvamı değişmişse dikkat etmelisin. Örneğin, boya normalden daha sıvı hale gelmişse veya içinde topaklanmalar oluşmuşsa bu, bozulduğunun bir işaretidir. Ayrıca, boyanın kokusunda değişiklik fark edersen, bozulmuş olma olasılığı yüksektir. Boya, genellikle hafif kimyasal bir kokuya sahiptir, ancak kötü bir koku varsa, bu, bozulduğunu gösterir.
Bozulmuş bir saç boyası kullanmak, hem saçın sağlığını tehlikeye atabilir hem de istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Bozulmuş boya, saçta beklenen rengi vermeyebilir veya düzensiz bir renklendirme yapabilir.
Açtığınız saç boyasını uygun koşullarda saklarsanız uzun süre dayanıklı olcaktır zaten özellikle dipler 2 ayda gelmeye başlıyo uçlarınıza ya da saçlarınızın aralarılarına renk atıyosanız da 2,3 ayda bir yenilemek gerektiriyo sonuç olarak saç boyasını 6 aydan fazla saklamıcaksanız bu da saç boyasının bozulmaması için uygun bir süredir kalan saç boyası kullanılır mı diye merak edenler eğer 5,6 ay geçmediyse rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Asla kullanma. Bir şey olmaz bana diyip sakın yeltenme. At çöpe. Sağlığın daha önemli. Bir boya dediğin en fazla 10-15 liira değil mi
Buraya mesaj yazana kadar bir koşu gider yenisini alırdın ya neyse. Yine de cevaplayım: İşe yaramaz açıldıktan sonra. Asidi kaçıyor :D
Kullanma.Zararli olabilir
ustelik etkisinide kaybetmistir tahminimce
Asetonun kapaginin acik kalmasini dusun etkisi yok olur.
Git al yenisini onu banyodaki cope birak.
zamana bağlı fazla geçmemişse bir şey olmaz diye düşünüyorum ama sonucta kafa derisine temas ediyor sen bilirsin
3 ayı gectıyse kullanma tekrr al nolcak
bekletilmiş boya asla kullanılmamalı.
en iyisi yeni bir tane al
:) hayır
kullanilmaZz
Ne zaman kullandın?
bi kaç ay oldu
At çöpe gitsin. Kullanma. İlla kullanacağım diyorsan. Kulağının arkasına sür 24 saat bekle. Alerji yapmazsa kullan.
nette araştırdım alakalı hiç bişey yok arada kaldım
Kullandın mı?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar