Tavsiyeleriniz neler? Uzun kullanmak istiyorum. Sağlam marka olmalı.
Ekran kartı tercihi hangisi olmalı?
Tavsiyeleriniz neler? Uzun kullanmak istiyorum. Sağlam marka olmalı.
Öncelikle şunu belırtmek isterim Lenova Asus Msi Monster bu markalar senide kardeslerinide mezun eder ve ayrıca 1920x1080 olması lazım ayrıca karanlık yani ısık almayan bir odada calısacaksan hd ekran oneririm ama yok ısık alan bır ortam dıyorsan Mat LED Ekran öneririm daha sonra en az 8gb ram ve 2 gb ekran kartı olması lazım ekran kartı olarak nVIDIA® öneririm gtx850-860 gtx950-960 senin isteklerini haylı haylı yerine getirir bu arada islemci serisi olarak i7 tavisiye ederim cünkü coklu gorev seklemelerınde basarılı aklıma baska bişey gelmıyor takıldıgın bişey olursa sorabılırsın...
Bikac bisey sorcam gtx yeni nesil ekran kartida fiyatlar ucuk bende ogrenciyim tabide 3.000 verecek param yok malesef arastirdim okudum birsuru sey ve kafami cok karistirdi gt 840m mi daha kullanislidir yoksa gt 940m mi daha kullanislidir?
2. sorum ise gt840m intel core i7 casper nirvana var 2.300 tl ye ve asus intel core i5 gt 940m laptop var.. Hangisi daha idealdir sence?(Asus 2.000 tl.)
@hsjsj 940m 840m e göre daha performanslıdır.
Hangi laptopu seçeceğin senin kullanımınla alakalı. Oyun için alacaksan ekran kartın yüksek olmalı. Çizim için alacaksan her ikiside yüksek olmalı ancak mutlaka i7li olmalı i7 olunca da mq hq özellikli olması gerekir..
karışık oldu galiba. sen ne için kullancağını söyle yardımcı olalım
Ben cizim falan kullanmicam oyle bikac oyun ve genel seyler ama uzun omurlu ve oyunlarda problem yasamak pek istemiyorum casperin saglam olmadigi tasariminin kalitesiz oldugundan bahsediliyor asusun tasariminin saglamliginndan i5 i7 cok agir oyun yuklemicem yas gecti zamanimin cogunu baska ise yorucam.. bir nebze oyun icin tatmin edici olsa yeterli
@hsjsj Toshiba dell veya asus marka sağlam uzun ömürlü diye duyarım.
Çok iyi bir şey olmasına gerek yok zaten 2000-2500 lük bir şey işini görür.
Günlük kullanım için i5 yeterli olur zaten i7 ye gerek yok. Olursa da iyi olur tabi.
Oyunlarda da işlemci o kadar lazım değil. Çok oyun oynamayı düşünmüyorsan 840m senin için idealdir hocam :)
gb fazla olan degil modeli yüksek olan iyi olur.
1 2 3 giriş seviyesi
4 5 6 orta
7 8 9 yüksek kalite demek.
yani 940 840 ortasındaki rakama bakacaksın bunlar orta seviye kartlar. oyun felan düşünüyorsan yetersiz kalabilir. ama çizim işinden anlamam ne kadar güç kullanıyor
Kart-on
Cevap
8Cevap
AMD olmasın yeter ki. GT840M senin için daha uygun görünüyor. Her ikisi de 128 bit bildiğim kadarıyla. Kapasitesi yüksek olan daha işe yarar olur genelde. Bunun sebebi, saniyede yapılacak işlem sayısından ziyade, aynı anda yürütülebilecek işlem hacmiyle alakalı. Bu karta paralel olarak ramin de yüksek olması gerekli.
Makina tasarım programları kullanıyorum ve her türlüsünü tecrübe ettim.
Şu diyemem. Kullanacağın programın katılama ya da render motoruna bağlı olarak değişir.
Her türlüsünü kullandım diyorum bilir misin diye soruyosun :) sen 840 olanı al, ram de en aşağı 8 gb olsun (16 daha ideal), çok rahat çalışırsın. Bunlar sana vray ve lumion'da lazım olacak.
www.monsternotebook.com.tr/.../...BRA-A7-V5-2.html
şuna bir bakar mısın? Nasıl beni mezun eder mi? Yeterli mi?
Nvidia Geforce GT840M 4GB Paylaşımsız Ekran Kartı verimli olacaktır senin için.
Paylaşımlı ekran kartı falan da asla düşünme
Ön belleğe alınan görüntünün yığıldıkça geri getirilmesi ağırlaşır;ama bellek alanı genişledikçe işlem gerçekleştirme daha rahat hale gelir...
Eyvallah...
Modeli yüksek olan daha iyidir her zaman ekran kartı alırken gb sine bakılmaz hiç bir zaman çizim. Hem maxwell mimarisi sayesinde aşırı düşük enerji tüketimi ile şarz a takmadan da rahatça oyun oynayabilirsin...
Mimari çizim için başka serileri var, geforce uygun olur mu bilemiyorum.
ikiside iyi değil illa 2sinden birisi diyorsan 940m
kardeşim gtx olan ekran kartlarından al sade gt alma bılgısayarı zorlar ekran kartı.
940 daha iyi 2 gb olmasına bakma
genelde ilk rakam nesil ifade eder
ikinci rakam ise 1-3 arasında başlangıç serisi 4-6 arasında orta seri 7-9 arasında da performans serisi diye adlandırılır hemen hemen 940=850=760 gibidir daha detaylı bilgi için
www.notebookcheck.net/...Benchmark-List.844.0.html
Nvıdıa iyidir knk
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar