Twitter retweet yapamıyorum, arkadaşım da benim yazdıklarımı retweet yapamıyor. Bu neyle ilgili sizce. Ayarlara baktım bulamadım bir şey. Twitterda neden retweet yapamıyorum?Twitter
Twitter RT yapamıyorum? Retweet sorunu nasıl çözülür?
İnternet & Teknoloji konusunda 394 cevap paylaştı.
Sosyal medya kullanımı günümüz insanının olmazsa olmazı haline geldi. Fikrini paylaşma, bunu etrafına kabul ettirme, beğeni alması mutlu ediyor insanı. Twitter'da fikirlerin kabul edildiği, beğenildiği retweet ve favorileme ile belli oluyor. Retweet yapmak "Ben de bu görüşe katılıyorum" anlamını taşıyor genel olarak. Senin yaşamış olduğun retweet edememe durumu neden olur inceleyelim.
Twitterda Neden Retweet Yapamıyorum?
Twitter
Yeniden gönderilen Tweete Retweet denir. Kendi Tweetlerini veya başka birinin Tweetlerini Retweetleyebilirsin. Paylaşmak istediğiniz Tweetin üzerine gidip Retweet butonuna tıklaman yeterli bu işlem için. Retweeti geri almak için de Retweeti bul, Retweet butonuna tekrar bas. Bazı kullanıcılar Twitter rt yapamıyorum diyebiliyor. Bunun nedenine gelecek olursam.
Twitter retweet sorunu neden olur?
Birinin profil sayfasındaki veya tweetlerinin üzerindeki kullanıcı adının yanında kilit simgesi görüyorsan bu kullanıcının tweetleri korumalıdır ve ilgili kullanıcının içeriklerini retweetleyemezsin. Bu kişi takibinde olsa dahi tweetlerini herkese açık olarak paylaşmayı tercih etmediği için tweetleri sen veya başkası tarafından retweetlenemez.
Twitter tweetleri korumaya alma
Kendi hesabında ise; tweetlerin korumalı olsa da kendi Tweetlerini retweetleyebilirsin. Bu retweetleri yalnızca seni takip etmesine izin verdiğin kişiler görebilir. Eğer sen de tweetlerini korumalı yapmak istersen;
Sayfanın sonunda bulunan "Değişiklikleri kaydet" butonuna tıkla. Değişikliği onaylamak için şifreni gir.
İptal etmek de istersen yine aynı ekrana gel ve onay kutusundaki işareti kaldır. Bu kadar kolay bir işlem. :)
Twitter retweet yapamıyorum sorununa cevap vermeye çalıştım. Bu durum retweetlemek istediğin hesabın gizlilik ayarlarıyla ilgili tamamen. Korumalı hesaplar ve onların tweetleri retweetlenemez. Senin yapabileceğin bir durum yok bu noktada. Umarım faydalı olmuştur. :)
En İyi Cevaplar