Şampuanlar hakkında bilmediklerimizi öğrenelim...

şaçlarım ahenkle dans etsin isteriz hepimiz. tertemiz görünsün yumuşacık olsun... bunun için türlü türlü şampuanlar kullanırız. oysaki o şampuanlar beynimize ne kadar da çok zarar veriyor biliyor muyusunuz? internette yaptığım bi araştırmada Ahmet MARANKİ diyorki "Ambalajların üzerinde sodium laureth sulfate (SLS) veya sodium lauryl ether sulfate (SLES) olarak yazılan bu kimyasal madde, deriden emilip organlarda birikme yapabiliyor. Ciltte alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebiliyor. Bir araştırmada ise göz dokusuna zarar verip görme problemlerine neden olduğu görülmüştür. SLS'ye düşük miktarda olsa da dioksan diye adlandırılan kanserojen madde üretim sırasında bulaşabilmektedir. Bu nedenle de ayrıca risk oluşturmaktadır." lütfen şampuan alırken dikkat edelim özellikle dünyada bi numara diye bilinen "Head shoulders" adlı şampuanda bu maddenin çok fazla olduğunu öğrendim. ha bide bu şampuanın boy uzamasını durdurduğunu biliyo muydunuz? gerçekten de haklı ben 3 yıl boyunca bu şampuanı kullandım ve boyun 1 mm bile uzamadı bu şampuanı bıraktığımdan bi süre sonra boyumda artış görüldü... lütfen bu konuda internetten araştırmaya başlayalım ve bu konuda elimizden geldiğince arkadaşlarımızı uyaralım...
Güncellemeler
+1 yıl
arkadaşlar şampuanın çok köpüreni zararlıdır saçı temiz gösterir ama daha fena şeyler yapar saçımıza... doğal şampuan kullanalım bi kere şampuanlayacağımıza iki kere şampuanlayalım hem daha sağlıklı olur ;)
Güncellemeler
+1 yıl
head shouldersin türkiyede satılmaya başlamadan önce fransada satışının yasaklandığını biliyor muydunuz?
Şampuanlar hakkında bilmediklerimizi öğrenelim...