Whatsapp arama özelliği ile konuşunca normal dk lardan gidiyor ..bunun nedeni nedir?
Cevabın nedir?
+1 yılMerhabalar.
Dikkatimi çeken bir soru oldu cevap olması açısından bir iki konuya açıklık getireyim.
Whatsapp, tamemen internet üzerinden çalışıp, normal operatörler gibi herhangi bir tarife veya herhangi bir firmaya bakmaksızın sadece internetin varlığıyla yokluğuyla ilgilenen bir programdır. Bunun için eğer internet paketiniz yoksa TL kullanması çok normal. Bu durumda bir internet paketi edinmek çok mantıklı olacaktır. Şimdi mesaj atmak da TL harcar mı? Cevabı evet. Eğer internet paketiniz yoksa Whatsapp uygulaması TL'lerden harcayacaktır. Çok cüzzi bir ücret aldığından belki fark edememiş olabilirisniz.
Gelelim bazı telefonlarda neden WhatsApp arama özelliği olmadığına. WhatsApp'nin arama özelliği bir çok bilişim firmasının yaptığı devrim niteliğinde projelerde olduğu gibi ilk başta davetiye sistemiyle, sadece belirli bir kesimin kullanması amaçlanarak projeyi faaliyete geçirmiştir. Gmail ilk kullanıldığı zaman bu şekilde davetiye sistemiyel çalışırdı. (Popüler olduğu için böyle bir örnek verdim) Bunun sebebi ise altyapının milyonlarca kullanıcıya yetersiz olabileceği düşüncesi. Yani daha basit bir ifadeyle bir yere bedavadan sınırsız ürün verilen bir mekan açılıyor fakat ne kadar kişinin talep edeceğini kestiremediklerinden ilk başta davetiye üzerinden mekan bildiriliyor. Bu şekilde olası izdaham, yetersiz personel gibi durumlar aşılıyor. Neyse çok fazla detay oldu. Konumuza gelecek olursak öncelikle popüler telefonlar (piyasaya en son çıkanlar) bu özelliği kullanmaya başlar, daha sonra herkes kullanır.
Umarım açıklık getirmişimdir sorunlarınıza.
Hoşça kalın.01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Whatsappın bu kadar çok tutulma nedeni aslında görüntülü konuşma özelliğinin olmamasıydı.. Garip ama gerçek.. İnsanlar Sms paketi almak yerine yazışmada alternatif olarak kullanabileceği whatsapp ı keşfedince internet paketi almayı tercih etmeye başlamışlardı.. Mesela Viber, Tango gibi programlar hem yazışma hemde görüntülü konuşma imkanı sağladıkları halde pek tutulmadılar.. Ne düşünüyorum artısı var eksisi yok.. Tabi görüşme yapabilmek için karşı tarafında whatsapp uygulamasını güncellemiş olması gerekiyor.. Uzun bir süre oturmaz..
04 Yorumla
Gizli Soran+1 yılDostum whatsapp cok sistem dostu olduğu için tutuldu.
Gizli Soran+1 yılWiberi kullanmadim dostum ama skype kullanmistim ve pek iyi değildi.
- +1 yıl
Şimdi skype'nin çalışma prensibi farklı, Skype üyelik ya da e-posta hesabıyla giriş yapılan bir program.. Görüşme içinde iki tarafın birbirini contact_iletişim listesine eklemesi_onaylaması gerekiyor.. Fakat Whatsapp, Viber gibi uygulamaları direk telefon numarası / gsm hattıyla eşleştirmen yeterli.. Ve iletişim konusunda sınırlama koymuyor.. :) atıyorum , ben senin numaranı biliyorsam ve whatsapp üyesiysen , senin onayın bile olmadan - çat diye sana mesaj atabiliyorum :D
+1 yılYa bir ara whatsappimda o ozellik vardi sonra ios guncellemesi yaptim bir baktim artik gitmis :( Cok guzel bir seydi geri gelsin
00 Yorumla
+1 yılDakikadan gidecekse bunu normal aramadan farklı kılan ne o_O kafamda deli sorular
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
37Cevap
+1 yıl1,5 2 milyarlık telefon alıyorsunuz ama Android gibi bir nimetten yararlanamiyorsunuz :D
34 Yorumla- +1 yıl
Adam hakklı biz gidek ozm :/
- +1 yıl
:) apple store uygulama yüklemek biraz zahmetli olduğumdan uygulamanın yüklenmesi 15 günü alabilir. Uygulama deneme sürecinden geçer. Böylelikle ne market çöplüğe döner. Ne de uygulama inince sorun yaşamaz kimse. Android uygulama sayısı çok fazla olduğundan geliştiriciler genelde Android piyasası için çalışır, şirketler hariç tabi onlar her iki yöne de ağırlık verir. Umarım yakın zamanda gelir.
- +1 yıl
Gzl açıkladın inşallah gelir en kısa zamanda
- +1 yıl
İnşallah, saygılarımla.
ne özellik geldi ben bilmiyorum cahil kaldım bir açıklayın gençler :)
01 YorumlaHiç kimseyi whatsapptan aramadığım için değiştirmedi bende bir şey
00 Yorumla
+1 yılYılda 2 lira veriyonuz konuşmada bize girsin dimi?
-Whatsapp00 YorumlaSimdi bir görüntülü konusma eksik oda oldummu all in one :D mavi kancalar bitirdi bizi.. artik daha yenilenmesin.
00 Yorumla
+1 yılBundan önceki güncellemede telefon simgesi vardı bende. Ama son güncellemeyle o da gitti :D
04 Yorumla- +1 yıl
Ayneeen şimdi geri gelmiş busfer bende yol -.-
- +1 yıl
Güncelleme var mı diye bakmadım bile. Malum elektrikler olmayınca indirmek istemiyorum internetim gitmesin ^_^
- +1 yıl
Bende yok walla
- +1 yıl
Şimdi gelmediyse bile bir sonraki güncellemede falan gelir
Eğer cihazın iphone ise daha ios a gelmedi, seçtiğin kişideki arama butonu normal arama için.
00 YorumlaBen iki haftadan fazladır kullanıyorum size daha yeni mi geldi :)
04 YorumlaiOS a daha gelmedi diye biliyorum. O Yüzden birşey diyemcm
14 Yorumla
Gizli Soran+1 yılParayla rezil olma keyf xD tamam tamam vurmayın. Ahhh böbreğim.
Gizli Soran+1 yılOlabilir ne farkeder sonuçta kullanıyoruz :D bide 2 milyar veafssdaddadadaa gülmekten yazamadım.
Güzel de internetten mi kaynaklı bilmiyorum ama kopukluklar oluyor
04 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBen kullandim ve öyle bir kopukluk olmadı :)
Gizli Soran+1 yılya da karşı ki kişiden.
+1 yılAndroid telefonlara geldi, ios yani iphone kullanıcılarına gelmedi henüz.
01 Yorumla- +1 yıl
Anladm thx :)
+1 yılbiri seni aradıgında güncelliyor diye biliyorum benım öyle oldu
04 Yorumla- +1 yıl
Yok aranmıyo denedim şimdi bir arkadaş aramaya çalıştı bende de olması lağzım araması için :/
- +1 yıl
valla bilmiyorum aksam arkadas deneme amaclı aradı bir baktım banada gelmis
- +1 yıl
Seninki android ozm
- +1 yıl
ee yani
+1 yılValla ben whatsappı ı sildim konuşacak kimse yok diye :\
00 Yorumla
+1 yılyurtdışında manitam olsa iyi olurdu ama şu an hiçbir işime yaramıycak dakkam bol ^^
00 YorumlaGüzel olduda şimdi beleşçi arkadaşlarım boyuna arar beni bu kötü oldu :D
00 Yorumlaİphonelerde uygulama kullanılamıyor işletim sıstemınden dolayı
03 Yorumla- +1 yıl
Ama gelmişti bana güncelledim geri gitti şimdi yine gelmiş busefer bende yok
- +1 yıl
Aranmıyo karşı tarafında olması gerek anca öyle
Banada yeni geldi store da güncelleme yoktu netten. apk indirdim sorunsuz gorusebiliyorum.
09 Yorumla- +1 yıl
Apk nedir? Nasıl indirdin yardımcı olurmusun bende yapayım
- +1 yıl
Tamam sğl yinede : )
- +1 yıl
- +1 yıl
Haha :/ laf çakma bana git burdan :(
- +1 yıl
https://hizliresim.com/58j1YA
Iste yeni whatsapl - +1 yıl
Hmmmm :/
Bir arama yaptığında internet düşüyor onda olabilir. Wi-fi den bağlan nete bir de öyle arayarak dene
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa aramaya tıklıyosun ama seni telefonun orijinal arama kısmına yönlendiriyor :)
02 Yorumlane karşı tarafın sesi geliyor nede benimki gidiyordu ilk kullandıgımda
04 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBen kullandim ve netti. Sadece hafif bir eko vardi oda haporlerden olsa gerek.
Gizli Soran+1 yılBilmiyorum dostum daha okadar zengin olamadım :D
Banada gelmedi henüz. Note4. Tüm andorid lere geldi diye birşey yok. Gelmese de bir Problem yok
02 Yorumla- +1 yıl
Sğl yorm içn :)
ios için daha o özellik aktif olmadı olunca güncelleme gelir şu an sadece androidde var
04 Yorumla- +1 yıl
Hadi ya bu iosta çok arkadan geliyo nekadar sürerki :/
- +1 yıl
Tamam anladm sağol :)
yooo inetnrt paketinden suands yeni oldu arama ozelllgi aktif
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 806 cevap paylaştı.
+1 yılGördüm ama kullanmak nasip olmadı
00 Yorumla İnternet & Teknoloji konusunda 545 cevap paylaştı. Bende dakika başına TL kazandırıyor
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılBir bana gelmedi herhalde whassaap..
00 Yorumla
+1 yılyog öyle 3 kuruşa 5 köfte diyolar işte kısaca.
00 Yorumla
+1 yılİnternet paketin bitmiştir belki
00 YorumlaEvet çok oluyor geleli
00 Yorumla
+1 yılGüzel ama ses geç gidip geliyor o kötü
00 Yorumla
+1 yılÜcretli mi peki yeni arama özelliği?
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBenden ücret almadı.
Bence iyi olmuş ya :)
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılkullanmadigim için bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yıliphone a daha gelmediiiii 😖😖
00 Yorumla- İnternet & Teknoloji konusunda 359 cevap paylaştı.
+1 yılios ve wp ye henüz gelmedi mlsf
00 Yorumla Bence fena değil iyi yani işe yarar.
00 Yorumlaiphoneda hiçbi şey yok zaten :/
01 Yorumla- +1 yıl
Sorma bide altın değerinde pahalı kodmn telefonu :/
+1 yılAlla alla hala ben kesfedemedim onu ya :)
00 Yorumla
+1 yılfuk the ios..:D forever android...:)
11 Yorumla- +1 yıl
Yes ! :/
Yanlışın var GB internetten gidiyor.
00 YorumlaHep beleşe alışmayın diye.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılO nedir neyi arıyorsun
01 Yorumla- +1 yıl
Whatsappda arama uygulaması ya arkadaşlarını arayabiliyorsun viberdan farkı yok zatende neyse
Banada gelmemiş acıkcası
01 Yorumla- +1 yıl
Ölsekmi ki
Internet olmayan bir yerde aradigindandr
00 Yorumla
+1 yılyo gıtmıyor senı yıyorlar :D
00 YorumlaBende aktif etmek isteyene yardimci olabilirim
10 Yorumla
+1 yılguzel olmus ama aradim ark konusamadim
00 Yorumlahangi yeni ÖZELLİĞİ?
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılArama
+1 yılBana da gelmedi yeni duydum 5s var bende de
05 Yorumla- +1 yıl
Düşünsene gelmiyormuş :/
- +1 yıl
Cokta umrumda olmaz da ne özelliği gelmiş tam olarak?
- +1 yıl
Whatsappden bedava arama yapabiliyormuşsun aslında pek te bedava denmez internetpaketin olmadan olmuyomuş..
- +1 yıl
E heralde whatsapp internetsiz kullanılmazki :D
- +1 yıl
Bazıları beleş diyoda ondan dedim.:"d
hiç denemedim desem?
00 YorumlaYok biz de gitmiyor. Zaten tl yok ben de
00 Yorumla
+1 yılGuzel olmus begendim
00 Yorumla
+1 yılO noluyor ki :D
01 Yorumla
+1 yılSazan. avi sezdim =)
02 YorumlaHocam forumun linki ortada olanlar ortada
https://i.hizliresim.com/vgVjmD.jpg bu linkte görebilirsiniz benimki ve açık
+1 yılpaylaşım için sağol
01 YorumlaNe demek :)
Nedir bu :)
025 YorumlaWhatsapp arama özelliği tango ve viber gibi programların yaptığı gibi artık whatsapp da arama yapıyor :)
Hayır şu an için sadece sesli herhalde görüntülü de olur yakın zamanda :)
Napalım bu kadar verdiler :D ki geç kaldı ama isteyenler varsa diye yinede bulunsun filan diyen olur bazen şekil a ben :D
Lazım olursa yapacakların yukarıda belli :D özellik değil ama insan merak ediyor :D :D
Ooo şizofreni en sevdiğimden :D SA:D AS:D ön kamerayı aç konuş ya ne zorluyon bende öyle yapıyorum bazen iyi geliyor :D artık ayna devri geçti :D
Anladıysam garip bişey olayım :D
Siz anlaşılmamak için özel ders filan mı alıyonuz ya :D kızları anlayamıyorum A:SD:ASD:AS
mahmutla sen takıl sevgilisi olmayan sensin :SD :P
:D arkadaş kızdı :D
Aman kızmada bize :)
Ciddiyim be hoş insansın vesselam :)
Kim düşünsün istiyorsun :)
Mesaja gel mübarek mesaja :D
Bize daha gelmedi.
02 Yorumla- +1 yıl
Farkındayım :/
+1 yılYok oylw birsey
02 Yorumla- +1 yıl
Var var
- +1 yıl
Bende s6 var gelse banada gelirdi
hayirlisi be gulum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGuzel olmus
00 Yorumla
Devamını Gör(45)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > İnternet & Teknoloji > Sorular > Whatsapp arama özelliği gelmiş ama neden normal TL gidiyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler