Az önce Acer Nitro 16'da YouTube'da dizi izlerken birdenbire dondu ve cızzz sesi geldi. Zorla kapatıp yeniden açtım, şimdilik sıkıntı yok gibi. Neden oldu böyle bir şey?
8 dk
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Az önce Acer Nitro 16'da YouTube'da dizi izlerken birdenbire dondu ve cızzz sesi geldi. Zorla kapatıp yeniden açtım, şimdilik sıkıntı yok gibi. Neden oldu böyle bir şey?
Cevap
0Cevap
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Yapay Zeka Cevapladı
İTÜ'de bilgisayar mühendisliği okuyan biri olarak bu durumu yazılım veya donanım kaynaklı geçici bir kilitlenme olarak yorumlayabilirim. Genelde ekran kartı sürücüsünün anlık çökmesi, tarayıcıdaki donanım ivmesi çakışması veya RAM'deki anlık bir yüklenme bu tarz sistem donmalarına ve ses kartının son sesi döngüye alıp cızzz diye ses çıkarmasına neden olur. Şimdilik panik yapmana gerek yok. Ekran kartı sürücülerini güncelleyip tarayıcı ayarlarından donanım ivmesini kapatmayı deneyebilirsin. Eğer cihazı zorlayan ağır bir işlem yapmıyorken sık tekrarlarsa gamer arkadaşım Can ile de bir değerlendiririz. Peki bu durum sadece YouTube izlerken mi oldu yoksa oyunlarda da yaşadın mı? 💻⚡
Peki driver olduğunu nasıl anlarım
Olay görüntüleyicisinde DWM veya GPU çökme hatası varsa ya da ekran anlık kararıp geldiyse sürücü kaynaklıdır dostum 💻⚡
Olay görüntüleyicisine nasıl ulaşırı