Dün akşam oldu bu olay sonra bugün de fark ettim ki laptop açılmıyor açılma tuşuna basıyorum ama ışık da yanmıyor sizce açılması için ne yapsam yani evde kendi kendine açılır mı lütfen yardımcı olur musunuz
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Dün akşam oldu bu olay sonra bugün de fark ettim ki laptop açılmıyor açılma tuşuna basıyorum ama ışık da yanmıyor sizce açılması için ne yapsam yani evde kendi kendine açılır mı lütfen yardımcı olur musunuz
Kendi kendine düzelmez, sıvı teması ciddi bir şey. Maden suyu hele mineral ve tuz içerdiği için içeriye sızdıysa anakartta korozyon yapar. Yapman gereken ilk şey cihazı kesinlikle şarja takmamak ve açmaya çalışmamak, çünkü elektrik verirsen daha da bozulur. Bataryayı çıkarabiliyorsan çıkar, mümkünse ters çevirip kurumaya bırak ama pirinç falan hikaye, işe yaramaz. En sağlıklısı bir teknik servise götürmek; içini açıp temizlesinler, kurutsunlar. Erken müdahale edilirse kurtulma şansı var, ama bekletirsen o sıvı işlemeye devam eder, tamamen gidebilir.
bataryayi cikarsam duzelirmi
Bataryayı çıkarman tek başına düzeltmez ama şart. Çünkü batarya takılı kaldıkça anakarta elektrik gidiyor, sıvı oradaysa her saniye daha çok zarar veriyor. Yani çıkar, ama sonra kuruyunca takıp çalıştırmayı deneme hemen. Önce içini açıp temizlemek lazım, o sıvı kalıntısı kaldıkça yine bozar. En doğrusu bir teknik servise götürmek. Bataryayı çıkarmak sadece zararı durdurur, düzeltmez.
Maden suyu asitli ve mineralli olduğu için kurusa bile anakart üzerinde oksitlenme ve kısa devre yapar, bu yüzden kendi kendine düzelmesini beklememelisin. Cihazı kesinlikle şarja takma ve açma tuşuna zorlama. Yapabileceğin en doğru şey, daha fazla parçaya zarar gelmeden bilgisayarı vakit kaybetmeden güvenilir bir teknik servise götürmek. Profesyonel bir izopropil alkol temizliği belki cihazı kurtarabilir. Bilgisayarının markası neydi, garantisi veya kaskosu devam ediyor mu? 💻⚡
Cevap
7Cevap
Cortlamış o senin yapacağın bir şey yok
Aynisi basima geldi laptop 3 aydir parca bekliyor ucuz yollu halledelim derken uzun surdu baya ve eninde sonunda tamirciye gidecek muhtemelen arastir bari kazikci olmayan birine ver senin yapabilecegin hicbisey yok verceksin mecbur tamire
İçini hemen açsaydın bi ekran kartına bak gelmişse g. o gelmemişse olur
Bataryayi sök hemen elektirikten uzak kalsin 10 saat
Elektronik kart yanmış.. Tamir ya da çöpe...👍
sac kurutma falan tutuyorum onla duzelmez mi
beklemede kal
Götür baktır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?