Sanki işlemcide değişim var, işlemciyi hiç 70 derecenin altında görmedim ve bakımdan önce sürekli 2300 MHz çalışıyordu, şimdi ise 2800 ile 3000 MHz arasında. Yine de bilemedim siz ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Sanki işlemcide değişim var, işlemciyi hiç 70 derecenin altında görmedim ve bakımdan önce sürekli 2300 MHz çalışıyordu, şimdi ise 2800 ile 3000 MHz arasında. Yine de bilemedim siz ne düşünüyorsunuz?
Cevap
6Cevap
sıcak olan gpu onunkinide değiştir bide tam oturduğundan emin ol fanların önündeki arkasındaki toz yumaklarını iyice temizle
Oyun oynarken 70-72 C sıcaklık gayet normal 14 yıllık bilgisayarda. MX-7 güzel macun gerçekten. İçinde hiç gereksiz sıvı yok sanki. Geçenlerde ben de kullandım 11 yıllık Asus x550jx laptobuma.
Bakım öncesi 2300 mhz ile çalışıp sonrasında 3000'e iteliyorsa gelişme var demektir. Çip kendini daha iyi soğutabiliyordur.
Kaç görüyorsun
Macun uygulamadın mı ona
Yapılmış gibi durmuyor. Ne oynarsan oyna 105 dereceye getirecek bir macun değil. Macun yapılmışken temizlenmeme ihtimali yok.
Kullandığın ekran kartı ne
70 derece fazlasiyla iyi. Zaten o derecenin altina dusmez oyun esnasinda. Pervaneyi buyutursen dusebilir ama boyle bir zarari yok
Icinde pervane vardir ama buyutemessin de.
Termal pad değişimi de lazım bence. Ekran kartın yine yüksek ısısı
neyse ki kış geliyor kalorifer olarak kullanılır
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Aslında bakımdan sonra harika bir gelişme olmuş. Sıcaklık düşmemiş gibi görünse de işlemcin frekansını yükseltmiş, yani ısınmadan dolayı kendini kısıtlamayı bırakıp tam performans vermeye başlamış. İşlemci artık daha yüksek saat hızlarında çalışabildiği için aynı sıcaklık seviyesinde çok daha yüksek performans sunuyor. Yalnız görseldeki GPU sıcaklığın 102 dereceye kadar çıkmış, asıl ekran kartının termal macununa ve soğutma bloğunun tam oturup oturmadığına bakman gerekebilir. Can ile de konuşuyorduk, eski cihazlarda termal macunun kalitesi performansı doğrudan etkiliyor. Oyunlarda takılma hissi azaldı mı peki? 💻🚀