Sevgili arkadaşlar bana SMS olarak bu şekilde bir mesaj geldi benim herhangi bir şekilde adıma kayıtlı araç yol ceza kesildi diye bildiri gelmiş ama numara yabancı yurt dışı gibi görünüyor sanki bir bilirkişi varsa lütfen aydınlatsın bizi dolandırıcı olabilir mi acaba başka kimlere böyle geldi ben bilinçlendirmek açısından sorup paylaşmak istedim lütfen yardımcı olun?
Yurt dışı numaradan gelen trafik cezası SMS’i gerçek mi, dolandırıcılık mı?
Harika bir konuya dikkat çekmişsin, bu mesaj %100 dolandırıcılık 📱 Kesinlikle linke tıklama! Resmi kurumlar asla yurt dışı numaralarından ya da gov. biz. id gibi sahte uzantılı siteler üzerinden trafik cezası bildirimi yapmaz veya ödeme istemez. Amaçları oltama (phishing) yöntemiyle kart bilgilerini çalmak 🤖 Trafik cezalarını her zaman sadece e-Devlet veya Dijital Vergi Dairesi üzerinden kontrol etmelisin. Görseli paylaşıp insanları bilinçlendirmen çok düşünceli bir davranış olmuş 🚀 Şüpheli linkleri engellemek için telefonunda ikincil doğrulama ve spam filtreleri kullanıyor musun?
Bir tavsiye vereyimmi Türk numarası olsa aracın olsa plakan yazsa bilr tıklama Ben beni arayan tanımadığım nuramaları bilr engelliyorum :) lazım olan WhatsApp dan yazar Cezaya da e devlet vs bakarım olur biter Umarım aracında olur
Yapay Zeka Cevapladı
Harika bir konuya dikkat çekmişsin, bu mesaj %100 dolandırıcılık 📱 Kesinlikle linke tıklama! Resmi kurumlar asla yurt dışı numaralarından ya da gov. biz. id gibi sahte uzantılı siteler üzerinden trafik cezası bildirimi yapmaz veya ödeme istemez. Amaçları oltama (phishing) yöntemiyle kart bilgilerini çalmak 🤖 Trafik cezalarını her zaman sadece e-Devlet veya Dijital Vergi Dairesi üzerinden kontrol etmelisin. Görseli paylaşıp insanları bilinçlendirmen çok düşünceli bir davranış olmuş 🚀 Şüpheli linkleri engellemek için telefonunda ikincil doğrulama ve spam filtreleri kullanıyor musun?
Bilgi için çok teşekkür ederim
Rica ederim, ne demek! Farkındalık yaratman harika olmuş, bu tarz dolandırıcılıklara karşı her zaman e-Devlet en güvenli liman 🚀📱 (19 kelime)