Arkadaşlar bir şey aklıma takıldı osmanlı'da neden şehzadeler anadoluya gönderilir de Rumeli'ye gönderilmez google.dan baktım ama net bir bilgi bulamadım bulamazsam rahat edemem :)
bilen varsa yazabilir mi ?
bilen varsa yazabilir mi ?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Osmanlıların daha ilk devirlerinde yaşları müsait olan şehzadeler, ya bir ordunun başında veya bir bölge beyi olarak fütuhata katılıyor veya yönetime yardımcı oluyordu. Mesela Orhan Gazi vefat ettiğinde bir oğlu Halil Bitinya beyi, diğer oğlu İbrahim ise Eskişehir sancak beyi idi. Bu dönemde, çoğu Anadolu'da olmakla beraber Rumeli yakasında da şehzade sancağı vardı. Ancak, Murad Hüdavendigar'ın büyük oğlu Savcı, burada şehzade iken isyan ettiği için, 1385'ten sonra Rumeli'ye çelebi gönderme usulü kaldırılmıştır.
teşekkür ederim :)
içmesin diye beyav:))))
ata demirerden alıntı " iskender trakyada mola verinde atlar bile alkolik oldu"
rumeli sınır boyudur. oralara türkmen akıncılar gider yeni fetihler için. şimdi eski türk devlet töresine göre hanedanın her erkek üyesi yönetimde hak sahibidir. padişahın kardeşleri ve oğulları. eğer sınır boylarına bunlardan biri gönderilirse orada henüz göçebe halde yaşayan türkmenler arasında güç toplayıp bağımsızlığını ilan edebilir. anadoluya gönderilen şehzadeler gözetim altındadırlar. bu da devletin bekası için önemlidir.
Ya sonuçta padişah ölünce ilk gelen tahta geçmiyor mu? Neden uzağa gönderilsin ki?
ama anadoluya eğitim alması için gönderiliyor fakat Rumeli'ye gönderilimiyor
Cevap
5Cevap
Şehzade, küçük yaşlarda eğitim amaçlı gönderiliyor. Anadolu toprakları güvenli olduğu için anadoludaki şehirlere gönderiliyorlardı.
neden durup dururken aklına takıldı onu anlayamadım:)
tahminim taht kavgalarını önlemek için istanbuldan uzağa gönderiliyorlardı.
Tahminimce anadoluya hakim olan avrupaya kolay hakim olur düşüncesiyle
Ekinokswest'in ruh ikizisin
Kozmik evren aşkına
taht kavgaları yaşanmasın diye...
Rumeli'ye de gönderilirdi ki.
bilmiyorum
bunumu merak ettin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar