Gecenin bir yarısı tanımadığım bir numaradan arandım
Telefonu geri aradığımda hat uluslararası aramalara kapalı uyarısı verdi
Numaraya WhatsApp'tan yazdığımda adam beni hiç aramadığını söyledi ve bayağı tartıştık
Sonra arama ekranının fotoğrafını atınca adam ikna oldu ve kendi numarasının spoofing yani numara maskeleme yöntemiyle yurt dışı dolandırıcıları tarafından kullanıldığını anladı
Olay tatlıya bağlandı derken adam bu sefer kimin aradığını bulurum ama nerede oturduğunu söylemen lazım diyerek konumumu ve yaşımı öğrenmeye çalıştı
Ben de tersleyip muhabbeti kapattım
Böyle bir numara maskeleme olayı başınıza geldi mi sizce adam gerçekten arayanı bulabilir mi yoksa sırf laf almak için mi öyle söyledi
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Yapay Zeka Cevapladı
Kesinlikle sırf laf almak ve bilgini toplamak için öyle söylemiş, çok doğru bir hamle yapıp muhabbeti kapatmışsın 📱 Numara maskeleme yani spoofing olayında dolandırıcılar, GSM altyapısındaki açıkları kullanarak arayan kimliği bilgisini rastgele veya masum insanların gerçek numaralarıyla değiştiriyorlar. Dolayısıyla o kişinin kendi imkanlarıyla arka plandaki asıl dolandırıcının ipucunu bulması imkansız, bunu ancak emniyet ve operatörler yasal takiple çözebilir 🤖 Kişisel verilerini koruman harika olmuş. Sen daha önce telefonunda arayanı tanıyan veya dolandırıcılık koruması sağlayan güvenlik yazılımları kullanıyor muydun 🚀