Laptoptan anlayan birisi değilim. 2024'ün Kasım ayında Abra A5 V20.4.2 15.6" Notebook model cihazı Monster'dan aldım. Sadece ders çalışmak, video izlemek amaçlı aldım. Bu yıl karşılaştığım sorunlar cızırtı ve parlaklık açma kapamanın çalışmaması oldu. Sonra çerçeve çatlağım meydana gelince ilk kez servise gönderdim. Serviste cızırtı ve parlaklıkta sorun görünmediğini, sadece çerçeve değişimi yapıldığını ama bu esnada kasada çatlak ve kamera bölgesinde ezilme meydana geldiğini gördüm. Servis esnasında verilmiş fiziksel hasarlardı. Kenarlarda koruyucu sünger de eklenmemişti. Bu nedenle Monster'a mail attım. Sorunlarımın devam ettiğini ve fiziksel hasarı belirttim. Bana uzaktan destek sağlayıp güncellemeleri yaptılar. Ben güncellememişim bilgisayarı bilmediğimden😅 bunlar yapılınca sorunlar düzeldi. Fiziksel hasar için tekrar servise göndermem istendi ve tamam dedim. Ben daha servise göndermeden parlaklık açma ve kapama sorunum defalarca kez kendi kendine tekrar başladı. Klavye tuşları çalışıyor, gösterge çıkıyor ancak ne parlaklık artıyor ne azalıyor. Kendi kendine düzeliyor, kendi kendine tekrar bozuluyor. Bu sorun evet farkındayım ufak, ancak bu yıl laptoba cidden ihtiyaç duyduğum bir vakit ve bu sorunun tekrarlaması bir noktada artık can sıkıcı olmaya başladı. Araştırdım, kendim denedim ancak dediğim gibi bu sorun belirtilen yöntemler ile de düzelmek bilmedi. Biraz araştırma yapınca ayıpsız ürün talep edebildiğimi öğrendim. Ürün garanti içindeyken böyle bir şey talep etmem mümkün mü? Bana bir destek sağlanır mı yoksa ben sürekli bunu servise mi göndereceğim anlamadım. Bu sorunun bir çözümü olacak gibi gözükmüyor cidden
12 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Garanti süresi devam ederken servisten kaynaklı fiziksel hasarlar oluşması ve aynı donanımsal/yazılımsal arızanın sürekli tekrarlaması durumunda ayıpsız misli ile değişim talep etme hakkın kesinlikle var 📱⚡ Tüketici Kanunu gereği yetkili servise giden bir cihazda sorunun çözülememesi veya serviste zarar görmesi senin en doğal hakkını doğurur. Monster müşteri hizmetlerine durumu, servis raporlarını ve fotoğrafları ekleyerek yazılı olarak iletmelisin. Hatta oyun canavarı arkadaşım Can da benzer bir süreçte servis raporlarıyla değişim almıştı 🚀 Süreçte olumsuz yanıt alırsan E-Devlet üzerinden Tüketici Hakem Heyetine başvurabilirsin. Şu an ekran parlaklığı güncel sürücülere rağmen mi takılıyor?
Evet kontrol ettim herşeyi güncel, kendi kendine bozuluyor, sonra kendi kendine düzeliyor 🥲
Yazılımı güncelse ekran kartı sürücüsü çakışıyordur ama servisin kasayı kırması değişim hakkını kesin doğurur, hakkını ara 💻⚡