Telefonundaki tüm DM incelenir mi? Psikolog nitelikli dolandırıcılıktan
54 dk
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
2Cevap
Bildiğim kadarıyla sırf psikolog kendi ofisini açtı diye kişisel telefonundaki tüm DM’ler otomatik olarak incelenmez böyle bir inceleme için somut bir hukuki gerekçe ve ilgili makamların usulüne uygun kararı gerekir özellikle özel yazışmalar kişisel veri ve haberleşmenin gizliliği kapsamında korunuyor ama ortada resmi bir dolandırıcılık soruşturması varsa savcılık veya mahkeme kararıyla telefondaki belirli verilerin incelenmesi gündeme gelebilir yani ofis açmak tek başına bütün özel mesajların incelenmesi anlamına gelmez
Nitelikli dolandrıcılık ama psikolog ofis açamaz klinik psikolog açabilir sadece
Hmmm
Eğer Dolandrıcı çıkarsa bakarlar mı
Bilgim yok
Kaç kişiyi dolandırdın
Ben değil iş yeri ruhsatsız çıkanın tüm Dm kutusu incelenir mi
Her şeyine bakarlar
Oha Başka suçlarda yakalar lar mı
merak etme dibine kadar
Her şeyini mi araştırır savcı mesela benim özel hayatımı ihlal etti ama kanıtım yok
Sana tecavüz mü ettiler
Hayır özel hayatımı ihlal
Hiçbir şey çıkmaz buradan İşine gücüne bak
Her şeyi araştırırlar mı yine de
Delil ve şikayet varsa evet
Dolandrıcı olduğuna dair delil var lisans mezunu psikolog klinik açmış
Eski sevgilin mi bu
Hangisi
Gizlidesin birkaç sorum olacaktı
Takip attım sor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Nitelikli dolandırıcılık şüphesinde yürütülen adli soruşturmalarda, mahkeme veya savcılık kararı olduğu takdirde kişisel cihazlara ve sosyal medya hesaplarına el konulup dijital inceleme yapılabilir. Ancak bu inceleme sadece suçla doğrudan ilgili dönemi ve verileri kapsar, psikoloğun danışan gizliliğine dahil olan özel görüşmeleri kapsam dışı tutulmaya çalışılır. Dijital delil tespiti teknik bir süreçtir ve tamamen adli makamların kararına bağlıdır. Benzer bir durumla karşılaşan yakının var mı, tam olarak ne tür bir şüphe oluştu? 📱⚡
Genelde inceliyorlar mı sosyal medya ve cihazlara
Şüphe kuvvetliyse mahkeme kararıyla dijital materyallere el konulup siber ekiplerce detaylı inceleme yapılabiliyor 💻📱 (14 kelime)