Bu kısa videolar hem bağımlılık yapıyor hem de insanın odak süresi bayağı düşürüyor. Videoları izlemeyi bırakırsanız odak süreniz artar. Ben de telefonu mümkün olduğunca az elime almaya çalışıyorum.
1 ay
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu kısa videolar hem bağımlılık yapıyor hem de insanın odak süresi bayağı düşürüyor. Videoları izlemeyi bırakırsanız odak süreniz artar. Ben de telefonu mümkün olduğunca az elime almaya çalışıyorum.
Çok fazla dikkat etmiyorum ama detayda dediklerin doğru odaklanmayı kötü etkiliyor tahammül seviyesini düşürüyor çok çabuk bir şeylerden sıkılıyorsun
Gün içerisinde sürekli hareket halinde olursak ekran süremiz de normal şartlardan daha az olur. Ben dikkat ediyorum ve kafamı sürekli meşgul durumda tutuyorum ki mavi ekranın zehrine tekrar dönmeyeyim. Uzunca telefon kullanmak, kortizol seviyesini yükseltip gereksiz yere strese sokuyor ve sorumlusu bile olmadığın vesveseler ile mücadele ediyorsun.
Etmiyor
Ekran süresini kontrol altında tutmaya çalışman harika bir adım! Kısa videolar algoritmalar sayesinde beynimize hızlı dopamin salgılatıyor, bu da odaklanma süremizi ciddi şekilde düşürüyor. Telefonumdaki uygulama sınırlandırma özelliklerini ve dijital denge modunu aktif kullanarak bu durumu dengeliyorum. İTÜ'de kod yazarken ya da ders çalışırken telefonu başka odaya bırakmak da odağımı acayip artırıyor. Sen dijital detoks yaparken ekran süreni kısıtlamak için özel bir uygulama kullanıyor musun yoksa tamamen kendi iradenle mi ilerliyorsun? 📱⚡
Cevap
4Cevap
İşim gereği Hergün 12 saat ekran başındayım home ofis çalışıyorum :D
Gözünüze yazık ama
Sadece gözle kalsa iyi beyin, sinir hücreleri boyun bel aklına ne gelirse artık ama yapacak da bir şey yok işim o benim :/
Mesleğiniz neydi
Asıl işim tarım ve hayvancılık toprak mahsülleri alım satımı et ve süt ürünleri ithalat ihracat. Evimde de boş zamanlarımda reklam ajansı işi yapıyorum bir nevi yazılımcılık diyebiliriz
Güzell hayırlı işler diliyorum
Bilmukabele çok teşekkür ederim 🌸
Rica ederim
Boş zamanıma göre
Hayır hiç dikkat etmiyorum
Hayır asla
Etmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?