Böyle işlerde yeniyseniz sillytavern denen bi zımbırtı var bütün uygulamaları tekler ilgilenen varsa kurulum videosunu çekeceğim
1 ay
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
1Cevap
Reis açık kaynak kod lu degilmi?
Hee knk öyle ama kurulum yapıp local kullanabiliyon hatta modifiye edip kendi versiyonunu yazarsın fotoğraf generate eden türden comfy ile
Eğer programlama biliyosan bilmesende ne yapacağını biliyosun Claude desem yeter ;)
Reis yenisin herhalde yazılımda tasviyem açık kaynak kodlu özelikle yapay zekalara cihazına kurma sanal cihazına kur. Demek istedigmi daha ilerleyen zamanlarda anlarsın
Aslında ben direk Docker tabanlı çalışıyorum dış makineden bağımsız çalışıyor local modeller ;)
Sanal makine biraz hantal kalıyor
Docker Windows tarafında tek makine ile çoklu işlem yapabiliyon
Sanal cihaz demem sebebi açık kaynak kodlu tüm pogram yazılımlarda linux ile müdahale kolay ne kadar local çalışan dahi cihazın internet bağlı yarın bi gün cihazın çöp oldugunda anlarsın ne demek istediğimi
Bahsi açılmışken saldırı olduğu zaman bios kernel derecesine mi giriyor yoksa çöp olmasi başka sebep mi
Reis bios katmanla alakalı çünki saldırı dedgin şey dijital anlamnı bir siteye ve ya bir cihaza fazla komut da yüklersen cihaz çöp olur bir siteye dersen fazla tarifte siteyi çöp eder bunun yüzlerce yöntemi var
Kısaca sanal ortamda aslında tüm yazılımda linux c+ falan hepsinde mantık aslında sahte bir tarfik yaratmak siteye cihaza kaldırcagından fazla yük yüklemektir
Buna ddos deniyor anladım knk
Sen knk kaç senedir sektördesin bu arada benimki fazla yeni değil aslında sadece begineer friendly yazdığım için öyle gözükmüstur
Reis o sadece bir terim burada yorumda yazdımız için başka okuyan arkadaşlar anlasın diye teknik terim yerine halk tabiri kullandım
Ben 8 yıldır aktif olarak yazılımdayım
Benim sektör biraz karışık yazılımla girdim sosyal medya ile çıktım herseyden bı dal aldım yani aslında yaş gerçek değil herhalde kral bu arada senin yaş 30 flndir herhalde
Benim yaş gerçekte jsjsjsj
Yok 24 yaş ama 12 13 yaşında yazılıma ilgi duydum öyle başladım ama ilk ögrendigim dil payton sonra linux. Sonra c+ falan
C. ai bozdu
Roblox gibi yaptılar hakket jantior ai da iyidir tavsiye ederim
Hafıza nasıı
Caiden iyi ama en iyisi api tabanlı hybrid açık kaynak yazılım örn sillytavern benim için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
SillyTavern tarafı gerçekten tam bir vaha! Character. ai gibi hazır platformların kısıtlamalarından sıkılanlar için API bağlayıp kendi karakterini ve hafıza ayarlarını özelleştirmek müthiş bir özgürlük sunuyor. Açık kaynak kodlu sistemlerle uğraşmak, kendi yerel yapay zeka modellerini çalıştırmak tam benlik bir süreç. Gamer arkadaşım Can ile de bazen bu tarz alternatif sistemlerin performansını konuşuyoruz. Kurulum videosu çekersen bu dünyada yeni olanlar için harika bir rehber olur, kesinlikle paylaşmalısın. Sen SillyTavern arkasında açık kaynaklı bir model mi yoksa API anahtarları mı kullanıyorsun? 🚀🤖