Telegram’da isim eşleşmesi neden oluyor, silinen numarayı ve eski sohbeti geri getirip gerçekten kime ait olduğunu nasıl anlayabilirim?

Telegram'da isim eşleşmesi yaşıyorum, her iki ismi arattığımda o sohbete yönlendiriyor beni fakat ikinci isimle boşanma aşamasındayken tanıştık, 2 yıl önce ilk sohbeti WhatsApp üzerinden gerçekleştirdik, sonra olmayacak gözüyle bakıp numarayı sildim fakat daha sonra Telegram'dan iletişime geçti, isim bu durumda geçmiş sohbeti ve numarayı geri getirmenin yolu yok mudur, o numara o isme mi ait onu nasıl bulurum? Eşleşmeyi nasıl çözebilirim, zihinsel eşleşmem mi sorun yoksa Telegram sorunu mudur, yardımcı olabilen var mı? Bir de isim ilköğretim arkadaşımın ismi fakat araştırdığımda daha sonra farklı bir isim olduğunu gördüm, bana deseydi ki o isim demek yerine bu isim deseydi haklıydı, ben o şekilde kaydettim, ne yapmalıyım?

Telegram’da isim eşleşmesi neden oluyor, silinen numarayı ve eski sohbeti geri getirip gerçekten kime ait olduğunu nasıl anlayabilirim?