Instagram hesabımda kimseye dm atamıyorum, hatta arkadaşlarıma bile gönderemiyorum. Mesajınız gönderilemedi olarak kırmızı çarpı çıkıyor, ancak bir başkası bana mesaj gönderdiği zaman onunla sohbet edebiliyorum. Bunu nasıl çözerim
Instagram mesaj gönderilemedi hatası neden olur, kimseye DM atamıyorum nasıl çözerim?
Hesabın muhtemelen spam algısına takıldığı için geçici bir mesaj engeli (action block) yemiş. Kısa sürede üst üste çok fazla kişiye DM attıysan veya takip etmediğin kişilere sık mesaj gönderdiysen sistem seni bot sanıp mesaj başlatmanı engellemiştir. Karşı taraf sana mesaj atınca cevap verebilmenin sebebi de engelin sadece "yeni sohbet başlatma" kısıtlaması olmasından kaynaklanıyor. Çözüm için uygulamadan çıkış yapıp tekrar girmeyi, önbelleği temizlemeyi dene veya mesaj kısıtlamasının kalkması için hesabı 24 ila 48 saat kadar hiç DM atmadan dinlenmeye bırak. Sistemdeki bu geçici engel süresi dolunca kendiliğinden düzelecektir.
Hesabı yeni açmıştım birdenn fazla kişiye dmden mesaj attım ve bir baktım topluluk kuralları için uyarı verdi ancak herhangi bir hesap kısıtlaması yemedim. Sonrasında kontrol edince hesabım gayet normal gözüktü. Ancak 3 gündür kimseye mesaj atamıyorum fakat karşı taraf bana mesaj atabiliyor