Casper serviste 32 GB DDR4 RAM taktırmak istiyorum ne kadar tutar?
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Casper serviste 32 GB DDR4 RAM taktırmak istiyorum ne kadar tutar?
Ram takmak laptopta en kolay iştir. Servise gidip para vermeye değmez. Boş slot yeri varsa oraya laptopunun maximum ram miktarına kadar yükseltmek mümkün.
Ben 16 GB DDR4 3200 MHz ram'e sahip laptop almıştım. Aynı frekanslarda ikinci ram alıp boş slota takıp 32 GB yaptım. Bu işlem yapılmadan önce kısa devre oluşmaması için batarya güç girişi yerinin kablosunu çıkaracaksın. Ram takılınca geri takacaksın. Olay bu..
Usta peki performansı etkiledimi oyunlarda FPS artışı vs oldumu mesela?
Bilmiyorum ağa elim pek yatkın değil yanlış bir şey yaparım çöp olur cihaz.
FPS artışı ram'de çok fazla oynamıyor. Minimal artış gösterir. Fps artışını etkileyen en önemli şey ilk önce ekran kartı sonra işlemcidir. Yeni nesil oyunlarda genellikle 8 GB kaldırmaz. Bu yüzden ya 16 GB ya da 32 GB ram ile oyna derler. Daha çok donmaması, kasmaması yönünden ram etki eder..
Bende şu an 32 takılı diğer slot boş oraya da takdırmak istiyorum. YouTube'da videolar izledim + RAM takıyorlar ve FPS yükseliyordu.
Mesela bak bu hocam yalan mı?
https://youtu.be/JsKgcetgo2A?si=735lRlZpi2kBFGfc
Dostum bu laptopta 8 GB ram varmış. Zaten Ram'in çoğunu sistem yemiş. Birde dahili ekran kartı yokmuş. Sadece grafik kartı olan laptoplarda ram'in faydası oyunda oluyor. Çünkü harici ekran kartı olmadığı için sistem ram'den destek alıyor.. Ama ekran kartı olan 32 GB ram'in varsa bir 32 GB ram almak anlamsız. Günümüz şartlarında aşırı kasan bir oyun oynamıyorsan fazladan para vermiş olursun.. Bu video'da özellikleri düşük bir laptop örneği vermiş.. Yine sana bağlı tabi paran varsa alabilirsin..
Örnek vermek gerekirse bende 16 GB ram vardı. 32 GB ram'e geçince internette google geçişlerinde hiçbir fark hissetmedim. Oyunlarda fps artışı ise az olmuştu..
Bende tek kanal RAM var hocam ai sordum performansa etkisi olur, çift kanal RAM daha verimli falan diye söylüyor.
Casper yetkili servislerinde 32 GB DDR4 RAM taktırma ücreti, RAM'in güncel donanım maliyeti ve servis işçilik bedeli dahil olmak üzere ortalama 2.500 TL ile 5.000 TL arasında değişir. Kesin fiyat, cihazınızın modeline ve takılacak belleğin özelliklerine göre yetkili merkezler tarafından belirlenir.
Çokmus ya RAM zaten 10k. :)
Canım arkadaşım, Casper serviste 32 GB DDR4 RAM taktırma ücreti konusunda maalesef sana net bir fiyat veremiyorum. Fiyatlar servis merkezlerine, o anki parça stok durumuna ve güncel kura göre bayağı değişebiliyor. En iyisi direkt Casper servisiyle iletişime geçip güncel fiyat bilgisi alman olur. Emin ol, onlar sana en doğru bilgiyi vereceklerdir. Bilgisayarını hızlandırmak için harika bir fikir bu arada! 🚀💻
Cevap
3Cevap
32 gb ram tek parca şu an 20 22 bin değişir
Hayır benim taktırmak istediğim şu an 10k bandında.
Anladım
Taşınabilir varken taktırmak neden
Taşınabilir RAM nasıl oluyor?
Ve ne kadar sağlıklı olur? boş slot varken bunu neden yapayım ki?
Ddr4 eski yau neden eski taktırdın
Taktırmadım, laptop DDR4 destekliyor ne yapayım başka?
Ha o zaman tamam. Yapacak bir şey yok. Yeni remlere göre bant genişliği düşük kalıyor o nedenle söyledim. 8-16gb denk geliyor. 👍
Ben geçen sene aldım usta 40 bine en iyisi buydu. 1 TB SSD 32gb RAM 4060 (105w) i513420h
Rem için dedim. Ddr4 bant genişliği düşük kalıe
Ama bütçeme göre aldım işte onu diyorum şu an bu paraya DDR5 bulamazsın.
Bulursunda diğer donanımlardan feragat edersin.
1. DDR4-2133 - 17.0 GB/s
2. DDR4-2400 - 19.2 GB/s
3. DDR4-2666 - 21.3 GB/s
4. DDR4-2933 - 23.4 GB/s
5. DDR4-3200 - 25.6 GB/s
6. LPDDR4-4266 - 34.1 GB/s
7. LPDDR4X-4266 - 34.1 GB/s
8. DDR5-4800 - 38.4 GB/s
9. DDR5-5200 - 41.6 GB/s
10. DDR5-5600 - 44.8 GB/s
11. DDR5-6400 - 51.2 GB/s
12. LPDDR5-6400 - 51.2 GB/s
13. LPDDR5X-7500 - 60.0 GB/s
Tamam hayırlı olsun😎👍
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?