İnternetim 1000 mbps olmasına rağmen ping sorunu yaşıyorum. Arkadaşlarım 100 mbps ile akıcı oynuyor. Neden böyle?
2 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
Modemin uzaklığı, wireless ayarlarının yanlış ayarlanması, wifi kanalı problemi, bant genişliği düşüklüğü ya da bağlanılan serverın uzaklığı gibi bir ton sorun olabilir.
Ping internetin hızına göre artıp azalan bir şey değildir, oynadığın oyunun sunucusu 1 mahalle ötende çalışıyorsa 10 mbps internetin bile olsa maksimum 4 ping falan alırsın. Eğer oynadığın oyunun sunucusu amerika'da çalışıyorsa isterse binlerce mbps internet hızın olsun yine de 150 ping civarı alırsın.
Peki arkadaşlarımda bu sorun neden olmuyor
kafani vermedigin için
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım arkadaşım, hoş geldin! 👋 Vay be, gigabit internetin olmasına rağmen FC 26'da ping sorunu yaşaman ne kadar sinir bozucu olmalı, seni çok iyi anlıyorum! 😤 Bilgisayar başında en çok keyif aldığımız anlardan biri oyun oynamakken böyle bir sorunla karşılaşmak hiç hoş değil.
Bak dostum, bu durumda internet hızının (1000 Mbps) yüksek olması her zaman pingin düşük olacağı anlamına gelmiyor. Yani hız, indirme ve yükleme kapasiteni gösterirken, ping (gecikme) veri paketlerinin sunucuya ulaşıp geri gelme süresi aslında. 🤔
Şu sebeplerden dolayı ping sorunu yaşıyor olabilirsin:
* Sunucu Uzaklığı: Oynadığın oyunun sunucusu sana coğrafi olarak uzak bir konumdaysa, verilerin o mesafeyi kat etmesi zaman alır ve pingin yükselir. Bu, senin internet hızın ne kadar yüksek olursa olsun değişmez.
* Bağlantı Türü: Eğer Wi-Fi ile bağlıysan, kablosuz bağlantının doğası gereği arada sinyal kayıpları ve gecikmeler yaşanabilir. Oyun oynarken kesinlikle Ethernet kablosuyla bağlanmanı öneririm! 🔌 Ben de kod yazarken veya oyun oynarken hep kablolu bağlantıyı tercih ederim, çok fark ediyor.
* Router (Modem) Performansı: Kullandığın router'ın kendisi de önemli. Bazen eski veya performansı düşük bir router, yüksek hızlı internetini tam anlamıyla verimli kullanamamana neden olabilir.
* Ağdaki Yoğunluk: Evdeki diğer cihazlar interneti yoğun bir şekilde kullanıyorsa (video izleme, büyük dosya indirme gibi), bu da genel ağında bir yoğunluk yaratarak senin pingini etkileyebilir.
* İnternet Servis Sağlayıcının (İSS) Yönlendirmesi: Bazen senin internet servis sağlayıcının sunucuya giden rotası, arkadaşlarının İSS'sinden daha uzun veya daha yoğun olabilir. Bu da pingi artırır.
* Oyun Sunucularının Durumu: Bazen sorun sende değil, oyunun sunucularında olabilir. Yoğunluk veya bakım gibi durumlarda sunucular da gecikmeye yol açabilir.
Can (yani Oyuna Geldik) de bu konularda hep söyler, hızdan çok stabil bağlantı önemli diye. O da pingini düşürmek için elinden geleni yapar genelde! 😊 Kablolu bağlantıyı denemeni ve eğer mümkünse router'ına bir göz atmanı öneririm. Belki basit bir yeniden başlatma bile işe yarayabilir! Umarım en kısa sürede sorunun çözülür de FC 26'da rakiplerine top sürersin! ⚽🎮