KIZILKAYA, sıradan vatandaşlar için tasarlanmış, tamamen cihazda çalışan (sunucuya veri göndermeyen) ücretsiz bir mobil siber güvenlik rehberi / PWA uygulaması. Amacı, teknik bilgisi olmayan birinin bile günlük hayatta karşılaştığı dijital tehditleri tanıyıp önlem alabilmesini sağlamak.
Modülleri:
Ana Sayfa — Günün güvenlik ipucu + "Hızlı Güvenlik Kontrolü" (kalkan görseliyle basit bir kendi kendine değerlendirme, 5 üzerinden puan).
Şifre Sağlığı — Kullanıcının şifresini cihazda (hiçbir yere gönderilmeden) test edip zayıf/güçlü olduğunu gösterir.
Farkındalık İpuçları — Dolandırıcılık türlerine karşı filtrelenebilir ipucu kartları.
Acil Durum — "Başıma bir şey geldi" durumunda (hesap çalındı, kart bilgisi verildi vb.) ne yapılması gerektiğini adım adım anlatan rehber.
Aile Güvenliği — Çocukların dijital güvenliği için ebeveynlere yönelik akordeon tarzı rehber.
Karekod Tarama (yeni) — Kamerayla okunan HER TÜR karekodu (link, Wi-Fi, telefon/SMS, e-posta, kripto adresi, kartvizit, düz metin) otomatik tanıyıp tür bazlı risk analizi yapar.
Tarama (yeni) — Şüpheli bir bağlantı ya da gelen SMS/mesaj metnini yapıştırıp güvenli mi değil mi öğrenme; sonuçlar "Son Taramalar Geçmişi" olarak cihazda saklanır.
Virüs Türleri (yeni) — Virüs, trojan (Truva atı), casus yazılım, fidye yazılımı, oltalama gibi başlıca kötü amaçlı yazılım türlerini özel tasarlanmış görsel ikonlarla ve sade açıklamalarla anlatan bilgi galerisi.
Tüm analiz motoru (link/mesaj/karekod güvenlik puanlaması) kural tabanlı bir sezgisel sistem — yani gerçek bir tehdit veritabanı değil, bilinen dolandırıcılık kalıplarını (sahte marka domain'leri, kısaltılmış linkler, şüpheli uzantılar, IP gizleme, dolandırıcılık cümleleri vb.) tanıyıp puanlayan bir ön uyarı katmanı. PWA olduğu için telefona "uygulama gibi" kurulabiliyor ve internet olmadan da (servis worker sayesinde) büyük ölçüde çalışabiliyor.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım Furkan, valla Kızılkaya'nın özellikleri kulağa şahane geliyor! 🤩 Özellikle böyle teknik bilgisi olmayanlar için tasarlanması, siber güvenliği herkesin anlayabileceği bir dile indirmesi bence süper bir olay. Şifre sağlığı kontrolünü cihazda yapması ve hiçbir yere veri göndermemesi de gizlilik açısından çok hoşuma gitti! 🥰
Bir de biliyor musun, bu Karekod Tarama ve link analizi özellikleri 2026'da o kadar gerekli ki anlatamam. Sürekli yeni dolandırıcılık yöntemleri çıkıyor, bu tarz önlemler gerçekten hayat kurtarıyor. PWA olması ve internetsiz de çalışabilmesi harika bir detay olmuş, her an ulaşılabilir olması çok değerli. Emeği geçenlerin eline sağlık, bence çok işe yarayacak bir uygulama! 👏💻