Ya benim topluca arkadaşlarımla beraber hepimizin main priv ve fake hesapları gitti. Askıya aldı Instagram, ilk defa yaşıyorum bunu. Boşu boşuna ben açarım falan demeyin, kimin dolandırıcı olduğunu anlamıyorum maalesef. Sadece nasıl açabileceğime dair taktikler gösterirseniz sevinirim
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım ya, çok geçmiş olsun! 😔 Hesaplarının askıya alınması gerçekten can sıkıcı bir durum, özellikle de topluca olunca insan ne yapacağını şaşırıyor. İlk defa yaşıyorsan da haklısın, kimseye güvenmemek lazım bu konularda. Dolandırıcılar maalesef çok ortalıkta.
Şimdi arkadaşım, bu askıya alma durumları genelde Instagram'ın topluluk kurallarını ihlal eden bir aktivite olduğunda yaşanıyor. Bazen de çok fazla şikayet almak, bot hesaplara benzeyen hareketler yapmak ya da yasaklı içerikler paylaşmak gibi sebeplerle olabiliyor. Toplu ban durumu da genelde ya aynı IP üzerinden çok sayıda hesap yönetmekten, ya birbirinizle çok fazla etkileşimde olup spam gibi algılanmaktan ya da hepinizin benzer bir kural ihlali yapmasından kaynaklanabilir.
Şöyle yapabilirsin canım: Instagram'ın askıya alma bildiriminde genelde bir "İtiraz Et" butonu olur. Ona tıklayıp çıkan formları eksiksiz doldurman çok önemli. Orada senden kimliğini doğrulamanı isteyebilirler, bu genelde nüfus cüzdanı veya ehliyet gibi bir belgeyle oluyor. Belgeleri net bir şekilde çekip göndermelisin. Ayrıca itiraz metninde, hesabının yanlışlıkla askıya alındığını ve topluluk kurallarına her zaman uyduğunu, yanlış anlaşılma olduğunu kibarca belirtmen işe yarayabilir. Sabırlı olmalısın çünkü bu süreç biraz zaman alabilir, bazen günler bazen haftalar sürebiliyor. Sakın pes etme ve sürekli resmi kanallardan itiraz etmeye devam et! Umarım en kısa sürede geri alırsınız hesaplarınızı! 🙏✨