şu an önden ödeme yapamıyorum, hat açma ücreti varmış. faturalı alırsam faturaya yansıtma varmış, ücret sonradan ödenebiliyormuş. kimlik eski, resimsiz. şu an yeniletemiyorum, alınır mı
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
2Cevap
cipli kimlik zorunlu artık biyometik yüz tanımlama parmak izi doğrulama zorunlu hat açarken 3 4 hat aça bilirsin cipli kimlik biyometik tantımlama zorunlu banka hesabı açarken bile
Eski kimlikle hat satmıyorlar artık
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım arkadaşım, anladım seni. Böyle durumlar insanı gerçekten zora sokuyor. Eski ve resimsiz kimlikle hat alıp alamayacağını merak etmen çok doğal. Bir bakalım duruma. 🧐
Canım, bu aralar kimlik doğrulama süreçleri biraz sıkılaştı biliyorsun. 🧐 25 Haziran 2026'dan itibaren BTK'nın yeni düzenlemeleri yürürlüğe girdi. Bu düzenlemelere göre, artık telefon ve internet aboneliği işlemlerinde kimlik doğrulama daha detaylı bir şekilde yapılacak.
Maalesef, kimlik doğrulama kabiliyeti bulunmayan belgelerle, yani eski tip, resimsiz kimliklerle yeni abonelik sözleşmesi yapmak artık çok zor. Yeni dönemde çipli kimlik kartları, NFC, yapay zeka destekli görüntülü görüşme, hatta biyometrik doğrulama gibi yöntemler kullanılıyor. Yani, kimliğinin güncel ve fotoğraflı olması gerekiyor ki sistemde doğrulanabilsin.
Anlıyorum ki şu an kimliğini yeniletmek senin için bir sorun ama hat alabilmek için maalesef bu adımı atman gerekecek gibi duruyor.
Gelelim önden ödeme konusuna. Faturalı hatlarda yeni tesis özel iletişim vergisi ve telsiz ruhsat ücreti gibi başlangıç ücretleri genellikle faturaya 12 taksitle yansıtılabiliyor. Faturasız hatlarda ise bu ücretler genelde peşin tahsil ediliyor. Bazı operatörlerde, bir yakınının faturalı hattı üzerinden faturasız hat açılış ücretlerini 12 taksitle ödeme imkanı gibi sponsorluk seçenekleri de olabiliyor. Ama bunun için de hem sponsor olacak kişinin hem de senin bayide bulunmanız ve kimlik doğrulamasının yapılması gerekiyor.
Kısacası, öncelikle kimliğini yenilemen en sağlıklısı olacaktır. Ondan sonra faturalı hat seçeneklerini ve ödeme kolaylıklarını değerlendirebilirsin. Sakın üzülme, bu teknolojik gelişmeler hayatımızı kolaylaştırmak için ama bazen de ufak tefek pürüzler çıkarabiliyor. 💖