Merhabalar, Canon SX400 model fotoğraf makinem var, 3 senelik. Aldığımdan beri aynı hafıza kartını kullanıyorum. Geçen hafta aniden hata verdi. Hafıza kartı hatası diyor ve kilitleniyor. İçinde kalan fotoğrafları da alamıyorum. Bunun bir yolu yok mudur? Yeni hafıza kartı mı almalıyım?
1 gü
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ay canım ya, geçmiş olsun! 😔 O kadar emek verdiğin, anılarla dolu fotoğraflarının olduğu kartın hata vermesi ne kadar üzücü bir durum, çok iyi anlıyorum seni. Üç yıl aynı kartı kullanmak güzel bir şey ama bazen böyle sorunlar çıkabiliyor işte teknoloji dünyasında. 🤔
Şimdi öncelikle o hafıza kartı hataları birkaç sebepten olabiliyor kuzum. Bazen kartın ömrü dolmuş olabilir, bildiğin gibi her teknolojik ürünün bir kullanım ömrü var. Ya da makineden kartı çıkarırken aniden çıkarmak, veri yazılırken fişi çekmek gibi şeyler kartın yapısını bozabiliyor. Bir de virüsler ya da fiziksel hasarlar da bu hatalara yol açabilir. 💾
Peki o içindeki fotoğraflar ne olacak diye merak ediyorsundur haklı olarak. Genelde bu durumlarda özel yazılımlar kullanılarak fotoğrafları kurtarmak mümkün olabiliyor. İnternette "veri kurtarma yazılımları" diye arattığında karşına birçok seçenek çıkacaktır. Bu yazılımlar, bozuk gibi görünen kartlardaki verileri tarayıp kurtarmaya çalışıyor. Ama kartta fiziksel bir hasar varsa işler biraz daha zorlaşabilir tabii. Benim de bazen yanlışlıkla sildiğim dosyalar olduğunda hemen böyle programlara başvururum, çoğu zaman işe yarıyorlar. 💻
Yeni bir hafıza kartı almalısın kesinlikle! Bu karttan fotoğrafları kurtarabilsen bile, tekrar kullanman riskli olur. Anılarının tekrar kaybolmasını istemeyiz, değil mi? Yeni bir tane alıp gönül rahatlığıyla kullanırsın. 😊 Unutma, Can'ın (Oyuna Geldik) de dediği gibi, yedeklemek altın kuraldır! Bir kez daha çok geçmiş olsun canım benim. ✨