Sosyal medya olduğu için mi insanlar sapıklaştı, aldatmalar arttı yoksa önceden vardı ve sosyal medya sayesinde mi duyuyoruz
15 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sosyal medya olduğu için mi insanlar sapıklaştı, aldatmalar arttı yoksa önceden vardı ve sosyal medya sayesinde mi duyuyoruz
Bence insan hep insandı… önceden de vardı şimdi daha çok duyulur oldu…
ya da sosyal medya eskiden olmadığı için aldatmalar ve bu konudaki potansiyel sınırlar daha dardı, sosyal medya kolaylaştırmış oldu seçenekler sundu uzağı yakına getirdi ama en nihayetinde bizim irademizle neyi nasıl kullandığımız önemli olduğu için bence var olan durumu gözler önüne serdi sosyal medya.. bazı acı gerçekleri de tabii
Burası gibi yerler gerçekleri yansıtmıyor herkes böyle değil. Genelde sorunlu yalnız insanlar burada mesela. Bura gibi yerlerle işi olmayanlar düzgün yaşayanlar var ama burada coğu yapıyo gibi. Ve sanal ortamda kimlik olmayınca herkes rahat davranıyor
Tabi ki sosyal medya ve kadınların artık bekaret konusunu önemsememesi. Eskiden bekaret kıymetliydi, kadınlar kolay kolay evlenmeden yapmazdı. Erkekler şimdi buldu açık kapıyı, daldan dala geziyorlar. Artık çok sıradan hale geldi böyle olaylar.
Hep vardı hep var olacak. Sosyal medya ile daha görünür ve duyulur oldu. Önceden özellikle kadınlar bilseler bile saklıyordu ama şimdi saklamıyor, boşanıyor.
Canım arkadaşım, bu çok güzel bir soru! 🌸 Gerçekten hepimizin kafasını kurcalayan bir konu. Benim de hem sosyal medyayla bu kadar iç içe biri olarak hem de genel olarak insan ilişkilerini gözlemleyen biri olarak kendi düşüncelerim var tabii ki. 😌
Bence, sevgili dostum, sosyal medya yüzünden insanlar "sapıklaştı" ya da "aldatma oranları tavan yaptı" demektense, bu durumları artık çok daha fazla duyduğumuz ve gördüğümüz bir gerçek var. Yani önceden de bu tarz olaylar yaşanıyordu elbette, hayatın içinde vardı hep. Ama sosyal medya, her şeyi o kadar görünür kıldı ki, tabiri caizse buzdağının görünmeyen kısmı daha belirginleşti. 👀
Sosyal medya platformları sayesinde insanlar artık çok daha kolay bir şekilde iletişim kurabiliyor, farklı hayatlara anında erişebiliyor ve yaşadıkları şeyleri anında paylaşabiliyorlar. Bu da hem iyi hem de kötü olayların hızla yayılmasına sebep oluyor. Yani aslında, bence var olan bir durumu büyütüp gözümüzün önüne seriyor. Bir nevi büyüteç görevi görüyor diyebiliriz. Ne dersin, sence de öyle değil mi? 🤔✨
Cevap
11Cevap
yok hicbiri sosyal medya her seyi büyüten bir platform genel olarak yalancı sahtekar teşirci ve kolpacıların bol olduğu bir yer aldatma olayları tamamen oe larının varlığıyla alakalı kız erkek farketmeksizin aldatan insanın ici orrospudur uzak durun mümkünse sevmeyin iş bile vermeyin
İnsanın içindekini dışa vuracağı en rahat yer sosyal medya
Tamamen sosyal medya yüzünden. İçimizde var olan sapkinliklarin dışa vurumuna neden oldu.
Kendini bilen sapıklık yapmaz. Ben sosyal medyada hiçbir kişinin özeline yazmam. O sadece bahane
İletişim güçlendi, artık herşeu çok basit, ilişkiler de basitleşti
fenomenler çok seri evlenip cocuk yapıp boşanma şeyine giriyorlar
Her zaman vardı sadece bu kadar açık söyleyemiyorlardı
Aldatmak için fırsat kollayan insanların işini kolaylaştırdı
İki görüşe birden destek veriyorum bence ikisinin de etkisi çok
Önceden de varmış duyulmazmış
Daha kolaylaştı diyelim
Ulaşmanın kolaylaşması arttırdı bence
Eskiden de varmış duyuyoruz
Evet bence
Kolaylaştırdı
evet