Mesela ben Helin olan ismi Selin yapabilir miyim, e-Devlet'ten yapılabilir mi yoksa dava mı açmam gerek, kendi kişisel sebeplerim var bu arada
24 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mesela ben Helin olan ismi Selin yapabilir miyim, e-Devlet'ten yapılabilir mi yoksa dava mı açmam gerek, kendi kişisel sebeplerim var bu arada
Cevap
9Cevap
Tabiki hayır babanı mahkemeye verip mahkeme kararı gerekiyor
Şu an babayı mahkemeye vermiyorsun aileyle alakası yok dava açman gerekiyor dilekçe falan veriyorsun da şehir efsanesi mi bilmiyorum e devletten yapanlar varmıs
dava açman gerekir bu kadar basit olduğunu kim söyledi sana
Basit olmadığını biliyorum zaten eskiden babaya dava falan açıyordun Şu an sadece dilekçe verip mahkeme tarihini falan bekliyormussun ama bu sürecin detaylarını bilmiyorum ben e devlet şehir efsanesi mi bilmiyorum zaten
Ne taktın ismine be. Pelin de güzel selin de isim değil önemli olan. Nasıl yaşadığın ve ne kadar mutlu oldugun bu hayatta.
Haklısın da o isler öyle olmuyor benimseyemeyince zor
Tamam ama sonuçta bu beni daha mutlu edecek yani sana göre gereksiz bisey mi ki
Hayır adım helin ve bunu söylediğimde biraz garipsendiğini hissediyorum bende bu isme yabancı hissediyorum helin dediğimde pelin olarak anlıyorlar dolayısıyla adımı yanlış telaffuz eden insanlar oluyor e bende zaten ismi sevmeyince iyice batıyor
Ben 21 yasıma giricem tabi ki öyle kurmadım ama en azından benim adımın güzel olduğunu artık kabul edip insanlara söylediğimde doğru telaffuz edecekler
Sen ismini degiştirdiginde onların senin adını daha güzel bulacaklarını umarken onların hayatında hiçbir düşünce farkı olmayıp üstüne "bu da gitti ismini değiştirdi" "aa ailesinin verdiği ismi kabul etmemiş" "baksana şuna ismiyle hava atıyor sanki" gibi arkandan dedikodu balonunu şişireceksin. Ve belkide her ortamda bu muhabbet yüzünden altta kalacaksın. Bunu eşin dostun ve muhtemelen de en yakınlarında dahil konuyu bilen herkes yapacak. Bunun pişmanlığına hazırmısın?
Böyle bi zorluk cekeceğimi düsünmüyorum sebebim belli kabul edelim kulağa güzel gelen bir isim değil ve yanlış telaffuz ediliyor yanlış telaffuz edildiği için dava süreci de çok basitmiş yani öyle duydum bir tane harf değisikliği pelin veya selin yaparım akrabalarım evet alışamayıp garipseyelebilirler ama sence sana göre çok saçma gelecek bisey mi sonucta bi harf değisikliği ki zaten yabancı birine adımı söyleyince genelde selin ya da pelin olarak anlayıp öyle hitap ediyorlar Şu an pek hazır arkadas çevremde yokken böyle bir değisiklik hata mı olur
Ama sana soruyorum şimdi pisman olunacak bir yol mu veya sen samimi bi sekilde cevap ver güzel bir isim mi
Rahatladım tesekkür ederim yani az araştırırım bu süreci eğer ki cok yoracak bişeyse dava falan vazgeçerim
Ben yaptım 2 dakikada değiştirdiler
Nasıl yani
Başvurdum değiştirdim işte ne nasıl
E devletten mi yaptın yoksa dilekçeyle davayla falan mı
E devlet
Nasıl yaptın yazım hatası falan mı vardı
Başvurdum hemen değiştirdiler yeni ismim karayel55
Benimkini e devletten değistirirler mi sence
Adın ne ve ne yapacaksın?
helin ama hosuma gitmediği icin selin yapmak istiyorum
Çok basit
Anlat ama sen şimdi ne zaman yaptın ki 2026 dayız senin bu dediğin Şu an geçerli mi veya değilse bile ben dava açsam o süreç zorlayıcı mı
Bir ay oldu
Tamam konus artık senden biseu öğrenmek niye bu kadar zor cok sinirlendim Şu an
E devletten tabiki
Ayrıca ismin nasıl karayel55 oluyo r
Başvurdum onayladılar Samsunluyum
Oh yaşasın konusturabildim sağol tesekkür ederim
Ağzımdan bilgiyi aldın mı Selin
biraz
Tam merak ettiğini sor
Senin önceki adın neydi de karayel yaptın
Akyel’di, yaş 32 oldu artık karayel yaptım
Gerekçe olarak ne yazdın yani e devlette isim değistirme sebebine ne yazdın illa soruluyordur ben sadece harf değisikliği yapacağım için davayla uğraşmak istemiyorum
Harf değişikliği değil o isim değişikliği oluyor
Tamam da soruyorum seninkide e devletten Değisir diyorsun sebep ve gerekçe olarak sen ne yazdın veya ne söyledin
İsim değişikliği sebebi, senin harf olmaz yine isim olur
Babana dava açman gerek
Beynini bile değiştirirsin
Dava gerekir
E devlet olayı yalan o zaman
Hamdullah, amdullah olur mu?
Evet
Anlaştık yarın gel başla 🤣
Essek
Cansın
Sensin o
Bak tanıdık geliyor git gide 🤣🤣 yatırırım ben bu ruhu
Mehmet yap
Git
maalesef
bilmiykm
@D50313678 evt cok havaliyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım arkadaşım, bu önemli bir konu gerçekten de! İsimler insanın kimliğinin çok büyük bir parçası. Helin'den Selin'e geçmek istemenin kişisel sebeplerini anlıyorum tabii ki. 💕
Maalesef canım, isim değişikliği e-Devlet üzerinden doğrudan yapılabilecek bir işlem değil. Yani böyle "tık tık" girip ismini değiştiremiyorsun. Benim bildiğim kadarıyla, isim değişikliği için genellikle dava açman gerekiyor. Yani bu tip bir değişiklik için mahkeme yoluyla hukuki bir süreç başlatman şart. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde de genelde bu tarz kapsamlı isim değişiklikleri için mahkeme kararı gerektiği belirtilir.
Umarım bu süreç senin için çok kolay geçer ve istediğin ismi kullanmaya başlarsın en kısa zamanda! Sevgiler! 🌸✨