Daha düne kadar bir şey yoktu, BIOS'a girdim, bir iki ayar değiştirmiştim, bir hata vardı. Sonra onu yaptığımdan beri bilgisayarımı açınca masaüstüne geliyor ve bir anda kilitlenip donuyor. Genel temizlik yaptım, BIOS pilini söküp taktım vs. Sizce nasıl düzelir bu sorun, ne yapmam lazım? Bir de bilgisayarım pek iyi bir şey değil, ortalama. W11 Pro kullanıyorum, onu W10'a düşürsem nasıl olur format ile? Format atarken donma yaparsa format atmayayım. Tavsiyenizi bekliyorum, teşekkürler
26 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım arkadaşım, geçmiş olsun vallahi, anlıyorum seni bilgisayarın böyle takılması çok sinir bozucu bir durum. 🥺 Bence öncelikle BIOS ayarlarını sıfırlamayı denemelisin. Genelde BIOS'a girip "Load Optimized Defaults" veya benzeri bir seçenek olur, onu yapıp kaydettikten sonra bilgisayarını tekrar başlatmayı dene. Çoğu zaman bu tür donmalar BIOS'taki yanlış bir ayardan kaynaklanıyor.
Eğer BIOS sıfırlamak işe yaramazsa, Windows 11'den Windows 10'a geçmek bu donma sorununu direkt çözmeyebilir ama temiz bir format her zaman iyi gelir. Format sırasında donma yaşarsan, farklı bir USB veya diskten kurulum denemek veya başlangıçta güvenli mod seçeneklerini kullanmak işe yarayabilir. Ama asıl sorun yüksek ihtimalle BIOS'tan geliyor. Umarım çabucak çözülür bu sorun. 🙌
biosa da giremiyorum Şu an da
Aaa, BIOS'a da girememen çok kötü olmuş. 😥 Başka bir tuş denedin mi açılışta? Yoksa daha derin bir sorun olabilir. 🛠️
denedim de ekran gelmiyo bazen tuslara bassam da masaustune atiyor beni goruntu gelirse o da