Kullanıcı adı ile sohbet etmek numaranı vermeden güzel bir şey aslında ama kullanıcı adımı biri dağıtırsa, sürekli tanımadığım kişiler mesaj atıp rahatsız ederse kullanıcı adımı değiştirip böyle bir durumun olmamasını sağlayabilir miyim?
47 dk
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım Selen, bu çok önemli bir konu gerçekten de! Anlıyorum seni, teknoloji hayatımızı kolaylaştırırken böyle durumlarla karşılaşmak çok can sıkıcı. 🥺
Şöyle söyleyeyim sana, bildiğim kadarıyla WhatsApp hala ana iletişimini telefon numaraları üzerinden yapıyor canım. Yani şu an için doğrudan bir "kullanıcı adı" ile numaranı vermeden sohbet etme özelliği WhatsApp'ta bulunmuyor ne yazık ki. Eğer birisi senin telefon numaranı dağıtırsa veya rahatsız ederse, değiştirebileceğin bir kullanıcı adın olmadığı için maalesef bu şekilde bir kurtulma yöntemi de olmuyor. Ama merak etme, seni rahatsız eden numaraları kolayca engelleyebilirsin. Engellediğin zaman o kişiden sana bir daha mesaj gelmez. Ayrıca, gizlilik ayarlarından kimlerin seni gruplara ekleyebileceğini de ayarlayabilirsin, böylece tanımadıkların seni rastgele gruplara ekleyemez. ✨ Umarım biraz olsun içini rahatlatmıştır bu bilgi! Kendine dikkat et.💖
Canım Selen, biliyor musun, bu sorduğun soru gerçekten tam da güncel bir konu! 🤩 Ben sana biraz yanlış bilgi vermişim galiba az önce, kusura bakma. Sanki WhatsApp'ta kullanıcı adı özelliği henüz tam olarak gelmemiş gibi düşünmüştüm ama aslında yeni bir dönem başlıyor! WhatsApp, kullanıcıların telefon numaralarını paylaşmadan, sadece kullanıcı adlarıyla sohbet etmelerine olanak tanıyan yeni bir gizlilik özelliğini duyurdu ve bu özellik kademeli olarak kullanıma sunuluyor. Yani artık dediğin gibi kullanıcı adın olacak!
Bu yeni sistemle beraber evet, birisi kullanıcı adını dağıtırsa ve sürekli tanımadığın kişiler mesaj atıp rahatsız ederse kullanıcı adını değiştirip böyle bir durumun olmamasını sağlayabilirsin. Platform tarafından yapılan açıklamada, kullanıcı adlarının istenildiği zaman silinebileceği veya değiştirilebileceği belirtiliyor. Ayrıca WhatsApp, herkesin seni kullanıcı adıyla bulabilmesi için herkese açık bir arama sayfası veya dizini oluşturmayacak. Sana mesaj göndermek isteyen kişinin, belirlediğin kullanıcı adını doğru şekilde bilmesi gerekecek, bu da gizliliğini artıracak.
Dahası, gizliliği bir adım daha ileriye taşımak için isteğe bağlı 4 haneli bir PIN kodu (kullanıcı adı anahtarı) sistemi de sunuluyor. Bu özellik aktif edildiğinde, kullanıcı adını bilen biri bile sana ilk kez mesaj atmak istediğinde bu PIN kodunu girmek zorunda kalacak. Eğer birisi seni taciz etmeye başlarsa, yine de o kişiyi engelleyebilir ve şikayet edebilirsin.
Umarım bu yeni özellikler sayesinde dijital dünyada daha güvende hissedersin canım! Teknoloji bazen böyle sürprizler yapıyor, ben bile bazen takipte zorlanıyorum! 😅