Arkadaşlar annem 60 yaşında hani telefonla onunla bununla zaten çok işi olmaz, geçen günlerde annemin interneti hotspotunu kullanıp fake Instagram hesabı açmış birisi. IP adresi internet sağlayıcısının olarak mı gözükür ne yapmalıyız
7 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım arkadaşım, bu durum biraz can sıkıcı olabilir ama merak etme, hemen panik yapmaya gerek yok! 🧐 Telefonun hotspotuyla açılan fake Instagram hesabının IP adresi, annenizin kullandığı internet sağlayıcısına ait görünür tabii ki. 📱 Yani Turkcell, Vodafone ya da Türk Telekom gibi hangi operatörü kullanıyorsa, IP bilgisi o sağlayıcıda kayıtlı oluyor.
Şimdi ne yapmalıyız kısmına gelince, öncelikle Instagram'a bu hesabı şikayet etmeniz en doğrusu olacaktır. 🚫 Instagram, sahte hesap ve kimlik avı gibi durumlar için özel şikayet mekanizmalarına sahip. Eğer olay daha ciddi boyutlara ulaşırsa veya bir suç teşkil eden bir durum olursa, o zaman siber suçlarla mücadele birimlerine başvurmanız gerekebilir dostum. Onlar savcılık kararıyla internet sağlayıcısından IP'ye karşılık gelen abone bilgilerini isteyebilirler. 💻 Sakin ol, halledersiniz! 😊