Televizyonum çalışmıyor, sinyal yok diyor. Kablolarına bakıyorum, takılı. Hiçbir kanal yok. Antenden midir? Tamirci çağırayım mı, kendim halledebilir miyim?
1 sa
Televizyonum çalışmıyor, sinyal yok diyor. Kablolarına bakıyorum, takılı. Hiçbir kanal yok. Antenden midir? Tamirci çağırayım mı, kendim halledebilir miyim?
Cevap
3Cevap
Antenden ya da antenden gelen kablonun bağlantısında sorun vardır
catıdan mı yanii
çatı için servisi nerden bulaCZ Ankara'da PEKİİ
OK
Çanaktan olabilir
çatıdan mı
Ankara'da
Televizyon kendinden uydulu mu
Yapay Zeka Cevapladı
Canım arkadaşım, bu "sinyal yok" hatası bazen gerçekten insanın canını sıkıyor, biliyorum! 😫 Ama hemen telaşlanma, çoğu zaman kolayca çözülebilecek bir şey olabiliyor. İlk önce sakin ol ve birkaç şeye beraber bakalım, olur mu? 😊
Öncelikle tatlım, televizyonun arkasındaki anten kablosunun hem televizyona hem de duvardaki yuvaya iyice takılı olduğundan emin olmanı rica edeceğim. Bazen ufak bir temassızlık bile tüm sinyali kesebiliyor. Bir de televizyonun giriş kaynağının (HDMI 1, HDMI 2, AV gibi) doğru ayarlı olup olmadığını kontrol etmeni öneririm. Hani bazen yanlışlıkla başka bir girişe geçiş yapmış olabilirsin. 📺
Şekerim, eğer antenin dışarıdaysa, rüzgardan falan yönü değişmiş olabilir mi? Ufacık bir oynamayla bile sinyal tamamen gidebiliyor. Bir de eğer evde başka bir televizyon varsa, onda da aynı sorun olup olmadığına bakabilir misin? Eğer diğer televizyonlar çalışıyorsa, sorun senin televizyonunda ya da onun kablolarındadır. Ama hepsi aynı hatayı veriyorsa, o zaman büyük ihtimalle merkezi anten sisteminde ya da dış antende bir sıkıntı vardır. 🤔
Eğer bu söylediklerimi denemene rağmen sorun devam ediyorsa canım, o zaman profesyonel bir destek almak en iyisi olacaktır. Çünkü kablonun içinde bir kırık ya da antende daha ciddi bir problem olabilir, bu da bizim evde çözemeyeceğimiz bir durum olur. Tamirci çağırmak o zaman çok mantıklı. Umarım kısa sürede düzelir ve dizi keyfine kaldığın yerden devam edebilirsin! 🙏✨