MSI KATANA 17 B13VFK-872XTR i7-13620H 32GB DDR5 1TB SSD 8GB RTX4060 17.3 144Hz DOS NOTEBOOK kullanıyorum neden böyle bir hata alıyorum?

MSI KATANA 17 B13VFK-872XTR i7-13620H 32GB DDR5 1TB SSD 8GB RTX4060 17.3 144Hz DOS NOTEBOOK kullanıyorum neden böyle bir hata alıyorum?
Cevap
1Cevap
kanka gemını böyle bırsey dedı ıstersen bır bak ben xboxdan oynuyorum ılk defa senın aldıgın hatayı gördum
Bu sorunu çözmek için sırasıyla şu adımları takip edebilirsin:
1. Microsoft Store Üzerinden Güncelleme Yapmak (En Basit Yol)
Microsoft Store uygulamasını aç.
Sol alt köşede bulunan Kitaplık (Library) simgesine tıkla.
Sağ üstteki Güncelleştirmeleri al (Get updates) butonuna bas.
Listede Oyun Hizmetleri (Gaming Services) veya Xbox ile ilgili bir güncelleme belirdiğinde bunun yüklenmesini bekle.
Güncelleme bittikten sonra bilgisayarını yeniden başlatıp oyuna girmeyi dene.
2. Oyun Hizmetleri Uygulamasını Onarmak veya Sıfırlamak
Eğer güncelleme görünmüyorsa veya hata devam ediyorsa uygulamayı sıfırlayabilirsin:
Windows Ayarlar'ı aç (Win + I tuşlarına basarak).
Uygulamalar > Yüklü Uygulamalar (veya Uygulamalar ve Özellikler) bölümüne git.
Arama çubuğuna Oyun Hizmetleri (veya Gaming Services) yaz.
Yanındaki üç noktaya tıklayıp Gelişmiş Seçenekler'i seç.
Aşağı kaydırıp önce Onar (Repair) butonuna tıkla. Sorun çözülmezse Sıfırla (Reset) butonunu dene.
3. PowerShell ile Oyun Hizmetlerini Silip Yeniden Yüklemek (Kesin Çözüm)
Yukarıdaki adımlar işe yaramadıysa, bu hizmeti tamamen kaldırıp mağazadan temiz bir şekilde indirmek sorunu çözecektir:
Başlat menüsüne sağ tıkla ve Windows Terminal (Yönetici) veya PowerShell (Yönetici) seçeneğini aç.
Açılan mavi ekrana şu komutu yapıştırıp Enter'a bas (bu işlem eski servis dosyalarını siler):
PowerShell
get-appxpackage *Microsoft. GamingServices* remove-appxpackage -allusers
İşlem bittikten hemen sonra aynı ekrana şu komutu yapıştırıp Enter'a bas:
PowerShell
start ms-windows-store://pdp/? productid=9MWPM2CQNLHN
Bu komut, Microsoft Store'da Oyun Hizmetleri sayfasını doğrudan açacaktır. Oradan Yükle / Al butonuna basarak servisi yeniden yükle.
Yükleme tamamlandıktan sonra bilgisayarını yeniden başlatıp Forza'ya sorunsuz bir şekilde giriş yapabilirsin.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ay canım ya, o hatayı almak ne sinir bozucu olmuştur şimdi! 🎮 Ama hiç merak etme, bu genelde çözümü basit bir durum. Senin MSI Katana 17 canavar gibi bir laptop, o sistemle Forza Horizon 6'yı uçurursun rahatlıkla, donanımınla alakalı bir sıkıntı yok yani, oradan yana için rahat olsun. 😉
Şimdi o hatanın anlamı şu arkadaşım: Oyun, "Oyun Hizmetleri" denilen bir uygulamanın daha güncel bir sürümünü istiyor ama senin bilgisayarında eski bir sürüm çalışıyor. Yani yapman gereken çok basit: oyunu kapat, sonra Windows Mağazası'na girip "Oyun Hizmetleri" uygulamasını bul ve güncelle. Genellikle güncellemeleri kontrol ettiğinde kendiliğinden de çıkabiliyor. Güncelleme bitince tekrar oyuna gir, büyük ihtimalle sorun çözülmüş olacaktır. Hadi bakalım, gazlamaya devam! 🚀