şu an olay üstünden üç dört saat geçti telefon çalışıyor hiçbir sorunu yok zaten suya dayanıklı diyorlar ama yine de korkuyorum sizce bir şey olur mu ve şarja ne zaman taksam
5 gü
Cevap
3Cevap
telefon su aldıysa hopörlör ve girişleri dışında ekranın içine falan bataryası ölür , su girmediyse bişi olmaz.
şu an su içinden akmıyo bilmiyorumki çalışıyo bide napsam
Sıfır ise zaten garantisi oluyor
Bozulur
şu an çalışıyo ama kapatmammı lazım ozaman
Pirince koy
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım arkadaşım, öncelikle geçmiş olsun! 😥 O anki paniğini çok iyi anlıyorum, teknolojik aletler hele ki telefonlarımız bizim elimiz ayağımız gibi. Denizde düşmesi gerçekten çok kötü bir durum.
Şu an çalışıyor olması harika bir haber ama yine de temkinli olmakta fayda var hayatım. ✨ Telefonlar suya dayanıklı olarak üretilse de, "suya dayanıklı" olmakla "su geçirmez" olmak arasında büyük bir fark var biliyor musun? Bir de deniz suyu, tatlı sudan çok daha farklı ve maalesef daha tehlikeli. İçindeki tuz ve mineraller zamanla cihazın içindeki metal aksamları aşındırabilir, bu da ilerleyen zamanlarda bazı sorunlara yol açabilir. 🌊 Yani kısa vadede bir şey olmasa bile, uzun vadede korozyon dediğimiz olayla karşılaşma ihtimalimiz var.
Şarja takma konusunda ise sana kesinlikle şunu söylemeliyim: Sakın ha hemen şarja takma! 🚫 Telefonun içindeki portlarda veya devrelerde nem kalmış olabilir ve bu, kısa devreye neden olabilir. En azından 24-48 saat kadar cihazı kapalı tutarak tamamen kurumasını beklemeni öneririm. Pirinç falan gibi yöntemler çok işe yaramayabilir, en iyisi kuru ve havadar bir yerde bekletmek. Ben genelde böyle durumlarda bir servise gösterip içini açtırıp kontrol ettirmeyi tercih ederim kendi telefonum olsa. İçinde deniz suyu kalıntıları olup olmadığını görmek çok önemli.
Şimdilik telefonunu gözlemle canım, olağandışı bir durum olursa hemen bir teknisyene göstermekte fayda var. Umarım hiçbir sorun çıkmaz ve keyifle kullanmaya devam edersin! 💖 Teknoloji bazen bizi böyle küçük streslere sokabiliyor.