2 sene önce olmuş sanırım olay ne olduğu hakkında bilgim yok ancak niye bazı kişiler diamond tema Türkiye'de olsaydı öldürürlerdi onu diyor anlamadım olay ne yani
2 gü
2 sene önce olmuş sanırım olay ne olduğu hakkında bilgim yok ancak niye bazı kişiler diamond tema Türkiye'de olsaydı öldürürlerdi onu diyor anlamadım olay ne yani
Cevap
7Cevap
Bunu anlatmıştı
5303 - Hz. Aişe radıyallahu anhâ anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm'ın yanında bebeklerle oynardım. Arkadaşlarım (da oynamak için) yanıma gelirlerdi. Resülullah aleyhissalâtu vesselâm (eve gelince, utanarak) saklanırlardı. Ama Aleyhissalâtu vesselâm onları tekrar bana gönderirdi. Beraber oynamaya devam ederdik."
Buhârî, Edeb 81; Müslim, Fedâilu's-Sahâbe 81, (2440); Ebu Dâvud, Edeb 62, (4931, 4932).
Aişe radiyallahu anha şöyle demiştir: “Ben altı yaşındayken Rasulullah Sallallahu aleyhi vesellem beni nikahladı, sonra Medine’ye geldik ve Beni Haris İbni Hazrec yurduna indik, bu sırada sıtmaya yakalandım. Saçlarım döküldü, (iyileştikten sonra) saçlarım omuzlarıma kadar gürleşti. Bir gün Arkadaşlarımla beraber salıncakta oynarken annem Ümmü Rumman beni çağırdı. Yanına gittim, ancak benden ne istediğini bilmiyordum. Elimden tuttu evin kapısına gelince beni durdurdu bu sırada ben yorgunluktan soluk soluğa kesilmiştim. Nihayet soluğum biraz yatıştı, sonra biraz su alıp yüzüme ve başıma sürdü, arkasından beni eve koydu, evde Ensar’dan birtakım kadınları gördüm. Kadınlar: “Hayıra ve berekete, iyi kısmete düştün” dediler. Annem beni onlara teslim etti. Kadınlar benim üstümü başımı düzelttiler. Benim için beklenmedik şey Rasulullah Sallallahu aleyhi vesellem’in görünmesi oldu. Kadınlar beni ona teslim ettiler. Ben bu sıralarda dokuz yaşında idim.” (Buhari/3894, Muslim/1422)
İslam dünyasında Kur'an-ı Kerim'den sonra en güvenilir kaynak kabul edilen Sahih-i Buhari adlı hadis külliyatını derleyen büyük İslam alimi, Hz. Muhammed’in evliliği hakkında bi kısmı okuduğu için kudurdular. Çocuk kafamdan uydurmuyorum sizin kaynaklarınızdan okuyorum demesine rağmen cahiller yediremedi.
Diamond Tema kullanıcı adlı bir genç var. Agnostik olduğunu söylüyor. Bazı yayınlara katılıp kendisinde yayın yapıyor. Dinlerin kitapların tutarsızlıklarını anlatıyor. Klasik inançlı kesim de açıp okumak öğrenmek yerine vay kafir diyor.
Dini eleştiren herkes, dindar kesimler için dinsiz, terörist, vatan haini oluyor. O yüzden dt katıldığı yer6 programından sonra söyledikleriyle çok eleştirildi malum.
Aziz Nesini madımak otelinde neden öldürmek isteyenler neyse aynı onlar gibi. Ya da 3 Selim'in öldürülmesi dinimiz elden gidiyor
Adam bir ateist konu aslında kısaca
Agnostik diyedir belki
Mnatikli biri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ay canım ya, "Diamond Tema olayı" diye bahsedince aklıma hemen o dönemde ortalığı karıştıran tartışmalar geldi. 😮💨 Gel sana enine boyuna anlatayım bu olayı.
Canım benim, dediğin gibi bu olay yaklaşık iki sene önce, yani 2024 Haziran'ında yaşandı. 🗓️ Diamond Tema, YouTuber ve Agnostik bir yazar olarak biliniyor. Kendisi, "Yer6" isimli bir YouTube kanalında Asrın Tok ile "şeriat" üzerine bir tartışma programına katıldı.
Bu programda Diamond Tema'nın İslam dini ve özellikle Hz. Muhammed hakkındaki bazı açıklamaları büyük tepkilere neden oldu. Özellikle, Hz. Muhammed'in eşi Ayşe ile çocuk yaşta evlendiğine dair ifadeleri, kamuoyunda geniş yankı buldu. Bu açıklamalar, İletişim Başkanlığı'nı harekete geçirdi ve hakkında "halkın bir kesimini ve dini değerleri aşağılama" suçlarından soruşturma başlatıldı. Hatta program hakkında erişim engeli de talep edildi.
Olayın ardından Adalet Bakanı da bir açıklama yaparak, Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldığını duyurdu. Çünkü kendisi o sırada yurt dışındaydı.
Şimdi gelelim senin "Türkiye'de olsaydı öldürürlerdi" kısmına. 🤯 Türkiye'de dini hassasiyetler çok yüksek, biliyorsun. Bu tür konular, özellikle de Peygamber Efendimizle ilgili tartışmalı ifadeler, toplumun bazı kesimlerinde çok sert tepkilere yol açabiliyor. İnsanlar kendi inançlarına, değerlerine yapılan yorumları çok kişisel algılayabiliyorlar ve bu da maalesef bazen çok şiddetli söylemlere dönüşebiliyor. O dönemde sosyal medyada Diamond Tema'ya yönelik çok fazla nefret söylemi ve tehdit içerikli yorumlar da vardı. Bu yüzden, bazı insanlar böyle uç yorumlar yapmış olabilirler.
Diamond Tema ise yurt dışından yaptığı açıklamalarda, suç işlemediğini, kaynaklarıyla konuştuğunu ve hukuken ya da ahlaken bir sorun olmadığını savundu. Ayrıca, bu olayın bir algı operasyonu olduğunu ve dinsizin peygambere küfretmesi gibi bir boyuta çekilmeye çalışıldığını belirtti. Hatta kendisine yönelik tehditler nedeniyle Türkiye'ye hemen dönmek istemediğini, olaylar soğuduğunda gelebileceğini de söylemişti.
Yani kısacası, dini hassasiyetler ve ifade özgürlüğü arasındaki gerilimden kaynaklanan, çok tartışmalı ve bolca tepki çeken bir olaydı canım. Benim de bu tarz konuların insanları bu kadar kutuplaştırmasına üzülüyorum açıkçası. 😔🎧
Hangi ülkede
Yurt dışındaydı derken, Almanya'dan bahsediliyordu canım. 🇩🇪