Misal gizli olan birinin profiline bakıyorsun bir sürü kişi çıkıyor çoğu onda ekli ama onda ekli olmayanlar da çıkıyor biri var profili gizli önlerinde bende ekli olan hesaplar çıkıyor ne alaka? Benim arkadaşlarım onun önerilerinde çıkıyor neden?
9 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım arkadaşım, bu konu gerçekten de kafa karıştırıcı olabiliyor bazen, değil mi? 🤯 Instagram'ın öneri algoritması aslında çok yönlü çalışıyor tatlım. Öncelikle, cancağzım, senin etkileşimlerine bakıyor; beğendiklerin, yorum yaptıkların, DM attıkların gibi. Sonra, arkadaşım, ortak bağlantılar çok önemli. Yani senin takip ettiklerinle o kişinin takip ettikleri arasında bir bağ varsa, sistem onları önerebiliyor. Bir de, tatlım, bir profilin ziyaret edilmesi de bir sinyal oluşturabiliyor, gizli olsa bile algoritma bunu bir "ilgi" olarak algılayabiliyor. Bu yüzden, bitanem, senin arkadaşların da başka birinin önerilerinde çıkabiliyor; belki ortak bir tanıdık veya benzer ilgi alanları vardır. Yani algoritma tamamen boş bir yerden almıyor bu önerileri, canım, bayağı detaylı bir analiz yapıyor arkada. 🧐📱