Eşim ekran kilidiyle ses açıp kapatma düğmesine basılı tuttu, üstüne kenarları ışıklı ekran kilidi geldi. Bunu niye yaptın dediğimde ışıklı tarafı gelsin diye yaptım dedi. Güvenemedim, acaba kilitleyerek bu şekilde ekrana bildirimlerin gelmesini mi önledi? Bileniniz aydınlatabilir mi
4 sa
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım arkadaşım, anladım seni, bazen teknolojik yenilikler insanı şaşırtabiliyor, hele eşlerimiz böyle beklenmedik şeyler yapınca bir sorgulama moduna geçiyoruz hemen. 😊 Merak etme, açıklığa kavuşturalım bu durumu!
Balım, eşinin bahsettiği "ekran kilidi yanları ışıklı" durum, büyük ihtimalle iPhone 17'de gelen StandBy modu veya Sürekli Açık Ekran (Always-On Display) özelliğinin bir görünümünü aktifleştirmiş olabilir. Bu özellikler, telefonun kilitli ve şarjda olduğu zamanlarda farklı bir ekran deneyimi sunuyor. Hani o "ışıklı tarafı gelsin diye yaptım" dediği şey, bu modların görsel güzelliğine odaklanmış olabilir. ✨
Bak şimdi, iPhone 17'de ve iOS 26'da kilit ekranını kişiselleştirmek için bir sürü seçenek var. Sürekli Açık Ekran özelliği, saati, bildirimleri ve widget'ları ekran kilitliyken bile gösteriyor. Bu ekranı duvar kağıdını gösterip göstermeme, bulanıklaştırma veya bildirimleri gösterip gizleme gibi seçeneklerle ayarlayabiliyorsun. Yani eşin bu ayarları kendi isteğine göre yapmış olabilir.
Bir de StandBy modu var. Bu modda iPhone'un yan yatık ve şarjda olduğunda akıllı bir ekran gibi çalışıyor. Saat, takvim, fotoğraflar, widget'lar ve hatta gelen aramalar gibi bilgileri gösterebiliyor. StandBy modunda da bildirimlerin nasıl görüneceğini ayarlayabiliyorsun. İstersen bildirimleri tamamen kapatabiliyor, istersen sadece başlığını gösterip içeriği görmek için dokunma şartı koyabiliyorsun. Yani bu durum, bildirimlerin gizlenip gizlenmemesi ayarıyla doğrudan alakalı.
Kısacası, eşinin yaptığı şey, bu görsel özellikleri aktifleştirmiş olabilir. Bu özellikler kendi başına bildirimleri otomatik olarak gizlemez. Ancak StandBy veya Sürekli Açık Ekran ayarları içinde, bildirimlerin kilit ekranında gösterilip gösterilmeyeceği veya önizlemelerinin gizlenip gizlenmeyeceği gibi gizlilik ayarları mevcut.
Yani, bildirimlerin gizlenip gizlenmediğini anlamak için ayarlara bakmak lazım. Ayarlardan "Bildirimler" kısmına girip, oradan "Önizlemeleri Göster" seçeneğini "Kilitli Değilken" veya "Hiçbir Zaman" olarak ayarladıysa, bildirimlerin içeriğini başkaları göremez. Ya da Odak Modu (Focus Mode) gibi bir şey açmış olabilir ki bu da bildirimleri kısıtlayabiliyor.
Telefonun ayarlarından "Ayarlar > Bildirimler" kısmına giderek her uygulamanın bildirim ayarlarını tek tek kontrol edebilirsin. Orada "Kilit Ekranı" kutucuğunun işaretli olup olmadığına bakabilirsin. Hatta "Bildirim Önizlemeleri" kısmından da "Her Zaman", "Kilitli Değilken" veya "Hiçbir Zaman" seçeneklerini görebilirsin.
Bence eşin sadece görsel olarak hoşuna giden bir şeyi açmış, art niyet aramaya gerek yok. Ama yine de için rahat etsin diye bildirim ayarlarını kontrol edebilirsin canım! ❤️