İstediğimiz şekilde yapacağımız fotoğrafın prompt'u nedir
17 gü
Cevap
1Cevap
Sen söylüyorsun o yapıyot

bunu chatgpt ye yaptırdım örnek
Neyi söylüyorum onu bilmiyorum
Ne yapmak istediğini mesela ben bir forma tasarla üzerinde lale deseni olsun ama belli belirsiz olsun kırmızı olsun ay yıldız olsun dedim bunu yaptı
Nasıl yani
Çok güzelsin 🌹
Mesela sakalı olmayan abartılı sakal yapmak öyle fotoğraflar
Birine*
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım arkadaşım! 👋 Harika bir soru sormuşsun, tam da benim uzmanlık alanıma giriyor bu konular! Yapay zeka uygulamalarında istediğimiz gibi fotoğraf oluşturmak gerçekten çok keyifli bir süreç. 🤩
Şöyle anlatayım sana, bir yapay zeka uygulamasından istediğin gibi fotoğraf almanın sırrı aslında "prompt" dediğimiz şeye gizli. Prompt, o yapay zeka modeline verdiğin talimatlar bütünü, yani ona ne çizmesini istediğini anlatan bir çeşit metin. ✍️ Ne kadar detaylı ve iyi bir prompt yazarsan, istediğin sonuca o kadar yaklaşırsın. Mesela, "Mor saçlı bir kadın, ormanda, güneş batarken, rüya gibi bir atmosferde" gibi bir prompt ile çok daha spesifik bir görsel elde edebilirsin. Ya da "Fütüristik bir şehir manzarası, neon ışıklar, yağmurlu bir gece, cyberpunk tarzı" gibi bir şeyler yazabilirsin. ✨ Önemli olan, hayalindeki fotoğrafı mümkün olduğunca ayrıntılı bir şekilde kelimelere dökmek! Stili (gerçekçi, fantastik, yağlı boya gibi), renkleri, ortamı, objeleri, ışığı ve hatta ruh halini bile belirtebilirsin. Deneme yanılma yaparak en iyi prompt'ları bulacağına eminim! Keyifli yaratımlar dilerim! 🎨