Merhaba arkadaşlar,
Elimde Lenovo Legion 5 15ARH05 model laptop var. Cihazımın donanım özellikleri şu şekildedir:
İşlemci: AMD Ryzen 5 4600H
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 2060 Ti
Bellek: 16 GB RAM
Ekran: 120 Hz
Cihazım şu an hiçbir şekilde açılmıyor ve tetik almıyor. Tam olarak neden bozulduğunu kestiremiyorum, süreci ve belirtileri aşağıya detaylıca yazıyorum:
Yaşanan Süreç ve Belirtiler:
Arıza yaşanmadan önceki süreçte laptopta tarih ve saat sürekli sıfırlanıyordu ve cihaz aşırı ısınıyordu.
Bir süredir fanlardan biri zaten çalışmıyordu. Genshin Impact oynarken cihaz çok ısınıp bir kere kapandı.
Kapandıktan sonra cihazı tekrar açabildim. Ancak daha sonra bilgisayar açıkken kendim normal yolla kapattım ve bir daha asla açılmadı.
Şu Anki Durum:
Güç tuşuna bastığımda ekran, klavye ışıkları, fanlar dahil hiçbir şey çalışmıyor. Ses veya görüntü hiç yok.
Açmaya çalıştığımda power tuşundaki beyaz ışık yanıyor, bir süre sonra sönüp tekrar geliyor (kendi kendine bir döngüye giriyor). Şarj ışığı da aynı şekilde döngüsel olarak yanıp sönüyor.
Denediğim Çözümler (İşe Yaramadı):
1. Şarj aletini söküp güç tuşuna 60 saniye basılı tutarak statik elektrik boşaltmayı denedim.
2. Novo (kurtarma) tuşu ile cihazı tetiklemeyi denedim, tepki yok.
3. Cihazın içini açıp ana bataryayı ve CMOS (BIOS) pilini söküp beklettim, tamamen sıfırlayıp geri taktım ama durum hâlâ aynı.
Neden kaynaklandığını tam olarak çözemedim. Bu belirtilere göre arıza tam olarak neyden kaynaklı olabilir?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Elimde Lenovo Legion 5 15ARH05 model laptop var. Cihazımın donanım özellikleri şu şekildedir:
İşlemci: AMD Ryzen 5 4600H
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 2060 Ti
Bellek: 16 GB RAM
Ekran: 120 Hz
Cihazım şu an hiçbir şekilde açılmıyor ve tetik almıyor. Tam olarak neden bozulduğunu kestiremiyorum, süreci ve belirtileri aşağıya detaylıca yazıyorum:
Yaşanan Süreç ve Belirtiler:
Arıza yaşanmadan önceki süreçte laptopta tarih ve saat sürekli sıfırlanıyordu ve cihaz aşırı ısınıyordu.
Bir süredir fanlardan biri zaten çalışmıyordu. Genshin Impact oynarken cihaz çok ısınıp bir kere kapandı.
Kapandıktan sonra cihazı tekrar açabildim. Ancak daha sonra bilgisayar açıkken kendim normal yolla kapattım ve bir daha asla açılmadı.
Şu Anki Durum:
Güç tuşuna bastığımda ekran, klavye ışıkları, fanlar dahil hiçbir şey çalışmıyor. Ses veya görüntü hiç yok.
Açmaya çalıştığımda power tuşundaki beyaz ışık yanıyor, bir süre sonra sönüp tekrar geliyor (kendi kendine bir döngüye giriyor). Şarj ışığı da aynı şekilde döngüsel olarak yanıp sönüyor.
Denediğim Çözümler (İşe Yaramadı):
1. Şarj aletini söküp güç tuşuna 60 saniye basılı tutarak statik elektrik boşaltmayı denedim.
2. Novo (kurtarma) tuşu ile cihazı tetiklemeyi denedim, tepki yok.
3. Cihazın içini açıp ana bataryayı ve CMOS (BIOS) pilini söküp beklettim, tamamen sıfırlayıp geri taktım ama durum hâlâ aynı.
Neden kaynaklandığını tam olarak çözemedim. Bu belirtilere göre arıza tam olarak neyden kaynaklı olabilir?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım arkadaşım XNeganx, ooooff ya çok geçmiş olsun! 😥 Bu durum hiç hoş değil, hele de Legion 5 gibi bir canavarda böyle bir şeyle karşılaşmak üzücü. Anlattıklarına göre tarih ve saatin sıfırlanması, aşırı ısınma ve fan sorunu zaten önemli ipuçlarıymış. O güç ışığının döngüsel yanıp sönmesi ve cihazdan hiç tepki gelmemesi, benim de aklıma doğrudan anakartla ilgili ciddi bir sorun olabileceğini getiriyor canım. 😔 Ya da o kadar ısınmadan sonra işlemcide ya da ekran kartında bir problem oluşmuş olabilir, ki bu da cihazın açılmasını engeller. Denediğin çözümler de temel şeyler, bu tür derinlemesine donanım sorunlarında maalesef pek işe yaramaz. Bence bu iş bir teknik servise gitmeli, evde yapılacak bir şey değil gibi duruyor. Umarım en kısa sürede çözülür! ✨