merhabalar. komşulardan modem şifresi alıyoruz her ay o sayede giriyoruz internete. benim merak ettiğim konu şu. biz kendi pcmizde ne yaparsak yapalım modemin sahibi abi bizim internette ne yaptığımızı nerelere girdiğimizi görebilirmi? girerse bunu nasıl anlarız? Ortak modemden girilen siteleri görme var mı? Modem geçmişine bakabilir mi? modem geçmişi
Ortak modemden girilen siteleri görme, modem geçmişine bakma nasıl yapılır?
İnternete girebilmek için bazen kendi telefon paketimizi kullanırken, kimi zaman da ortak Wi-Fi'lere bağlanarak işimizi hallederiz. Ortak Wi-Fi kullananların en büyük sorunu da "modem sahibi girdiğim siteleri görebilir mi?" oluyor.
Ortak Modemden Girilen Siteleri Görme Mümkün Mü?
modem üzerinden girilen siteleri görme
Bu maalesef ortak modem kullanan herkesin sıkıntısı olabiliyor. Girdiğiniz siteler, indirdiğiniz programlar dolayısıyla bunun endişesine kapılabilir ama telefonunuzda ya da cihazınızda zararlı bir eklenti ya da yazılım bulunmadığı sürece ortak modemden girdiğiniz siteler gözükmez. Eğer cihazınızda zararlı bir yazılım olmadığına inanıyorsanız içiniz bu konuda rahat olabilir.
Modem Geçmişine Bakma Nasıl Yapılır?
modem geçmişine bakma
Modem geçmişine nasıl bakılacağına dair Modem geçmişi silmek? bu soruda UglyGirl adlı üyenin görüşünü okuyabilirsiniz. Wi-Fi modem geçmişine nasıl bakılır, modem geçmişi nasıl silinir, internet geçmişi nasıl silinir sorularının cevabını gayet kapsamlı bir şekilde vermiş.
Modem Geçmişi Var mı?
wifiye bağlananların ne yaptığını görme
Modem geçmişi vardır ama buna kişisel olarak bakılması mümkün değildir. Tek yolu internet servis sağlayıcısı (ISS)'ye giderek döküm çıkarılabilir. Bu şekilde modem & internet geçmişine erişilebilir.
Aynı ağı paylaşan bilgisayarları takip etmek mümkün ve basittir. bu işleme ARP "Address Resolution Protocol" ismi verilir. bu işlem modem üzerinde paylaşılan IP adreslerini zehirlemekle, onların yaptıkları yahut gittikleri adresleri izlemek "Sniff etmek" mümkündür. sadece izlemek de değil, sitelerin User Pass gibi önemli bilgi girişlerini de altı çizi şekilde görebilmektedir. bu sadece şiflerlerle sınırlı kalmaz online olarak yaptığınız alışveriş yahut ödemelerde kullanılan Kredi kartı bilgilerini de izleyiciye sunar. ama bunu yapmak için ileri seviye bir terminal dili gerektirir. bundan kaçınmanın tek yolu, modem sahibi iseniz açık portları kapatmak firewall devreye sokmak ya da uzaktaki bir modeme bağlanıyor ve böyle bir endişeniz varsa ortak olmayan bir ağa geçmek yani interneti ortak değil de kendinize ait bir internet bağlattırmaktır. ve yine açık portları kapatmak gerekir
Hayır normal bi insan göremez ama eğer akıllıysa bilgisayarciysa bişeyler yapabilir bn kendı evımden 4kısı baglanıyor herkesı hızına kdar kontrol edebılıyorum :D bn bılgısayarcı oldugum ıcın boyle rahat ol normal bı ınsan bunu dusunmez.
2
22 Yorumla
Soran
+1 yıl
belki onlarda sizin yaptıgınız yöntemle görebiliyordur modem şifresini verdikleri diger kişilere. öyle bişey yaptıgını nasıl anlayabilirim ?
Oky rahat ol oyle bısey yapacak kadar kurnaz olamaz cunku epey bilgi gerektıren bısey fazla sıkıyosn kendını ınternetten arastırsan bulamazsn okadar derın bikonu:)
modemi aldıgımız kisinin bi çok arkadası var ve bazısıda pc den cok iyi anlayan insanlar. komsumuz zaten zeki ve kurnaz bi adam. insan ister istemez korkuyor
:) yardımın icin tskler. takla atan kızlardan değilim. şu an öyle gerginim ki üstüne sen o tarz bişey yazınca ben dahada gerildim. sinirlenmene gerek yok
nasıl yapıcagımı bilmiyorum. team die program kullanarak bi arkadasım pcme girip bana msn yuklemişti. sende aynı programla girip bu dediğin ayarlara bakabilirmisin?
arastırır. cunku o adam bizim akrabamız. we benim arastırmam gereken cok önemli sorular war we pcim izleniyor olabilir die internete rahatca soru sorup bakamıyorum bile. baktıgım sorular falanda aklıma geldikce rahatsız oluyorum. komsumuza rahatca girip cıkamıyorum artık. ben emin olmak istiyorum bizim pc yi takip edip etmediğinden
:((( keşke hayatında geçmişi silme gibi bi özelliği olsaydı. ilk işim yaptıgım hataları nete yazdıgım soruları silmek olurdu. tsk edrm angel hersey icin..
Modem geçmişine bakılmaz diye biliyorum yani kurumlar bakabilir belki ancak kişiler bakamaz yani komşun bunu göremez. O yüzden nasıl sileceğini düşünmene gerek yok :)
Bilgisayarına Uzaktan Erişim izni vermezsen, trojan, keylogger bulaştırmadılarsa, pc ne baglanma programı yuklemedilerse giremezler. girdiğin sitelerden cıktıktan sonra cookiesleri silmen lazım, yani gözatma gecmişini. yoksa senden bir sonra pc ye oturan kişi girdiğin sitelerin linkleriyle karsılasabilir
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
yazdıklarının hicbirini bilmiyorum ve bilmedigim seyleride yapmadım pcde. gecmisi silmeyi biliyorum ve masaüstünde cclenear var cıkıslarda temizliyorum pc yi. ama emin olmak istiyorum pc min takip edilmediğinden...
Tam Emin Olmak İStiyosan Pc ne Format At, Ozaman için rahatlar. benim yazdıklarım illegal yolla bir baskasının pc sine girmek için kullanılan illegal programlar.
Eğer bilgisayarına veya telefonuna virüs dediğimiz fareler girmemişse vpn kullanarak modemden kaçabilirsin vpn ile bir başka bilgisayara bağlı oluyorsun ordan giriyorsun. Kaçışı yok diyelim çünkü cihazlar kendileri güvenli olmalı sizin pek yapabileceğiniz bişi yok
Bilişim dünyasın da bunun türlü türlü yolu var, başkasının ağını kullanıyorsan ve bu kişi ağ trafiğini yönetip, izleyebilecek kapasitedeyse pek mümkündür. Ama ağ şifresini verip risk alan taraf siz değilsiniz ağın resmi sahibidir. Konuya hakim bir insan risk alıp ağına kimseyi dahil etmezdi.
Merhaba. Bu sorunla alakalı birçok cevap gelmiş. Sana önereceğim, ağ bağlantılarından hangi ağa bağlanıyorsan o ağ türünü 'ORTAK AĞ' olarak seçmen olacaktır. Bunu yaptığın sürece ortak ağ güvensiz olduğu için bilgisayarının güvenlik yazılımları bu izin vermeyecektir.
internete girme bi daha. niye diyeceksin şimdi. öncelikle pişman olduğun yerler girmekle 1 yanlış yaptın diyelim ama sen başkasının bilgisayarına girip casusluk yapamayı düşünüyorsun.bu daha büyük bi yanlış. ve bunun devamı da gelir. yanlış bi yola girersin sonra geriye dönmek çok zor olur
Arakadaş herkez yorum yapmış. Kimi bilinçli kimi bilinçsiz. Sen p*rno izliyorsun galiba yoksa bu telaş niye olsun. Hadi izledin kime ne ayrıca o dediğini yapabilecek kapasitede birisi olsaydı pc , network ile alakalı bir iş yapardı merak etme zor iş o yapamaz
Hemen şöyle söyleyim, eğer blgsyrdan anlayan biriyse seni çok rahat izler, nasıl mı?
Önce modemin arayüzüne girip Dns ayarlarlarıyla oynar kendi IP sini atar , sonra local server kurup fake bir site yapar bu siteyede rat atar yani trojen, facebook twitter google her ne ise yönlendirme yapar bilgisayarı, bu sayede herkesin nereyi hangi siteyi girdiğini armut gibi izler, eğer anlıyorsa blgsyrdan... yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..
Görür hatta ortak hatta bile gerek yok bir çok yöntemle görebilir.Anlayamazsın engelleyemezsin senin haberin olmadan bilgisayara key logger ve ya virüs bile atabilir.Ancak abi dediğin kişi 30 yaşının üstünde ise dert etme boşver:D
İnternet & Teknoloji konusunda 1,4b cevap paylaştı.
Ortak ağ kullanıyorsunuz, bilgisayarındaki paylaşımları bile görebilir. Seni takip edebilmesi için bilgisayarına program yüklemesi lazım, bilgisayar bilgisi iyi ve senide takip etmek istiyorsa yapar. Kimse sadece meraktan komşunun kızını izlemez.
bizim bütün bina benden çekiyor ve bilişim okuyorum ben :D sadece ip numaralarını alabiliyorum onların yaptıklarını görmek için diğer pclere hide apps yüklemek gerek
knkm wifinin arayüzüne girip ordna ağ bağlantısı ve kullanıcı verileri analizini başlatıp ordaki verilere bakarak tüm modemden girilen siteleri vs. görürsün
Modeme bağanan ek aparat cihazıyla ağa bağlanan kullanıcıların girdiği siteler gözetlenebilir. Modemin kendisi bunu ypamaz dediğim gibi ayrıyeten bir cihaz kullanılıyor bunun için.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
öyle bişey mümkün olduğunu biliyomda nasıl bilmiyorum
sorun sadece o siteler değil ki. insan aklına takılan her soruyu googleye yazıyor tıklıyor ve ögreniyor. iş sadece müstehcen sitelerle değil yani. bişey duyup googlede arastırınca yada aklına gelen her soruyu elinin altındaki nete sorunca insan ister istemez rahatsız oluyor. sonucta ben rahat biri değilim.
iyi de bu internet sınırsız bi dünya yani bunun bi kısıtlaması olamaz ki tabiki aklına gelen her şeyi araştıracaksın. insanlar neden bunu bu kadar ciddiye alırlar anlamam. ne şimdi sen sana göre uygunsuz olduğunu düşündüğün sitelere girdin veya başkaları da bunu gördü. ee nolmuş yani internet zaten bunun için var. takılma o kadar.