Çevrenize enerji saçan biri misiniz (Bence olarak yazıyorum soru değil)?

İçinizde en olumsuz olanınız, en depresyondaki olanınız ve hatta en "hiç enerjim yok" diyeniniz bile çevresine enerji saçıyor. Ben de saçıyorum. Pozitif veya negatif olması önemli değil. Ama saçtığımız bu enerjiyle yakında herkesi izleyebilirler. Kamera olmadan, ekranlar olmadan ve ortam karanlık olsa dahi... Hem de dünyanın öteki ucundan. "Hadi be o nasıl olacak" derseniz cevabı wi-fi sinyalleri ile. Bakın internette hangi siteye girdiğinizden bahsetmiyorum fiziksel olarak bizleri izlemelerinden bahsediyorum. Ne zaman evden çıktın, sağa mı yürüdün sola mı yürüdün bunları görebilirler. MIT tarafından yapılan bazı teknoloji deneylerinde 2018 yılında sadece 3 wi-fi anteni ile insanların hareketlerini duvar arkasından görmeyi başardılar. Deneyi geliştirdiler ve 197 kişiyi de izlemeyi başardılar. Telefonu kapatmakla veya evdeki modemi kapatmakla da bundan kaçılmıyor. Çünkü wi-fi sinyalleri dünyanın her yerinde artık. Belki diğer radyo dalgaları frekanslar vs sayesinde dünyayı böyle izlemek biraz zor olabilir yani net değil de bulanık olabilir. 2013 yılında kullanıma giren wi-fi BFA protokolü modemlerin sadece cihaza yönlendirilmesini değil bulunduğu alana tamamen yayıp engel olup olmadığını telefonla, bilgisayarla haberleşiyor. İnsanın %70'i su olduğu için bu wi-fi sinyallerini kırıyoruz. Yani wi-fi bizim hareket ettiğimizi algılıyor ve ona göre BFA protokolü ile sinyal akışı hareket ettiğiniz alanda değişiyor. İşte bu değişiklikler sayesinde orada hareket eden bi canlı olduğunu anlıyorlar. Yapay zeka ile artık hareket edenin aynı kişi olup olmadığını da biliyorlar. Yani A19 olarak isimlendirilmiş bir kişi odaya tekrar geldiğinde MIT odaya birinin girdiğini ve onun A19 koduyla kimliklenmiş kişi olduğunu biliyor. BFA protokolü şifrelenmezse havaalanında, otogarda, sokakta, evde her yerde, yakında insanların tamamını izlemeleri işten bile değil. Kaynak: Barış Özcan YouTube
Güncellemeler
2 ay
Arkadaşlar yazı bilimsel bir makalenin ve araştırmanın özeti. Ve tehlike oluşturabilecek bir teknolojiden bahsediyorum. WCde hatta duş alırken izlenebilirsiniz, partnerinizle cinsel ilişki sırasında izlenebilirsiniz özel diye mahremiyet diye bir halt kalmaz.