İPhone 17 Pro alacağım ama şarj sınırı ve iyileştirilmiş pil şarjı tam olarak ne işe yarıyor?

Küçükken iPad kullandım, 14 sene önce öğrenciydim, artık çalışıyorum. En son model iPhone hayalimdi, 17 Pro alacağım artık delireceğim, anlatamıyorlar. Troya'ya gittim, Apple'a gittim, yok, hepsi birbirinden farklı anlatıyor, telefondan soğudum. 1. Şarj sınırı 2. İyileştirilmiş pil şarjı nedir, beceriksizler kendilerini ifade edemiyor. Anladıklarımı yazayım, bir de siz deneyin anlatmayı. %80'e getirince şarjı %100 yapmaktansa yani daha uzun ömürlü gider pil diyorlar. Beceriksiz Apple çalışanına diyorum ki bende o zaman daha çabuk bitecek pil diyorum, bitmez diyor, anlam veremiyorum. İki arabadan biri yarım depo dolu, diğeri full, hangisi daha çok gider, böyle düşünüyorum, çok saçma. Apple'ın bazı şeylerini biliyorum, bir tek bu değil ama almak da istiyorum. Her Apple çalışanı farklı anlatıyor, bu sorun da var, bıktım, vazgeçeceğim neredeyse. En son burayı denedim, büyük ihtimalle buradan da biri açıklayamaz ama denedim, zaten sonuna kadar okumaz mesajı çoğu.

İPhone 17 Pro alacağım ama şarj sınırı ve iyileştirilmiş pil şarjı tam olarak ne işe yarıyor?