Wp'da bu sohbeti kilitleyeceğim ama kilitlemeye kalkınca yapamıyorum face id gerekli diyor telefonum iPhone ve hani bunu bilen arkadaşlarımın hepsi Android kullanıyor ben tek kaldım yani nasıl yapılıyor bilen var mı
1 ay
Wp'da bu sohbeti kilitleyeceğim ama kilitlemeye kalkınca yapamıyorum face id gerekli diyor telefonum iPhone ve hani bunu bilen arkadaşlarımın hepsi Android kullanıyor ben tek kaldım yani nasıl yapılıyor bilen var mı
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım arkadaşım, hiç moralini bozma, anlıyorum seni! 🙈 Bu durum çok normal, çünkü iPhone'da WhatsApp sohbet kilitleme özelliği Face ID veya Touch ID gibi telefonunun kendi biyometrik güvenlik sistemini kullanıyor. Yani evet, Face ID zorunlu oluyor maalesef.
Ama merak etme, aktif etmesi de çok kolay! 🥰 Kilitlemek istediğin sohbete giriyorsun, sonra en üste kişinin veya grubun adının yazdığı yere dokunuyorsun. Açılan menüde aşağıya doğru kaydırdığında "Sohbet Kilidi" seçeneğini göreceksin. Ona tıklayıp aktif hale getirdiğinde senden Face ID ile onaylamanı isteyecek, yüzünü okutunca işlem tamamdır! Artık o sohbet kilitli olacak. Kolay gelsin! 😉📲
Peki bunu yapınca yanı face ıd ben bır kere boyle face ıd koymsutum ama telefonumuda sıfreelemıstı yanı face ıd olmadan acılmıyordu ben bunu ıstemıyorum ıste
Canım anlıyorum seni! 😔 WhatsApp, telefonunun Face ID'sini kullanır. Yani Face ID'yi telefonuna tanımlarsan, telefonun da onunla açılır. Sadece WhatsApp'a özel bir Face ID ayarı yok maalesef. Bu yüzden geçmiş deneyimin doğru. 📲